Despre crapi...densitate vs greutate !

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

gor965
Moderator
Puncte: 0

Despre crapi...densitate vs greutate !

Mesaj de gor965 »

Adrian B scrie:...........
Mi-a dat un prieten o grafica interesanta, o atasez si aici, nu stiu cat e de reala, dar e de vizualizat:
6cQOREsBGdCxBgU7DHWAEq3znJCiy.jpg
6cQOREsBGdCxBgU7DHWAEq3znJCiy.jpg (50.08 KiB) Vizualizat de 8979 ori
Utila informatia !...dar am o nelamurire :
- in general, un crap de 25 de kg, ca sa ajunga la 30 kg, mai trebuie sa traiasca inca vre-o 17 ani ... si-atunci cum se explica ca pe Rainbow, un crap comun de 26 de kg in anul 2007, ajunge in 2012 la 41 de kg ???

p.s.
scuze ptr. off-topic ! :mrgreen:Adrian B
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Adrian B

Re: MTX14 sau Prologic C2

Mesaj de Adrian B »

gor965 scrie:
Adrian B scrie:...........
Mi-a dat un prieten o grafica interesanta, o atasez si aici, nu stiu cat e de reala, dar e de vizualizat:
Utila informatia !...dar am o nelamurire :
- in general, un crap de 25 de kg, ca sa ajunga la 30 kg, mai trebuie sa traiasca inca vre-o 17 ani ... si-atunci cum se explica ca pe Rainbow, un crap comun de 26 de kg in anul 2007, ajunge in 2012 la 41 de kg ???

p.s.
scuze ptr. off-topic ! :mrgreen:
In primul rand pentru ca ramane in aceeasi balta :)
Nu stiu cat de exacta e grafica, dar e clar ca unui crap ii trebuie multi ani sa ajunga la 16-20 kg mai ales in Romania si la tipul de clima pe care-l avem. Dar cum se face ca in Romania sunt transferati crapi de 20 si apoi sunt prinsi la 18? :)
Scuze de off topic si eu.
Catch and Release

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Adrian B scrie:.........Dar cum se face ca in Romania sunt transferati crapi de 20 si apoi sunt prinsi la 18? :)
.......
Chiar daca prima cantarire s-a facut,neoficial, la ochi (sau sa ia ochii :D ) , alea 2-3 kg, se explica la un crap de 20 ...in plus sau in minus, in functie de perioada cand e prins ! Problema pe care o vad eu e ca la noi un crap oscileaza intre 16 si 19 kg timp de 4 ani, in timp ce in Franta, un crap (cine stie in ce conditii de hranire) ia in plus 15 kg in 5 ani !... ceva nu se pupa ! :?
In plus, nu vi-i se pare ciudat cum de-au sarit recordurile in ultimii ani cu valori mult peste 30-35 kg ?
p.s.
O sa mut diseara postarile off-topic !
George Iorga
Imagine

Adrian B

Mesaj de Adrian B »

George, sa fim seriosi, un crap mare, sa zicem de 20 introdus intr-o apa cu o denstate foarte mare nu va mai avea niciodata peste greutatea la care a fost introdus. Sub greutate, da.
Catch and Release

Andrei G

Mesaj de Andrei G »

gor965 scrie:
Adrian B scrie:.........Dar cum se face ca in Romania sunt transferati crapi de 20 si apoi sunt prinsi la 18? :)
.......
Chiar daca prima cantarire s-a facut la ochi (sau sa ia ochii :D ) , alea 2-3 kg, se explica la un crap de 20 ...in plus sau in minus, in functie de perioada cand e prins ! Problema pe care o vad eu e ca la noi un crap oscileaza intre 16 si 19 kg timp de 4 ani, in timp ce in Franta, un crap (cine stie in ce conditii de hranire) ia in plus 15 kg in 5 ani !... ceva nu se pupa ! :?
In plus, nu vi-i se pare ciudat cum de-au sarit recordurile in ultimii ani cu valori mult peste 30-35 kg ?
p.s.
O sa mut diseara postarile off-topic !
Din ce stiu eu la Rainbow se pescuiste 365 de zile pe an toate locuriile fiind ocupate. Ca o paranteza pt 2013 nu exista locuri libere si pe 2014 daca te grabesti o sa prinzi. Partidele minime sunt de 1 saptamana, dar e recomandat sa stai 2 saptamani. In toata aceasta perioada cel care ajunge acolo dupa niste eforturi (relatii,rezervare,drum,taxa,etc) nu cred ca se zgarceste la nada(calitate) si arunca kg bune in apa daca nu zeci; seminte, alune tigrate, boilies, pelete. Credeti ca toata aceasta nada nu contribuie la cresterea in greutate a crapiilor?

Plus ca din cele povestite de persoane care au fost acolo nu exista exemplare sub 10kg prinse in ultimii ani. Concurenta pt nada nu mai exista si crapii cresc in greutate.

Si cel mai important crapii nu fac picioare si se muta in alte lacuri sau in bucatarie.
WLC Carp Club

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Adrian B scrie:George, sa fim seriosi, un crap mare, sa zicem de 20 introdus intr-o apa cu o denstate foarte mare nu va mai avea niciodata peste greutatea la care a fost introdus. Sub greutate, da.
Cred ca depinde ce greutate are si in ce perioada a anului se face introducerea in apa. Un crap de 20 kg, in mijlocul verii, cred ca ia 2 kg in plus in primavara urmatoare ! Banuiesc ca la noi popularile au loc atunci cand pestii au greutatea maxima pe parcursul unui an ...motivele sunt evidente ! :D
George Iorga
Imagine

Adrian B

Mesaj de Adrian B »

Nu e vorba de perioada anului in care a fost introdus.
Arata-mi un exemplu de crap sa zicem de 18 kg adus de undeva - sa zicem dintr-un lac de unde se poate retine peste si unde un pescar cu inima mare a preferat sa-l vanda intr-un carpodrom ca sa-i salveze viata :) - si care a luat in greutate in 2-3-4 ani. Arata-mi-l si mie.
Catch and Release

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Adrian B scrie:Nu e vorba de perioada anului in care a fost introdus.
Arata-mi un exemplu de crap sa zicem de 18 kg adus de undeva - sa zicem dintr-un lac de unde se poate retine peste si unde un pescar cu inima mare a preferat sa-l vanda intr-un carpodrom ca sa-i salveze viata :) - si care a luat in greutate in 2-3-4 ani. Arata-mi-l si mie.
Pai nu prea am de unde sa-ti dau un astfel de caz ! Am oarecum exemplul crapoaicei aleia de pe Tancabesti a carei greutatea a oscilat cu mai bine de 3 kg pe parcursul unui an ! (nu stiu exact ce greutatea avea cand a fost introdusa )
Ma refer totusi la oscilarea intre niste valori pe parcursul unui an (valoarea maxima initiala nu a fost depasita decat neoficial)...ceeace nu-i acelasi lucru cu a lua in greutatea pe parcursul a 2-3-4 ani !
George Iorga
Imagine

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Adrian B scrie:Nu e vorba de perioada anului in care a fost introdus.
Nu "cu inima mare" se zice, ci cu foame mare..... Altfel il dona, daca dorea doar sa-l salveze si tinea asa de mult la crapulet ! :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Vladut Mateianu scrie: Nu "cu inima mare" se zice, ci cu foame mare..... Altfel il dona, daca dorea doar sa-l salveze si tinea asa de mult la crapulet ! :D
Asta cu donatia e maxima :mrgreen:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”