Adresa FIPS

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
gabi1
Veteran
Puncte: 0

Re: Adresa FIPS

Mesaj de gabi1 »

oskar scrie:Cornel, nu am vrut decat o traducere cat mai fidela. Cand compun eu o scrisoare o fac direct in engleza.
Te-a pus dracu sa te ceri secretara...porti si fustita cum ii place lu' Balamuc ?? :lol: :lol: :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Mai oameni buni, este evident ca scrisoare trebuia GANDITA in limba engleza ca sa iasa ceva bun. Oricand traduci un text gandit in romana poti sa gresesti.

Dar nu asta e problema nr1, ci faptul ca prin traducerea textului, reiese o anumita aroganta: da, recunoastem, dar aveti grija… Pai nu poti fi arogant cand vrei sa intri in casa omului. Nu te-a chemat FIPS-ul, tu vrei sa intri in FIPS.

Si ce vroia Dl Matteoli? Vroia: “… je vous informe que en faute de recevoir dans le délai de mercredi 12 février une lettre signée par la FRPS en communiquant que l’organisateur officiel du 16ème Championnat du Monde de Pêche à
la Carpe est la AGVPSR
… “

Dupa parerea mea, asta trebuia scris, scurt si la obiect: We confirm that for the time being, AGVPSR, as the representative of Romania within FIPSed, is the official organizer of the 16th World Championship – carp fishing.

Ce va fi dupa Aprilie 2014 este alta poveste. Nu povesti vroia Dl Matteoli si mai mult l-ati incurcat...
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

RSC
Pescar de competitie

Mesaj de RSC »

Din scrisoarea frps-ului reiese clar ca "fiecare institutie isi va aduce contributia conform legilor , statutelor si atributiilor lor legale la organizarea acestui eveniment international"...deci nici pe departe ceea ce cerea Matteoli.
Lucrul acesta este intarit inca o data in "concluzia" scrisorii: "In concluzie, suntem dispusi sa respectam ad litteram Protocolul... in mod amiabil si in deplina cooperare cu celelalte doua institutii implicate ....
"Keep it simple!"

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Deci da! S-a inteles cum trebuia. De-asta am si facut traducerea asta lipsita de fair play ;) ( pentru unii ).
Felicitari Nene Vali!, deasemenea Sorin.
Urban culture.

RSC
Pescar de competitie

Mesaj de RSC »

Vali Vesa scrie: Dar nu asta e problema nr1, ci faptul ca prin traducerea textului, reiese o anumita aroganta: da, recunoastem, dar aveti grija… Pai nu poti fi arogant cand vrei sa intri in casa omului. Nu te-a chemat FIPS-ul, tu vrei sa intri in FIPS.
Popescu este un doar un bun cunoscator al legilor si atat: nu stie regulile elementare de comunicare, nu are experienta in lucrul cu oamenii, nu are experienta manageriala internationala, este super-arogant, etc...Nu este agreat "in afara" :wink: .
"Keep it simple!"

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

RSC scrie:
Vali Vesa scrie: Dar nu asta e problema nr1, ci faptul ca prin traducerea textului, reiese o anumita aroganta: da, recunoastem, dar aveti grija… Pai nu poti fi arogant cand vrei sa intri in casa omului. Nu te-a chemat FIPS-ul, tu vrei sa intri in FIPS.
Popescu este un doar un bun cunoscator al legilor si atat: nu stie regulile elementare de comunicare, nu are experienta in lucrul cu oamenii, nu are experienta manageriala internationala, este super-arogant, etc...Nu este agreat "in afara" :wink: .
Nu este nicidecum un bun cunoscator al legilor ci marea majoritate nu se pricepe la ele. Asta a fost problema noastra pana acum.
Urban culture.

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

oskar scrie:nu am vrut decat o traducere cat mai fidela

ce-ti mai place " fidelitatea" ...

o sa obtineti cu scrisoarea voastra tradusa fidel un mare ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Post Editat -> Gor965
Fara jigniri, va rog !
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

Cristi Y scrie:Post Editat -> Gor965
Fara jigniri, va rog !
termeni din DEX !!

SCLAV, -Ă, sclavi, -e, s. m. și f. Persoană lipsită de orice drepturi, aflată în proprietatea deplină a unui stăpân pentru care muncește; rob. ♦ Fig. Persoană care satisface orbește și servil voința altuia ♦ Fig. Persoană care își subordonează integral voința sau acțiunile unei pasiuni, unei dogme, unui viciu etc. — Din lat. sclavus. Cf. fr. esclave.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Cristi Y scrie:
Cristi Y scrie:Post Editat -> Gor965
Fara jigniri, va rog !
termeni din DEX !!

SCLAV, -Ă, sclavi, -e, s. m. și f. Persoană lipsită de orice drepturi, aflată în proprietatea deplină a unui stăpân pentru care muncește; rob. ♦ Fig. Persoană care satisface orbește și servil voința altuia ♦ Fig. Persoană care își subordonează integral voința sau acțiunile unei pasiuni, unei dogme, unui viciu etc. — Din lat. sclavus. Cf. fr. esclave.
Multumesc ptr. explicatii dar, dat fiind contextul in care umblii cu astfel de apelative, raman la ce-am scris ! :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

gor965 scrie:raman la ce-am scris
si eu .. :D :D :D

oskare !! ramane cum am stabilit !! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

senzor planet
Scrie răspuns