Hai sa-l ajutam pe Gica !

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
tbd
Puncte: 0

Re: Hai sa-l ajutam pe Gica !

Mesaj de tbd »

Am urmat sfatul dvs. si mi-am scos ochelarii de eclipsa. Acum daca tot am inceput sa vad m-am uitat putin prin Codul Fiscal (nu e una din cele cinci carti pe care le-as alege) si am gasit o chestie interesanta: "Veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 16% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu." Ma gandesc acum, se refera si la concursurile de pescuit? Si daca se refera la concursuri, stie cineva daca s-a oprit impozitul?

mircione

Mesaj de mircione »

dati-mi si mie 1-2 mil euro si stau si eu 3-4 ani...din care voi face 1,5 sau 2ani .....locul lor este acolo- LA PUSCARIE, sunt care au furat o gaina si fac 2 ani ...si luciano moggi a facut puscarie si multi altii. de ce a bagat banii in buzunar nu sa gandit ca poate sa faca puscarie....l-ati vazut pe popescu sa doneze ceva sa faca vre-un act caritabil macar in acesti ani....ce sa semnez...sa faca puscarie, sau pe fratii becali care injura ca analfabetii pe la tv sau sar la crupieri sa-i bata ca au pierdut banii la poker .....LA PUSCARIE ....sau MM ca a sarit din loja sa dea cu pumnu intr-un suporter care mai presus era suporter stelist .,......LA PUSCARIE !

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

tbd scrie:Am urmat sfatul dvs. si mi-am scos ochelarii de eclipsa. Acum daca tot am inceput sa vad m-am uitat putin prin Codul Fiscal (nu e una din cele cinci carti pe care le-as alege) si am gasit o chestie interesanta: "Veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 16% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu." Ma gandesc acum, se refera si la concursurile de pescuit? Si daca se refera la concursuri, stie cineva daca s-a oprit impozitul?
...aveti dreptate...cred ca ati prins sistemul de invatamant cu nota maxima 5 si 4 clase obligatorii, numai ca aste 4 clase nu poate să aibă cei 7 ani de acasă, că nu încap (expresie preluata de la un carcotas "notoriu :wink: ).
O zi linistita va doresc. :) asta ca de la GP> ati ajuns sa o dati de garduri...
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

tbd

Mesaj de tbd »

gabi1 scrie:
tbd scrie:Am urmat sfatul dvs. si mi-am scos ochelarii de eclipsa. Acum daca tot am inceput sa vad m-am uitat putin prin Codul Fiscal (nu e una din cele cinci carti pe care le-as alege) si am gasit o chestie interesanta: "Veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 16% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu." Ma gandesc acum, se refera si la concursurile de pescuit? Si daca se refera la concursuri, stie cineva daca s-a oprit impozitul?
...aveti dreptate...cred ca ati prins sistemul de invatamant cu nota maxima 5 si 4 clase obligatorii, numai ca aste 4 clase nu poate să aibă cei 7 ani de acasă, că nu încap (expresie preluata de la un carcotas "notoriu :wink: ).
O zi linistita va doresc. :) asta ca de la GP> ati ajuns sa o dati de garduri...
Am inteles, v-m deranjat. Nu aceasta a fost intentia mea si as vrea sa va prezint scuzele de rigoare. Vreau sa intelegeti ca nu insinuez absolut nimic, nu va cunosc si nu stiu nici alte persoane care participa la concursuri, a fost pur si simplu o intrebare retorica, insa raspunsul dvs. mi-a confirmat ca am atins un punct sensibil. Totusi, daca imi permiteti, as vrea sa va intreb cum ramane cu hotii, cu puscaria, cu evaziunea, pentru ca din acest punct de vedere sunt total de acord cu dvs. Sau cand e vorba de "ei" sa putrezeasca in puscarie si cand treaba ajunge la noi trecem la insulte.
Astept in continuare raspunsuri serioase la intrebarile mele de la cei care cunosc fenomenul, desi ma indoiesc ca cineva ar vrea sa discute pe acesta tema. De preferat ar fi ca raspunsurile sa nu contina insulte. Multumesc.

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

gabi1 scrie: De acord, insa fara Stan&Bran, Charles Chaplin, Benny Hill, Fernandel, Louis de Funès etc...

de ce fara cei enumerati mai sus ???? Stan si Bran si Chaplin au fost niste monstrii sacrii ai comediei , afla ca foarte multi actori i-i au ca idoli iar Chaplin a revolutionat nu numai comedia ci arta cinematografica
in viziunea ta cine este fan Chaplin are o cultura indoielnica ??? hmmm ...
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

lucfish scrie:Din păcate noi românii nu știm să ne prețuim valorile, mai mult de atât le și jignim, o mare rușine. Am citit mesajul unui crăpar care a scris anterior despre Ilie Năstase că este un BEȚIV și a întrebat retoric cine este Nadia!!! Doresc să-i răspund acestui domn că, Ilie Năstae a fost nr. 2 mondial în circuitul ATP, fiind foarte cunoscut în EUROPA ȘI SUA, când domnia lui probabil nu era năcut. Ilie Năstase a adus din Franța prin imaginea lui, o sumă de bani foarte substanțială ptr. a putea organiza în România turneu de tenis (SIBIU) în anii precedenți, statul român nu a putut să susțină costurile acelei competiții, mai mult de atât era să-și riște și libertatea fiind acuzat de infracțiuni economice, după terminarea competiției respective!!! Nadia Comăneci a fost sportiva din disciplina GIMNASTICĂ, care a primit prima notă de 10 din istoria sportului și a fost multiplă campioană europeană, mondială și olimpică. Cam cât a fost intonat IMNUL DE STAT? În anul 2013 președintele SUA a invitat-o la CASA ALBĂ, ea și soțul ei au acceptat invitația. Ion Țirtiac a fost un mare sportiv ca și Ilie Năstase cu rezultate meritorii în circuitul ATP, în prezent dă de lucru la foate mulți oameni și plătește taxe statului român.
Invatati sa cititi domnule, unde am intrebat retoric "cine e Nadia?" Cat priveste cele afirmate de mine le sustin in continuare, Nastase e un betiv afemeiat care a avut 7 neveste si se lauda prin presa ca s-a culcat cu 2 mii de femei. Asta e un exemplu de urmat? Si n-am zis nimic de el ca sportiv ( a fost numarul 1 nu 2 domnule, ba chiar primul numar 1 mondial de la introducerea noului sistem de punctaj) am zis de el ca n-a facut nimic pentru Romania. Si ce a facut in afara sa ia baza olimpia cu japca, baza care valoreaza cateva zeci de milioane de euro si pe care o lasa in paragina in speranta ca il lasa primaria sa-i schimbe obiectul de activitate si sa faca club acolo? Asta cu sponsorizarile la Sibiu sunt frectie la piciorul de lemn, itf-urile de la Sibiu, Brasov sau Arad nu au premii totale mai mari de 10 mii de euro, daca ma screm putin tin si eu turneul cativa ani. Si inchei prin aceeasi zicala folosita de cineva mai devreme..spune-mi cu cine te-nsotesti ca sa-ti spun cine esti...la aceasta intrebare domnul Ilie Nastase va poate raspunde ca a 7-a sau a 8-a nevasta,cine le mai tine socoteala, ultima in orice caz este o fosta detinuta, o puscariasa condamnata la 3 ani jumate pentru lipsire de libertate si talharie. Sper ca v-am deschis ochii si va alegeti alte "valori" pe care sa le respectati si pe care sa le urmati in viata.
O zi buna.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Daca notiunea de cultura se rezuma exclusiv la ei cred ca DA!...
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

gabi1 scrie:
Daca notiunea de cultura se rezuma exclusiv la ei cred ca DA!...

cultura nu se poate rezuma doar la un domeniu dar faptul ca l-ai inclus pe Chaplin in lista celor care dezonoreaza nivelul cultural lasa de dorit , vreau sa cred ca nu am un interlocutor care etaloneaza umorul cinematografic la Tociu si Palade ...daca asa este , din partea subiectul este inchis ...

in alta ordine de idei , ca sa fac referire la subiectul topicului , imi pare rau de Gica Popescu dar nu consuder ca o gratiere este echitabila fata de restul oamenilor care ispasesc pedepse , a gresit trebuie sa plateasca indiferent de cine este
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Cristi Y,
Cred ca te-ai grabit putin sau nu ai citit cu atentie unele postari... :wink:

doru_croc
pescar de competitie

Mesaj de doru_croc »

Cel care a scris asta este mai docuentat decat noi.
Cititi si comentati daca mai aveti ce.

Gică Popescu n-ar trebui grațiat.
Pentru că Gică Popescu nu și-a recunoscut nici un moment vina. A dat niște bani înapoi, dar a susținut că toate manevrele făcute de clanul Becali, Copos, MM Stoica sunt perfect legale.

Mai știe cineva ce a făcut Gică Popescu?

Credeți că vreunul din politicienii sau ziariștii care militează pentru eliberarea lui Popescu vor și altceva decât să se urce pe un val de populism și să mai stoarcă câteva mii de voturi. Oare Victor Ponta care declară că i-ar ierta orice lui Gică Popescu și Crin Antonescu care crede că trebuie grațiat pentru că a fost un mare fotbalist, se gândesc la statul de drept atunci când susțin acordarea de clemență pentru un evazionist? De ce este mai susceptibil de iertare Gică Popescu comparativ cu George Copos sau Gigi Nețoiu? Infracțiunile sunt aceleași, și ei au spus că manevrele au fost perfect legale și ei au fost condamnați. Mai mult, George Copos și Gigi Nețoiu au creat mii de locuri de muncă și au plătit multe milioane de euro la stat. De ce să nu li se plângă și lor de milă? Poate pentru că nu știu să dea cu piciorul în minge și au chelie. Pentru că din alt punct de vedere nu există nici o diferență între ei și Gică Popescu. Au ascuns împreună sumele din transferuri, au declarat în fals că reprezentau altceva, nu au plătit taxe și impozite pentru ele, au manevrat ulterior acte în așa fel încât să-și acopere urmele.
Și pentru a nu părea că discutăm despre lucruri care nu există vă invit să vă aduceți aminte despre conținutul cazului Gică (Gheorghe) Popescu, fostul căpitan al Barcelonei, favoritul tribunelor.
Cazul unu:
LUCIAN SÎNMĂRTEAN - BISTRIŢA - PANATHINAIKOS (GRECIA) - 2003
SUMA REALĂ: 600.000 de dolari
SUMA ÎNREGISTRATĂ DE GLORIA: 300.000 de dolari

DETALII: Gloria a cedat 50% din drepturile federative ale lui Sînmărtean firmei olandeze INTERMARK INTERNATIONAL, pentru 105.000 de dolari. Victor Becali s-a semnat pe contract cu numele "Ioan Becali". Jean Pădureanu: "Ioan şi Victor Becali au fost legătura cu INTERMARK INTERNATIONAL". Gică Popescu a încasat banii de la Panathinaikos pentru Gloria şi pentru INTERMARK INTERNATIONAL.
UNDE AU AJUNS BANII:
- 300.000 de dolari - Gloria Bistriţa
- 300.000 de dolari - INTERMARK INTERNATIONAL, care şi-a oprit un comision de 2%, 15.000 de dolari, apoi a virat restul de 285.000 de dolari către SPORT VENTURES, off-shore din Insulele Virgine
Ce spune instanța într-o motivare a condamnărilor în acest caz:
“Modul de desfăşurare a activităţii infracţionale relevă dincolo de dubiu că inculpaţii Becali Ioan şi Becali Victor au fost iniţiatorii şi principalii beneficiari ai acestei activităţi, iar inculpaţii Pădureanu Jean şi Popescu Gheorghe au avut cunoştinţă de natura frauduloasă a tuturor manoperelor la care au participat atât ei cât şi inculpaţii Becali Ioan şi Becali Victor.
Susţinerea inculpatului Popescu Gheorghe conform căreia acesta ar fi acţionat fără a avea cunoştinţă de manoperele frauduloase ale celorlalţi inculpaţi nu poate fi acceptată de către Curte, câtă vreme acesta a participat la negocierea şi semnarea contractului de transfer, a primit cele două CEC-uri de la clubul grec în calitatea neprobată de reprezentant al clubului român, dar având în vedere şi participaţia inculpatului la o activitate similară ce va fi expusă în continuare”.

Cazul doi :
FLORIN BRATU - RAPID - GALATASARAY (Turcia) - 2003
SUMA REALA: 2.750.000 de dolari
SUMA ÎNCASATĂ DE RAPID: 630.230 de dolari (doar 100.000 de dolari au fost înregistraţi în contabilitate)

DETALII: Primul contract încheiat pe 1.09.2003. Amendament pe 27.02 2004, cînd Ioan Becali devenise preşedinte la Rapid: preţul contractului scădea la 1.150.000 de dolari. Gică Popescu a încasat în numele firmei Becali Sport şi în numele Rapidului 1.600.000 de dolari. Gică Popescu a plătit ulterior la Fisc echivalentul a 400.000 de dolari, impozitul aferent pentru 1.000.000 de dolari, pe care iniţial declarase că i-a încasat ca restanţă a contractului său de jucător la Galata
UNDE AU AJUNS BANII:
- 500.000 de dolari - Ioan Becali - plătiţi direct de Galatasaray în contul firmei Becali Sport
- 1.000.000 de dolari - Gheorghe Popescu - încasaţi direct de la Galatasaray
- 600.000 de dolari - Gheorghe Popescu - încasaţi de la Galatasaray în numele Rapidului
- 630.230 de dolari - Rapid - plătiţi direct de Galatasaray în contul Rapidului
- 19.763 de dolari -Tractorul Braşov - indemnizaţia de formare a jucătorului
Ce spune instanța: “Inculpatul Popescu Gheorghe a recunoscut că a primit la data încheierii contractului suma de 1 000 000 USD, însă aceasta nu reprezintă în totalitate comision pentru transferul lui B.F., ci o datorie anterioară a clubului turc către inculpat. În privinţa celorlalte sume primite de la Galatasaray, inculpatul a susţinut că Rapid Bucureşti i-a acordat cu titlu de împrumut suma de 600 000 USD , fiind împuternicit să ridice această sumă de la clubul turc (…) Apărările inculpaţilor, preluate de către prima instanţă, sunt în mod evident infirmate de probatoriul administrat în cauză.
Astfel, suma de 1 000 000 USD a fost primită în numerar de către inculpatul Popescu Gheorghe, la data încheierii contractului, fiind menţionată de clubul turc în evidenţa plăţilor efectuate pentru transferul lui B.F., chitanţa ce atestă că inculpatul a primit această sumă de bani purtând menţiunea ,, transfer fee for B.F.,,( fila 236, vol.18, d.u.p.).
Faptul că inculpatul a plătit impozit la această sumă în anul 2006, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din presă cu privire la acest caz, reprezintă doar o încercare de a scăpa de răspunderea penală, neavând din punct de vedere juridic decât semnificaţia unei acoperiri parţiale a prejudiciului cauzat bugetului de stat.
Aşadar, în lipsa vreunui mijloc de probă concludent care să susţină afirmaţiile inculpatului Popescu Gheorghe cu privire la destinaţia sumei de 1 000 000 USD primită la data de 01.09.2003, caracterul nereal al acestora apare ca fiind evident, în opina Curţii. Câtă vreme din înscrisurile aflate la dosar rezultă fără echivoc suma reală de transfer şi modalităţile de plată, audierea în calitate de martor a numitului S.K., cu privire la încheierea şu derularea contractului de transfer, solicitată de inculpatul Popescu Gheorghe, este inutilă soluţionării cauzei.
De asemenea, caracterul fals al celor două contracte de împrumut, rezultă din următoarele împrejurări:
Referitor la primul contract încheiat de inculpatul Popescu Gheorghe, se observă că acesta nu a fost prezentat conducerii colective a clubului şi nu a fost înregistrat în evidenţele contabile, fiind aprobat de inculpatul Becali Ioan care a deţinut în perioada respectivă, pentru scurt timp, funcţia de preşedinte al clubului. Suma de bani ,, împrumutată,, , identică cu cea din tranşa de transfer, a fost ridicată direct de la Galatasaray, contractul fiind înregistrat în evidenţele clubului Rapid abia în anul 2007, ulterior începerii urmăririi penale, după ce contabilul şef a luat cunoştinţă de existenţa acestuia din ancheta D.N.A.”
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”