http://www.ziaruldeiasi.ro/local/braila ... ani~ni1cqh
Citat reprezentativ:
Un recidivist abia eliberat a violat un copil de 13 ani
Data publicarii: 06/07/2000
La doua saptamini dupa ce-a iesit de la "mititica", puscariasul Belciugan a nenorocit un copil handicapat psihic, care-si cistiga piinea muncind la o stina din Gradistea: l-a fortat sa intretina relatii homosexuale pina i-a rupt anusul. De frica sa nu fie ucis de agresor, pustiul a tinut faptele sub tacere timp de 10 zile.
Nicusor Belciugan, 24 de ani, din comuna Gradistea, un recidivist notoriu, a scapat din puscarie pe 6 iunie. Imediat s-a angajat ca cioban la stina lui Neculai Stanila din localitate care l-a primit la munca in ciuda faptului ca avea tinichea de coada. Belciugan s-a comportat normal pina pe 22 iunie cind, profitind de lipsa patronului, a comis niste fapte abominabile. L-a batut pe Adrian Iancu, 13 ani, care ingrijea de oile lui Stanila, l-a dezbracat si l-a supus la perversiuni sexuale.
"Copilul meu, saracul, e speriat rau..."
Dupa ce a fost abuzat sexual de puscariasul Belciugan, copilul a fugit acasa si timp de 10 zile n-a suflat o vorba despre ce i s-a intimplat.
"Am vazut ca pustiul nu mai vine la munca si l-am cautat acasa. Initial n-a vrut sa spuna nimic, apoi a inceput sa plinga si-a povestit ce-a patit. Am chemat imediat Politia ca sa-l inhate pe nemernicul ala", a declarat Costel Stanila, fiul patronului la care muncea Adrian Iancu.