Stefan Popescu scrie:
Numai ca intre timp OUG 23/2008 a fost modificata prin OUG 85/2016, modificata la randul ei prin legea trimisa acum la promulgare. Insa ce ramane, este referirea la modul cum se atesta calitatea de pescar sportiv. Pentru ca motivarile Curtii constitutionale sunt izboare de drept. Asa ca, nu-i bai ca te faci ca nu intelegi. Iar Curtea constitutionala s-a pronuntat doar pe art. 23(1) nu si pe celelalte puncte din articol.
Știu eu unde vrei să ajungi, la considerentul ăsta: 17. Curtea remarcă faptul că pescuitul, înainte de a fi o activitate sportivă, este mai întâi de toate o activitate recreativă, accesibilă oricui, existând însă o condiție pentru practicarea lui, și anume aceea de a deține un permis/autorizație de pescuit, conform legii. Atribuirea dreptului de pescuit se face în baza licențelor, permiselor și a autorizațiilor emise de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Activitatea de pescuit recreativ/sportiv se practică în cadrul fiecărei asociații în baza regulamentului propriu stabilit în acest sens. Spre deosebire de pescuitul recreativ, pescuitul sportiv presupune ca cel care îl practică să dețină licența de pescar sportiv eliberată de Federația Română de Pescuit Sportiv.
Numai că exprimarea curții este total nefericită, deoarece nici chiar CC nu poate adăuga la lege, deoarece doar sportivii de performanță profesioniști au licența prevăzută de art. 14 alin. 2 lit.a din L69/00. Ori pescarii sportivi de performanță au statut de amator, exact cum scrie și în Statutul FRP și CIPS. Așa că pune mâna pe ghiozdan și la școală. ps. În România sunt doar câteva sporturi cu statut profesionist, te las pe tine să le descoperi. ps2. Considerentele CC sunt obligatorii în condițiile admiterii unei excepții de neconstituționalitate per a contrario....nici nu mai are rost să discuți!
Lucian SV scrie:Știu eu unde vrei să ajungi, la considerentul ăsta: 17. Curtea remarcă faptul că pescuitul, înainte de a fi o activitate sportivă, este mai întâi de toate o activitate recreativă, accesibilă oricui, existând însă o condiție pentru practicarea lui, și anume aceea de a deține un permis/autorizație de pescuit, conform legii. Atribuirea dreptului de pescuit se face în baza licențelor, permiselor și a autorizațiilor emise de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Activitatea de pescuit recreativ/sportiv se practică în cadrul fiecărei asociații în baza regulamentului propriu stabilit în acest sens. Spre deosebire de pescuitul recreativ, pescuitul sportiv presupune ca cel care îl practică să dețină licența de pescar sportiv eliberată de Federația Română de Pescuit Sportiv.
Numai că exprimarea curții este total nefericită, deoarece nici chiar CC nu poate adăuga la lege, deoarece doar sportivii de performanță profesioniști au licența prevăzută de art. 14 alin. 2 lit.a din L69/00. Ori pescarii sportivi de performanță au statut de amator, exact cum scrie și în Statutul FRP și CIPS. Așa că pune mâna pe ghiozdan și la școală. ps. În România sunt doar câteva sporturi cu statut profesionist, te las pe tine să le descoperi. ps2. Considerentele CC sunt obligatorii în condițiile admiterii unei excepții de neconstituționalitate per a contrario....nici nu mai are rost să discuți!
Eronat. Practicarea unei ramuri sportive se face in baza statutelor si regulamentelor adoptate de catre federatiile sportive nationale. Licenta este prevazute in Regulamentul FRPS, intrucat practicarea pescuitului sportiv presupune exploatarea unei resurse naturale de apartine statului. Astfel de licente se emit si de alte federatii sportive, ca de exemplu FRAS. Automobilul sportiv nu este sport profesionist, dar foloseste un bun public(soselele tarii). Asa ca nu mai cauta motive. Reglementarea pescuitului sportiv nu se face prin Lege, ci prin Regulamentele federatiei.
Nu bezmeticule, că ți-a zis și Curtea Constituțională, înainte de a fi sportiv respecți legea specială care reglementează habitatul în care te duci să faci sport. După mintea ta, ai trimite băieții să facă pescuit sportiv peste tot unde există pește! Nu tataie, plătești la concesionar sau proprietar și apoi pescuiești în cel mai sportiv stil posibil!
Nu ameți lumea aiurea cu licențele tale că sunt pe lângă lege!
Dacă nu știi ce înseamnă amator vs profesionist caută pe google! Sau te-ai gândit tu ar fi cazul să găsești niște fraieri cărora să le iei câte 150 de lei? De curiozitate, câte licențe de pescar profesionist ai eliberat, vândut, etc.?
Ultima oară modificat Lun Mar 19, 2018 11:44 de către Lucian SV, modificat 1 dată în total.
Unde-s bre pescarii aia sportivi, ca eu nu stiu niciunul? Toata lumea pescuieste de placere. Ma duc la balta, platesc, si ma c.c in federatia ta, ce nu intelegi? Ma duc la dunare, imi iau permis anpa si iar ma ca. in federatia ta. Dupa mintea ta bolnava toti care inchiriaza stadioane si sali de sport ca sa dea o miuta ar trebui sa se inscrie la frf si sa-i cotizeze lu burleanu, este? Vezi-ti de treaba ta cu cluburile, cn, cm si cupa ta mondiala, ca ai luat-o pe aratura rau de tot
Lucian SV scrie:Nu bezmeticule, că ți-a zis și Curtea Constituțională, înainte de a fi sportiv respecți legea specială care reglementează habitatul în care te duci să faci sport. După mintea ta, ai trimite băieții să facă pescuit sportiv peste tot unde există pește! Nu tataie, plătești la concesionar sau proprietar și apoi pescuiești în cel mai sportiv stil posibil!
Poate ca asa zici tu. Dar vreau intai sa vad contractele de concesiune.