Sfat achizitie textil inaintas

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

clau_bm

Sfat achizitie textil inaintas

Mesaj de clau_bm »

Buna ,am cumparat recent o rola de fir sufix tritanium 0.28 /1750m ,as dori niste sfaturi in legatura cu grosimea ,lungimea sau chiar marca de fir textil inaintas care este mai potrivita pentru lansari la distanta.
Multumesc anticipat.

Robert22
Puncte: 0

Re: Sfat achizitie textil inaintas

Mesaj de Robert22 »

clau_bm

Mesaj de clau_bm »

In mare parte m-am lamurit totusi mai am o dilema in legatura cu grosimea inaintasului 0.28 0.25 ......care ar fi mai potrivit?

odoctee
Moderator

Mesaj de odoctee »

clau_bm scrie:In mare parte m-am lamurit totusi mai am o dilema in legatura cu grosimea inaintasului 0.28 0.25 ......care ar fi mai potrivit?
depinde si de grosimea firului principal pe care-l vei folosi
Adrian Pelmuş
CLUB TOMIS CARP
https://www.facebook.com/odoctee

mimisikuuu

Mesaj de mimisikuuu »

0,24 de la Berkley e arhi suficient,are o rezistenta la nod de vreo 37 kg

mitzapogan

Mesaj de mitzapogan »

merge tufline xp de 0.28-0.33 are si pret mai bun ... la berkley parca stiu ca nu e la nod testat ... ideea e sa nu depaseasca cam 0.08 mm diferenta intre firu principal si inaintas pentru ca nodul sa fie cat mai sigur .

clau_bm

Mesaj de clau_bm »

Multumesc pentru sfaturi cred ca voi merge pe 0.28 Tufline xp , momentan voi face niste teste pe firul uni prieten : Dyneema Carbonx limited edition de 0.30 sunt foarte curios cum se comporta avand in vedere ca e asa ieftin si ca e aproape aceeasi culoare cu sufixul tritanium.

darius123

Mesaj de darius123 »

Este mult prea gros Berkley de 0.24.Eu folosesc mono de 0.25 si inaintas textil Berkley Whyplash de 0.17 si in 2 ani, am avut o singura ruptura a inaintasului.Folosesc plumbi de 100-115 grame si nu am avut nici o problema.Pentru mono de 0.28-0.30, poti sa folosesti textil de 0.21.Am avut si Tuffline si Sufix Ballistic si Power Pro, dar am ramas la Berkley Whyplash.Nu te sfatuiesc sa folosesti un inaintas de 0.33(Tuffline), o sa rezulte un nod destul de mare.Este o diferenta foarte mare intre un textil de 0.17(Berkley) si unul de 0.33(Tuffline), probabil ca aceste cifre, nu prea sunt corecte.Eu te sfatuiesc sa alegi Berkley, pentru ca ai o rezistenta foarte mare, la o grosime mica, ceea ce este un mare avantaj.Ai specificat ca vrei lansari la distanta, pentru asta ai nevoie de un nod cat mai finut si de fire cat mai subtiri.Puteai sa mergi pe mono de 0.25.Referitor la lungimea inaintasului, 7-8 m este lungimea optima.Eu folosesc chiar mai putin, undeva la 6-7 metrii la lansete de 3.90, dar ca sa fi sigur, foloseste in jur de 8 metrii.

Doru Voican

Mesaj de Doru Voican »

mimisikuuu scrie:0,24 de la Berkley e arhi suficient,are o rezistenta la nod de vreo 37 kg

0,24 de la berkley are undeva pe la 0.40 real si nu tine nici mort 37 kg la nod. :lol:
Nume utilizator schimbat din Doctorul in Doru Voican

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

darius123 scrie:Este mult prea gros Berkley de 0.24.Eu folosesc mono de 0.25 si inaintas textil Berkley Whyplash de 0.17 si in 2 ani, am avut o singura ruptura a inaintasului.Folosesc plumbi de 100-115 grame si nu am avut nici o problema.Pentru mono de 0.28-0.30, poti sa folosesti textil de 0.21.Am avut si Tuffline si Sufix Ballistic si Power Pro, dar am ramas la Berkley Whyplash.Nu te sfatuiesc sa folosesti un inaintas de 0.33(Tuffline), o sa rezulte un nod destul de mare.Este o diferenta foarte mare intre un textil de 0.17(Berkley) si unul de 0.33(Tuffline), probabil ca aceste cifre, nu prea sunt corecte.Eu te sfatuiesc sa alegi Berkley, pentru ca ai o rezistenta foarte mare, la o grosime mica, ceea ce este un mare avantaj.Ai specificat ca vrei lansari la distanta, pentru asta ai nevoie de un nod cat mai finut si de fire cat mai subtiri.Puteai sa mergi pe mono de 0.25.Referitor la lungimea inaintasului, 7-8 m este lungimea optima.Eu folosesc chiar mai putin, undeva la 6-7 metrii la lansete de 3.90, dar ca sa fi sigur, foloseste in jur de 8 metrii.
La 0.17 inaintas cu plumb de 100-115 grame plesneste instant inaintasul in aruncare:wink: !
Ai pescuit asa?sau vb. din auzite? :? :?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”