sfaturi pt o balta de crap de competitie

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
taloi ionut

sfaturi pt o balta de crap de competitie

Mesaj de taloi ionut »

Am posibilitatea sa concesionez o balta de aprox.15 ha,superba in jud.Mehedinti......are o adancime intre 1-6 m este populata cu putin crap,somn(mult),caras,salau.....vreau sa fac o balta de competitie de pescuit la crap...am nevoie de sfaturile voastre legat de cat peste trebuie bagat,ce fel de crap sa predomine,pe ce greutate a crapului trebuie insistat pt a fi bagat in balta........trebuie sa ma ajutati ca sa va pot oferii partide de pescuit de neuitat...:)...astept cat mai multe sfaturi de la pescarii de carp de competitie si nu numai.
MG Special Carp

ovideli
Puncte: 0

Re: sfaturi pt o balta de crap de competitie

Mesaj de ovideli »

taloi ionut scrie: este populata cu putin crap,somn(mult),caras,salau......
sal, in primul rand eu as zice sa incepi cu recensamantul pestilor, daca nu sti exact cat rapitor ai in lac, este foarte important echilibrul intre specii, daca ai somn foarte mult recolteaza-l si opreste doar exemplare mici pana in 10kg (exemplarele mari mananca puiet de crap si alte specii pasnice bineinteles).
taloi ionut scrie: vreau sa fac o balta de competitie de pescuit la crap...
De ce numai de competitii si nu si de placere, multi pescari C&R umbla dupa capturi record.
Eu as popula mai intai cu crap oglinda (fara solzi) si crap comun (cu solzi) de 2-5kg aprox. 4 tone, , ten sau amur de 1-3 kg aprox 1 tona la fel si "cat te tine buzunarul, restul pana la 15 ha luciu apa, ca sa nu stea ca sardelele in conserva :wink:" cu ambele specii de crap oglinda si comun dar exemplare peste 10 kg.
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

ovideli

Mesaj de ovideli »

si dupa ce faci toate popularile sa pui taxa de pescuit in asa fel sa amortizezi investitia in maxim un an :shock:, glumeam bineanteles

sa nu uiti sa o pazesti :wink: , prieteni abia asteapta
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

taloi ionut

Mesaj de taloi ionut »

ma refeream la competitii pt ca in mehedinti nu avem asa ceva iar daca o fac pai vreau sa fac ceva calumea......cu siguranta se v-a practica pescuitul C&R si cu siguranta o sa fie exemplare frumoase....ca sa pot sa scot tot pestele din balta trebuie neaparat golita iar asta e o problema.....vedem...mersi pt sfat
MG Special Carp

ovideli

Mesaj de ovideli »

taloi ionut scrie:ca sa pot sa scot tot pestele din balta trebuie neaparat golita iar asta e o problema.....vedem...mersi pt sfat
de ce golita, pestele unde sta pana se termina cu recensamantul si "cu pusul pe caprarii", se goleste atat cat este necesar pt a se putea navodi, zic si eu, oricum eu cred ca cel mai bine ar fi sa ceri si parerea unui inginer piscicol noi pescari ne dam cu parerea fie din auzite fie din vazute pe alte balti.
Succes

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”