tica82 scrie: ↑Mar Mar 16, 2021 8:37
Salut. Mă interesează și pe mine o părere despre lanseta tazura rs 40T dacă se pretează la pescuitul cu momitoare in distanță (120 -140 m) și in același timp și comportamentul cu pești mai mici in drill? Mulțumesc.
Salut. Lanseta Tazura RS este construit cu materiale de calitate, respectiv un carbon cu puritate ridicata si componente pe masura. Asa ca este o lanseta buna, respectiv una usoara, rezistenta si cu o putere ce completeaza parametrii unei lansete performante. Pentru o astfel de lanseta distantele de 140m nu sunt o problema, chiar cu fir de 0,25, ( pentru ca acesta este un parametru mult mai important ca lanseta cand vorbim de distanta.
Personal, cu orice lanseta de crap de pe piata, folosind un fir de 0,20, fac de ras orice lanseta de top pe care avem un fir de 0,30. )
Cu tot respectul, sunt absolut sigur ca nu sunt cuvintele dumneavoastra, mai ales ca imi intindeti o mana ca potential client, dar ati preluat termeni gresiti de la influenceri care nu stiu de capul lor cand vorbesc de o lanseta, sau daca stiu de capul lor, atunci sunt niste marionete care se preteaza la tertipuri de acest fel pentru a vinde lansete proaste sub eticheta unor folosiri chipurile dedicate, dar clar iluzorii.
Lansetele nu sunt "pentru momitoare" sau "pentru plumbi", sunt lansete bune sau lansete mai putin bune.
O lanseta care arunca mai bine un momitor o sa arunce mai bine si cu plumbul, sau cu sacul solubil.
La fel si cu "simtitul in drill". Pe de o parte ma bucur pentru visurile oamenilor, pentru momentele alea in care cu mana facuta ipsos pe lanseta

, asteapta ca partenerul infipt in carligul de la capatul firului sa le genereze extazul.
Mai este cate un destept din asta care "probeaza" o lanseta, prinde doi crapi, cateodata chiar mari si iese public si spune ca "nu a simt nimic", sau din contra, ca "a simtit" si ciortani de un kg. Vai de capul lor.
Cu toata prietenia, omenia si respectul pentru ce simte fiecare, dar eu nu pot sa ma cobor la astfel de tampenii de dragul de a vinde o lanseta.
Sunt foarte multi pescari care stiu ce inseamna pescuit si care ma cunosc. Sunt si pescari mai putin experimentati, dar care prin asociere cu tot ce se intampla pe lumea asta, nu pot trece usor peste cei care recomanda "simtaminte". In fata acestor oameni eu nu pot sa vorbesc despe " voaloarea simtamintelor transmise de o lanseta in drill".
Sper ca mesajul sa fie inteles cu maxima prietenie si ca sfat in alegerea unei lansete de crap, chiar daca nu este unul direct.
Va recomand doua articole. Unul general legat de alegerea lansetei:
https://danmitranescu.ro/blog/cum-putem ... ap-b9.html
Si unul dedicat in care puteti aprecia valoarea lansetei discutate:
https://danmitranescu.ro/blog/clasifica ... p-b10.html
Oricand, cu placere.
P.S. Tazura RS este o lanseta foarte buna.