Moderator: Dan Mitranescu
Nu aveam timp intotdeauna sa duc toate discutiile pe mesaje private si nu doresc sa se interpreteze gresit daca nu raspund.
Care sunt firmele care produc mulinete cu pinioane din bronz? Sau ce model de mulinetă ai văzut cu pinioane din bronz pe piață acum?Dan Mitranescu scrie: ↑Mie Dec 04, 2019 19:03
Pe gama de mulinete pinioanele vor fi exclusiv din bronz, material care pe langa rezistenta superioara zamacului, ofera si o rulare mai putin zgomotoasa ce se pastreaza mult timp.
Cu mandrie spun ca cele mai multe pinioane de bronz le-am vazut la mulinetele romanesti.Lucian SV scrie: ↑Joi Dec 05, 2019 13:20Care sunt firmele care produc mulinete cu pinioane din bronz? Sau ce model de mulinetă ai văzut cu pinioane din bronz pe piață acum?Dan Mitranescu scrie: ↑Mie Dec 04, 2019 19:03
Pe gama de mulinete pinioanele vor fi exclusiv din bronz, material care pe langa rezistenta superioara zamacului, ofera si o rulare mai putin zgomotoasa ce se pastreaza mult timp.
Mulinetele vor fi disponibile in martie-apririe 2020.syyd scrie: ↑Joi Dec 05, 2019 22:54La fel este si la mulinete. O sa intre pe piata o mulineta de spinning cu marimi intre 5000 si 2000, care o sa fie construita pe criterii si piese de maxima calitate. Modelul de 5000 se preteaza si pentru feeder.
Un preț orientativ? Cam in cat timp vor fi disponibile?
Trimis de pe al meu Redmi Note 5 folosind Tapatalk
M-am uitat la mulinetele sărite de 2500 lei și nu am observat ca producătorul/comerciantul să menționeze cuvântul bronz la partea de angrenaje. Zici de zamac ca Giani de bătăile de inimă cu care se naște un om (îi bate inima mai repede, moare mai repede), însă și la mulinetele sărite de 2500 citești „angrenaj forjat la rece”, „angrenaj rectificat bla, bla nicidecum cuvântul bronz. Sau poate ne ajută alți pescari care au pus șurubelnița pe mulinete și au descoperit angrenaje din bronz pe ele.Dan Mitranescu scrie: ↑Joi Dec 05, 2019 19:59Acum, mulinete de crap cu angrenaj de bronz , cred ca trec de 2500 lei. Nu am auzit ca in afara de Daiwa si Shimano sa mai faca cineva. Mai face si Penn, dar mulinete pentru somn.
In spinning tot aceleasi brand-uri folosesc angrenaje de bronz, dar exclusiv pe varfurile de catalog, pretul si aici fiind pe masura.
Zamacul, acel aliaj de aluminiu care se intalneste la majoritatea pinioanelor, este exact materialul care ofera producatorului acel "termen de functionalitate" nestiut de consumator, care limiteaza o mulineta la o anumita perioada de utilizare.
Bronzul este mai scump ca material, se prelucreaza in totalitate mecanic si impilca multe operatii ce se fac manual.
De aici costul mai mare.
Masina care rectifica pinioane de bronz este extrem de scumpa. China nu a reusit sa faca o astfel de masina. Numai Japonia ofera astfel de masini , iar costul lor este undeva la 300.000 de euro. Am norocul ca fabrica in care se fac MX-urile si-a permis aceasta investitie.
Basia, Stella, ...Lucian SV scrie: ↑Vin Dec 06, 2019 14:22M-am uitat la mulinetele sărite de 2500 lei și nu am observat ca producătorul/comerciantul să menționeze cuvântul bronz la partea de angrenaje. Zici de zamac ca Giani de bătăile de inimă cu care se naște un om (îi bate inima mai repede, moare mai repede), însă și la mulinetele sărite de 2500 citești „angrenaj forjat la rece”, „angrenaj rectificat bla, bla nicidecum cuvântul bronz. Sau poate ne ajută alți pescari care au pus șurubelnița pe mulinete și au descoperit angrenaje din bronz pe ele.