"Fobie" la lansat.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

robyvan
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: "Fobie" la lansat.

Mesaj de robyvan »

Parerea mea ca o sa-ti fie greu sa le incarci si sa arunci foarte departe cu ele, distanta de la mandrina la capatul batului este foarte mica.....parerea mea, insa vorba colegilor, trebuie sa incerci si sa vezi cum se comporta cu diferite greutati.
slowly we rot- by Obituary

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Parerea mea este sa nu incerci sa arunci in forta pentru ca betele respective cu siguranta o sa le rupi. Sunt lansete cu 4 tronsoane si nu are rost sa incerci. Daca vrei sa arunci fara grija, achizitioneaza un spod cu care sa nadesti, iar cu astea sa incerci sa pescuiesti unde dai cu spodul. Dupa poza se vede ca sunt bete fragile si nu are rost sa le rupi.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

R0bert

Mesaj de R0bert »

Multumesc de sfaturi ! Fire intinse !

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Cu betele astea nu poti ajunge unde nadesti cu spodul, daca fortezi la maximum si folosesti spombul. Fa invers, intai vezi unde poti lansa cu lansetele si nadeste in zona aia cu spodul (minus 5-10m).
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

nit_matias scrie:Parerea mea este sa nu incerci sa arunci in forta pentru ca betele respective cu siguranta o sa le rupi. Sunt lansete cu 4 tronsoane si nu are rost sa incerci. Daca vrei sa arunci fara grija, achizitioneaza un spod cu care sa nadesti, iar cu astea sa incerci sa pescuiesti unde dai cu spodul. Dupa poza se vede ca sunt bete fragile si nu are rost sa le rupi.
Eu vad 6 segmente , nu 4 si nu va reusi vreodata sa pescuiasca cu astea acolo unde nadeste cu spombul...ma rog, cu exceptia cazului in care da cu spombul la 50-60 m, iar cu lansetele astea de 3 m, cu levier mic, cu inele mici pozitionate prea jos fata de mandrina, se va chinui sa arunce pana acolo.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

6 / 4 tronsoane tot telescopica e, intr-adevar nu cred ca va pescui unde poate sa arunce cu Spombul, dar vede si el cat arunca cu telescopica si da cu spombul acolo.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

R0bert

Mesaj de R0bert »

Betele sunt de 3.90 , o sa vad ce stiu sa faca pe balta. Daca nu fac fata , voi cumpara un spod.
Care ar trebui sa fie distanta intre mandrina si primul inel ? Pentru a putea face lansari lungi.
Am masurat si in cazul meu distanta este de 93-94 de cm de la primul inel la mandrina.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

R0bert scrie:Betele sunt de 3.90 ,.....
Betele telescopice din poza de pe prima pagina sunt de 3.90 ?! :?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

ovideli

Mesaj de ovideli »

R0bert scrie:Am masurat si in cazul meu distanta este de 93-94 de cm de la primul inel la mandrina.
asa si cei cu asta?
mai interesant era daca masurai distanta de la mandrina la baza cotorului si o comparai cu antebratul tau :wink:, ai fi ajuns la concluzia ca pentru lansari lungi iti trebuie alt tip de lanseta, in niciun caz asta cu cotor scurt :wink:
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

ovideli

Mesaj de ovideli »

si daca aduni antebratul cu bratul vei afla lungimea membrului superior :wink: , adica ai aflat cam ce lanseta ti se potriveste pentru lanseuri lungi (important e sa stii ce sa compari :D )
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”