Dan Mitranescu scrie:
Ai spus ca cei de la Planet au prins o tona pe MV2 si niciun peste in Anglia.
Spun si eu : Campionii Nationali 2009 au castigat mansa de la Darvari ( 60 echipe ) si nu au prins un peste in Franta 2009...
Chiar daca exemplul tau era in alt sens totusi privind mai atent deducem ca echipe care castiga concursuri grele, indiferent ca sunt de viteza sau " dibacie ", ajunse pe o balta cu putin peste pot sa iasa " 0 " fara probleme .!
de acord
Dan Mitranescu scrie:
O observatie : la CM-urile din ultimii doi ani baltile au fost ECHILIBRATE ,chiar daca nu au avut mult peste !!!
Acest lucru a fost realizat prin dispunerea echipelor pe tot perimetrul . Pestele , chiar daca este putin , nu are unde sa se refugieze ! Daca o face pe jumatatea lacului atunci intervin calitatile pescarilor si ale echipamentului , dar daca se refugiaza in anumite locuri unde nu se pescuieste ,prin faptul ca si asa este putin, o sa desechilibreze sau ingroape multe standuri.!
de acord. in aceste cazuri, absolut favorabile echipelor de gen mitranescu sau africa de sud nada nu joaca un rol important
Dan Mitranescu scrie:
Darvariul are crap suficient, chiar si Hobaia sau Chiroiu , dar prin conformatia baltii ofera posibilitatea pestilor ,ca in timpul concursurilor, sa se refugieze pe anumite zone . Acest lucru se intampla cu atat mai mult cu cat crapii sunt "batrani" in acea apa .
Pentru a echilibra o balta vad cateva variante:
1. Sa fie cu mult peste ... sau
2. Sa aiba peste mic ( pana in 3 kg ) ... sau
3. Peste putin , dar obligatoriu sa se acopere tot perimetrul baltii cu standuri.
Exemple sunt mondialele de pana acum. !
corect spus este - exemplul este mondialul 2009 din franta
la alte mondiale de pana acum - serbia, dar mai ales portugalia unde s-a pescuit pe un singur mal iar celalalat era la 800 m - crapii (mici, este adevarat) au fost adusi pe nada si tinuti pe loc.
dovada clara este ca am iesit mereu peste africa de sud care era cu aceeasi echipa si - evident - acelasi stil
dar ca o concluzie, ceea ce spune dan este valabil daca balta este relativ mica, iar sectoarele sunt de jur-imprejur
pe balti imense calimera se schimba, iar nada joaca un rol f important
mai clar - un cm pe balta din franta (2009) il faci si la mamaliga & plastice. in portugalia sau serbia nu faceai nimic fara boilies de calitate
parerea mea.