asa este, perfect adevarat, nu are nicio treaba (pestele) ca duceti sau nu cu barcuta monturile, conteaza nadire grupata si lansat chiar pe patul de nada sau pe langa el. Eu nu am pescuit niciodata cu barcuta acolo, am balizat, am nadit si lansat aprox. la 15-20m de malul opus, acest procedeu nu m-a dezamagit niciodata, dar conteaza si cu ce nadesti, cu cat nadesti si cate zile stai. Partidele mele acolo nu sunt sub 3 zile si totdeauna crapii peste 9 kg i-am prins spre final (e si normal dupa ce "pleaca" ciortanul)
asadar nu va mai certati pt ca ambele metode sunt bune, conteaza altceva, linistea, balta este foarte mica si orice zgomot pe mal este simtit de crap.
de ex. am facut anul trecut o partida acolo incepand de miercuri pana duminica (am luat si weekendul pt ca am fost doua famiilii, barbatii de miercuri si sotiile in weekend) loc de pescuit casuta pescarului lansat pe directia foisorului in fata 2 lansete pe pat de nada balizat si celelalte 2 lansete una in stanga balizei si alta in dreapta (le modificam cand in fata cand in spate dupa cum raspundea pestele), dupa doua zile, joi si vineri de trasaturi constante si cu pesti cu medie de peste 4kg, sambata au inceput sa vina "prajinarii" cu harmalaie cu forfota pe mal si colac peste pupaza paznicul duce pe unii pe malul de vizavi, din momentul acela s-a stricat tot, nu au mai fost trasaturi si nu numai la mine ci la toti pescarii de pe "plaja" pt ca echipa de prajinari a venit la mine prima data si dupa ce i-am gonit s-au dus spre coada lacului luand la mana toate locurile unde se pescuia pana in dreptul cabanei mari (toti pescarii i-au luat la injuraturi), oricum nu s-a mai prins nimic mi-am strins sculele si am plecat suparat pe Sorin, dar totodata am inteles ca acolo nu prea ai ce cauta in weekend, decat la gratar[/quote]
Imi amintesc momentul povestit, eram si eu pe balta anul trecut, si stiu ca te-ai certat cu niste unditari postati vis-a-vis pe malul opus. Intr-adevar linistea este foarte importanta pe aceasta balta, intrucat este micuta si orice sunet se propaga imediat.
Oricum rezultatele de anul asta, raportat la anul trecut, cel putin pt mine, au fost ceva mai slabe. Cred ca a contat foarte mult si apa care a fost cam in permanenta tulbure, vremea capricioasa, sau poate ca peste mai mic nu prea mai este sau este foarte putin in balta.
Iar legat de momit...pat de nada..etc.....din cauza somului care s-a inmultit destul de mult, la mine strategia cu pat de nada nu a dat rezultate. Am prins mult mai bine pescuind izolat, cu momitor si saculet solubil.
A bad days fishing is better than a good day at work...
florinalin scrie: Am prins mult mai bine pescuind izolat, cu momitor si saculet solubil.
atunci continua tot asa si lasa-i pe altii cu navomodelele lor
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein
ne pregatim de pescuiala cu boilies home made solubil de 24 si bile tari de 20 de la carp plus baits, care sunt in teste a doua oara. prima data mi-au doborit recordul de 15,5kg pe aceaste balta in primavara, sa vedem si-n toamna.
Fişiere ataşate
4a.jpg (228.08 KiB) Vizualizat de 1553 ori
3a.jpg (174.03 KiB) Vizualizat de 1553 ori
2a.jpg (226 KiB) Vizualizat de 1553 ori
1a.jpg (220.63 KiB) Vizualizat de 1553 ori
Ultima oară modificat Mie Sep 24, 2014 20:36 de către ovideli, modificat de 2 ori în total.
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein
Allen Besnovich scrie:Sa ma anunti pe ce stand te instalezi, sa stiu sa vin sa pescuiesc dupa tine ))
crezi ca mai las vreunul neprins, ultima data l-am "prins" si pe nea Antonica, mi-a cumparat o punga de 1kg de bolies, cred ca ia venit si lui foame dupa modul in care tragea pestele
ovideli scrie:saptamana viitoare pe el si pe mama lui
fir intins! sa ne tii si pe noi la curent cum merge.
multam, asa o sa fac
nu mai sunt de sambata, dar nu am avut timp de net.
oricum partida destul de slaba in sensul ca din sase trasaturi am avut patru capturi de 7, 8 si doi de 9 kg, doi in prima noapte (ora 22 si 24)si doi vineri pe zi ( ora 10 si 15).
revin si cu ceva poze mai tarziu.