In prezent, doar pana acum sunt anuntate apropae 50 de concursuri in 2017 (http://www.crapmania.ro/forum/competiti ... 49218.html ), probabil ca se va ajunge la 100 cand vor fi anuntate toate ! Ceea ce, este o performanta. Arata dezvoltarea de care a avut parte carpfishingul in ultimii ani.Arata ca romanii nu sunt chiar asa saraci precum vor sa para.Iar partea buna este ca aceste concursuri sunt benefice ptr toata lumea, si anume :
-patronii de balti incaseaza sume mari de bani, inchiriand balta, concursul indiferent de vreme desfasuranduse.
-organizatorii, mult mai numerosi acum, unii chiar fiind din afara fenomenului, atrasi doar de castig, benefiaciza de sume frumoase din organizare.De multe ori castigul organizatorului este cat chiria baltii...
-arbitrii, in general pensionari sau oameni fara servici, isi rotunjesc veniturile din arbitraj. In medie, remuneratia este intre 100 si 150 lei/zi/
-producatorii de nada, datorita concursurile au aparut, la nivel de tara, ca ciupercile dupa ploaie, incurajand prin postari sau chiar organizand la randul lor concursuri. Cu cat mai multe, cu atat mai bine...
-mass-media de profil, dupa cum se stie, promovarea si reclama unui concurs costa.
-firmele din domeniu, care vand echipament de pescuit ptr toate buzunarele, atat ptr debutanti, cat si ptr profesionisti, unii plin de fite, pe genul "baieti de Dorobanti"... Asta este, fitele si snobismul se platesc...
-pescarii atarnatori, care fara sa investeasca niciun ban se regasesc pe listele de participanti, unde mai mereu se gaseste cate un "sponsor" care sa le plateasca tot, contra unor servicii.... Ca o paranteza, de-a lungul timpului rar am vazut pescari cu multi bani care sa vina cu argati dupa ei la concursuri(denumiti "parteneri") si care sa aiba si talent...
Ar mai fi cateva categorii, dar ma opresc aici, restul nu prezinta interes.
Aaaa, am uitat pescarii platitori de taxe ! Unii castiga experienta, unii castiga mai mereu si au ajuns mercenari(uneori platiti de catre "bogati" mai putin talentati si harnici, doar doar or pune mana pe o cupa), altii raman la stadiul de vesnic "debutanti".
Lor ar trebui sa le multumeasca toate categoriile mentionate mai sus, datorita lor castiga bani.
Eu unul le multumesc si le doresc cat mai multe podiumuri in 2017.
PS.Chiar daca postarea mea este mai acida, reflecta realitatea.Imi cer scuze anticipat celor care se simt lezati, scopul acestor randuri nu a fost jignirea. Astept si alte pareri pe acesta tema, poate am imbatrinit si am mai omis aspecte...