Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
depinde si de grosimea firului principal pe care-l vei folosiclau_bm scrie:In mare parte m-am lamurit totusi mai am o dilema in legatura cu grosimea inaintasului 0.28 0.25 ......care ar fi mai potrivit?
mimisikuuu scrie:0,24 de la Berkley e arhi suficient,are o rezistenta la nod de vreo 37 kg
La 0.17 inaintas cu plumb de 100-115 grame plesneste instant inaintasul in aruncaredarius123 scrie:Este mult prea gros Berkley de 0.24.Eu folosesc mono de 0.25 si inaintas textil Berkley Whyplash de 0.17 si in 2 ani, am avut o singura ruptura a inaintasului.Folosesc plumbi de 100-115 grame si nu am avut nici o problema.Pentru mono de 0.28-0.30, poti sa folosesti textil de 0.21.Am avut si Tuffline si Sufix Ballistic si Power Pro, dar am ramas la Berkley Whyplash.Nu te sfatuiesc sa folosesti un inaintas de 0.33(Tuffline), o sa rezulte un nod destul de mare.Este o diferenta foarte mare intre un textil de 0.17(Berkley) si unul de 0.33(Tuffline), probabil ca aceste cifre, nu prea sunt corecte.Eu te sfatuiesc sa alegi Berkley, pentru ca ai o rezistenta foarte mare, la o grosime mica, ceea ce este un mare avantaj.Ai specificat ca vrei lansari la distanta, pentru asta ai nevoie de un nod cat mai finut si de fire cat mai subtiri.Puteai sa mergi pe mono de 0.25.Referitor la lungimea inaintasului, 7-8 m este lungimea optima.Eu folosesc chiar mai putin, undeva la 6-7 metrii la lansete de 3.90, dar ca sa fi sigur, foloseste in jur de 8 metrii.