Mda, daca vrei o "alarma" cu "baterie" care nu se descarca niciodata, iti recomand Foxterrier, are un prieten unul langa un Cane Corso si asta micu' face toata treaba, e neobosit.
Imi permit sa ma bag si eu in discutie dupa ce am citit tot ce ati scris.
Chiar si cel mai periculos mascul il poti prosti foarte usor daca dai cu mina pe la "pasarica" unei catele in calduri si-i dai pe la nas masculului feroce.
Cea mai buna paza o face o catea cu un mascul sau un ciine mic si ager "alarmist" cu ceva mare ,rasa de paza.
Este bine sa ai doi ciini dar nu 2 masculu sau 2 femele(se vor lua la omor ca sa stabileasca seful si este posibil sa repari mult timp la ei cu veterinarul sau este posibil sa moara).
Eu iti recomand ciobanesc de bucovina dar sa ai mare grija de unde ii cumperi.Sint super afectuosi cu stapinul si familia iar la straini nu prea ii inghit.Orice rasa ti-ai lua este foarte important cum ii cresti si socializezi.Poti dintr-un pitbull sa faci un ciine echilibrat si super ok si dintr-un labrador(care este un ciine blajin) o fiara.
Cum am citit ca ai un mascul caucazian poti achizitiona o catea tot de talie mare(eventual o ciobaneasca de bucovina) si asa au si ciinii o viata nomala, dar trebuie sa ai mare grija cum o socializezi cu caucazianul ca astia sint belea.
Cu caucazianul nu se poate imprieteni nimeni : nici om, nici catel. De aceea si sta in padoc...
Cred ca cel mai bine ar fi sa-mi iau un caine de "alarma" , pe care sa-l pot tine mereu liber...
Are cineva vreun caine de talie mica sau medie de vanzare ?
Un bichon, si cel mai mic zgomot care il aude, da trezirea la intreg cartierul. Latra incontinu, pana iese cineva sa vada ce s-a intamplat si sa o linisteasca ca nu-i nimic. Nu e vorba ca nu se linisteste singura, e vorba ca ii face si pe ceilalti sa latre si sa vedeti atunci taraboi >:))