Un inceput pe Hobaia !

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
octav

Un inceput pe Hobaia !

Mesaj de octav »

Imi cer scuze pt deschiderea topicului asa tarziu, dar Sarbatorile Pascale au eclipsat putin partida de care va voi vorbi.
E 9 aprilie , iar la 5.30 ceasul incepe sa sune... nu e ora de baut lapte cu cereale si de plecat la scoala ci e timpul pentru prima mea partida de pescuit pe Hobaia ! Cu chiu,cu vai am reusit sa.l trezesc pe tata si iata.ne pe drum. Am trecut si l.am luat de acasa pe Radu ( probabil il stiti din articolul din AVP ) si bineinteles si pe domnul administrator, Cornel Rosioru :D .
La 7.30 ajungem pe balta , iar maestrul Cornel ma intreaba pe ce loc vreau sa stau. Fiind primul meu contact cu balta il rog sa facem o "mica plimbare" , iar dupa sa imi aleg un loc care sa ma inspire. Pot spune ca mica plimbare a durat circa 45 de minute, timp in care am facut un tur de balta ce mi.a dat peste cap toate asteptarile pe care le aveam. Balta are 314 hectare , intinzandu.se pe o lungime de 11 km. Este a doua balta ca marime dupa Sarulesti intrata in circuitul competitional de pescuit la crap si, pe langa zecile de tone de ten ce se ascund sub apa, pescuitul crapului ramane o enigma, deoarece pana in momentul de fata s.a pescuit doar pe o portiune de 1 km . Asta nu inseamna nici macar 10% :shock: ! Balta e superba si , spre deosebire de altele, aici te simti in plina salbaticie, porcii mistreti putand sa.ti confirme asta noaptea.
Pe la 10 eram deja instalati, iar prima trasatura a sosit dupa circa 30 minute. Crap comun de 2.5 kg ! Acesta a fost inceputul ! In primele 2 zile pestele s.a hranit destul de anemic, dar odata cu inceperea bataii vantului am avut rezultate mai bune. Am pescuit numai cu boiliesuri solubile mici de 14 si de 16 mm , cu toate ca pe parcursul partidei am observat de la ceilalti pescari ca se prindea mai bine cu porumb (trebuie sa precizez ca este x aprilie , iar LV m.a anuntat cu 2 sapt inainte ca un pescar care venise sa prinda caras la rama a fost asaltat de 6 crapi, dintre care si unul de 16 kg).
Pana duminica la ora 14.00 ,cand am inceput sa strangem, am prins in total 22 de crapi ( atentie, niciun ten ! ) insumand aproximativ 110 kg. Cei mai mari crapi : 15 , 10 si 9 kg.
Probabil, am sa mai fac un antrenament ceva mai serios inainte de calificari, dar , dupa cum am zis, acesta este doar un inceput al meu pe Hobaia.
Taxa nu mai este 300 ron/24h ca si anul trecut , ci doar 150 ron pentru cei non apcr, iar pentru membrii asociatiei este de 100ron/24h.
Fire intinse tuturor si ne vedem la calificari :D !
Fişiere ataşate
IMG_0474.jpg
(74.29 KiB) Descărcat de 1285 ori
IMG_0435.jpg
(64.48 KiB) Descărcat de 1293 ori
IMG_0542.jpg
(67.19 KiB) Descărcat de 1291 ori

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Re: Un inceput pe Hobaia !

Mesaj de Vladut Mateianu »

Felicitari Octav, sunt convins ca nu va dura mult pana cand vei pune pe mal si unul peste 20 de kg la Hobaia ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Bravo, felicitari.

Frumosi pesti, superbi... si nici un solz lipsa... V-ati uitat daca au mai fost prinsi?
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

@Vali
Dan a preluat Hobaia acum 8 ani.
3 ani a fost inchisa. Pina anul trecut a fost furajata numai cu spartura de porumb, si populata an de an.
In ultimii 5 ani aici au fost 2 concursuri: CC si selectiile, in rest nu s-a pescuit decit ocazional.
Asta e motivul pt. care pestii arata splendid, cu toti solzii, vigurosi si sanatosi.
Cele 2 concursuri se tineau dupa 15 iunie. Dupa 8 ani, e primul, cind se pescuieste in martie si aprilie.
Profit de ocazie sa amintesc ca pescuitul sportiv pe Hobaia se practica numai cu echipament adecvat, iar pestii se aseaza numai pe saltele.
E pacat sa nu protejem asa o frumusete de pesti. Garantez ca multi vor fi prinsi pt. prima data.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nicu Gaulea a dat un super recital , cu peste 60 de bucati capturate ! De ce nu pune poze si detaliaza putin ? Ii e frica ca o sa-l bata fetele la Party Cup ? :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Nicu a venit pe Hobaia simbata 18 aprilie la prinz si a plecat luni 20 aprilie dupaamiaza. A facut pastele pe balta.
O partida de 50h in care a scos 68 de crapi, ten si comun (peste 400 kg)
Pt. cine nu stie, Nicu Gaulea e coechipier cu Mircea Gheran. Tenangiu periculos.
Luni am fost sa-l vad. Era suparat ca la napadit crapul comun. :D Pregatea patul pt. ten. Trebuie sa scap de crapul comun, spunea suparat. :D
A pescuit pe fostul A3 impreuna cu fratele lui. Are si poze, dar nu stie sa le puna.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”