Nu pot sa incarc mtx 14

http://www.danmitranescu.ro

Moderator: Dan Mitranescu

Andrei_Muresan
Mesaje: 21
Membru din: Sâm Apr 20, 2019 22:22

Re: Nu pot sa incarc mtx 14

Mesaj de Andrei_Muresan »

Folosesc indeosebi plumb de 100 de g.

Alex_Sebastian
Mesaje: 417
Membru din: Sâm Sep 27, 2014 7:11
Puncte: 0
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Nu pot sa incarc mtx 14

Mesaj de Alex_Sebastian »

Pune plumb de 114 gr. Prima data vizualizeaza mai multe genuri de aruncari (youtube) de la cine are o tehnica buna si vezi care pozitie de aruncare de avantajeaza (brat-picior + miscarea corpului). Incearca de mai multe ori sa ramai in cea mai confortabila pozitie cu bratele ridicate, in pozitie de aruncare si executa miscarea dupa ce esti conectat la faza de aruncare. Nu incerca sa tragi tare de bat de la inceput, incearca sa simti lanseta si sa te opresti intr-un punct care sa o poti controla undeva la 40-35 grade. Incearca lansari usoare si nu in forta si ai sa vezi ca vei arunca cel putin la fel aceeasi distanta pana inveti miscarea si te vei obisnui si cu lanseta unde se incarca cel mai bine si trebuie sa eliberezi plumbul. Nimeni nu s-a nascut invatat. Mulineta de preferat ar fi sa fie una cu tambur mare dar greutate mai redusa.

pescarusull
Mesaje: 588
Membru din: Mie Sep 09, 2015 22:06
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Nu pot sa incarc mtx 14

Mesaj de pescarusull »

Parerea mea e sa inerci cu un plumb greu pt inceput. Sa simti cum se indoaie lanseta. Nu e problema daca folosesti plumb de 130 de grame. Incearca sa dai plumbului o miscare mai ampla, nu neaparat in forta. Pe masura ce te obisnuiesti poti sa scazi greutatea plumbului si sa incepti sa cresti forta si viteza de lansare. Dar nu cred ca o sa reusesti sa incarci mtx14 cu plumb de 90 de grame. Cam pe la 110, 115 cred ca e ok.
De asemenea e foarte important cat fir lasi liber de la varful lansetei pana la plumb. Daca lasi prea putin fir nu mai are plumbul cum sa penduleze si nici nu se duce unde vrei. Eu las fir cat sa ajunga plumbul aproape in dreptul primului inel, sau la punctul de imbinare al lansetei. Punctul in care dai drumul firului ar trebui sa fie in momentul in care ajungi cu lanseta la 45 de grade iar din momentul acela si pana cand cade montura in apa trebuie sa mentii lanseta pe aceasta pozitie.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

doruSV
Mesaje: 82
Membru din: Lun Feb 17, 2014 17:02
Puncte: 0
Localitate: Suceava

Re: Nu pot sa incarc mtx 14

Mesaj de doruSV »

Poate te ajuta parerea mea, eu folosesc mtx14 de ceva vreme iar la casting am observat ca cel mai bine arunc cu plumbi de 118-124 grame.
Atentie, plumbii sa fie cantariti pe cantar de precizie(cel electronic de bucatarie de 5 kg e bun si el), fiindca tu cumperi din magazin plumb de 120 dar el s-ar putea sa aiba 116 grame sau 124 grame, diferentele pe care le-am intalnit sunt uneori destul de mari.
Inaintasul de 0.30 care zici, mi se pare oleaca cam gros, iti recomand ceva de 0.24 impletit in 8 spire.
Un aruncator mediu eu zic ca ar trebui sa arunce cu putin antrenament, undeva intre 157-165 m cu mtx14.

Ps: foarte foarte important e punctul unde e pozitionat plumbul cand arunci. Eu il tin deasupra punctului de imbinare a tronsoanelor, undeva la 10 cm sub al doilea inel (primul inel de jos de pe tronsonul de varf). Am sesizat diferente foarte mari in aruncare in functie de acest aspect.

Avatar utilizator
Simu Alexandru
Mesaje: 699
Membru din: Vin Oct 03, 2014 5:59
Puncte: 0
Localitate: Bragadiru

Re: Nu pot sa incarc mtx 14

Mesaj de Simu Alexandru »

plumbul n-line de 120 gr in realitate este 110 si este ce trebuie pt mtx14 , problema este la tine nu la lanseta, incearca sa iesi cat mai des pe camp sau lac si fa aruncari, doar asa iti inbunatatesti aruncarile
Nu este atat de grav daca vorbesti singur...Mai nasol este daca vorbesti singur si afli noutati!!!
Imagine
CarpBait Fishing Club
Nume utilizator schimbat din SEPY31

senzor planet

Înapoi la “DAN MITRANESCU”