Lac mare vs lac mic: strategii !

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Alin Galbenu
Moderator
Puncte: 0

Mesaj de Alin Galbenu »

De curand, am primit, la achiziționarea unor produse de pescuit, un dvd korda underwater 7.
După ce l-am vizionat, am încercat sa adaptez strategiile lor pe lacurile unde am pescuit si voi pescui, cum probabil face orice pescar după observarea unei strategii cu rezultate.

Eu cred ca este foarte interesant ce fac baietii acolo.
Doar ca acolo la ei, "under water" sunt doar 2 m adâncime si vreo 4-5 ha in total.

Oare daca aplici aceeasi strategie la Bolsena , mai ai aceleași rezultate ? Sau pe Sarulesti unde sub apa avem si 3m dar si 10m si o întreaga comunitate unde crapul are si "cinema 3D" ? Sau Embalse Buendia (Spain) unde sunt 9000ha si 35km de mal.

Intr-un lac mare trebuie momit mai mult? Aria mult mai extinsă? Sau localizarea este mult mai importantă ?

As vrea sa dezbatem acest subiect. Cât încă avem 2 m de zapada in fața blocului:)

Imagine

DumiD
Pescar de competitie

Re: Lac mare vs lac mic: strategii !

Mesaj de DumiD »

Interesant, si eu sunt curios ce fac restul pescarilor pe un lac mare necunoscut. Sper sa si primesti raspunsuri, nu d-alea "te duci cu7 saptamani inainte sa culegi informatii...". Eu as aborda un astfel de lac in felul urmator: m-as ghida dupa regula aia cu relieful malului care se continua sub apa care oricum nu e adevarata si mi-as cauta un loc cat mai confortabil in conditii de teren cat mai abrubt. As cauta un loc unde apa sa nu depaseasca 3 metrii, as nadii masiv si m-as apuca de baut. De-aia e foarte important ca locul ales sa fie cat mai confortabil, in caz de nereusita la pescuit macar sa petrec ceva clipe frumoase in natura fara sa cad in apa sau sa-mi sucesc vre-o glezna.

Stoica dragos

Mesaj de Stoica dragos »

Un exemplu bun ar fi Sarulestiul unde prinzi mult mai bine daca e o furtuna sau bate vantul toata partida ... Nadirea pe un lac mare nu ai cum sa o faci cum ai zis tu dumi ... cauti aprox 3 m si nadesti si astepti ... majoritatea lacurilor mari sunt foarte dificile , tre sa cauti adancimea unde mananca pestele atunci ... incerci mai multe adancimi , o lanseta pe cea mai mare apa , una pe cel mai mic platou , cu celelalte incerci pragurile , locuri f bune de hranire si refugiu pentru pesti .... Daca pleci de la o partida de pescuit de cel putin 48 de ore si te gandesti in masina ca "trebuia sa incerci si aia si aia " inseamna ca nu ai pescuit la maxim locul ... tre sa incerci absolut toate variantele pe acel loc ... niciodata pestele nu respecta o anume "obisnuinta" pe un lac mare ( gen : a mancat pe 3 m acum 2 saptamani tot acolo o sa manance si acum " ) ... de obicei lacurile mari sunt foarte greu de inteles din punctul de vedere al unui pescar la crap ... Dar prin experienta si prin inspiratie de moment, un pescar bun gaseste pestele si face dintr-o partida in care nu a vazut un tac 3 zile, una reusita prinzand ultima seara cateva capturi ....
Dragos Stoica
Presedinte - CS CARP LEGION CLUB ....

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Daca faci 2000 km pana la un lac, de preferabil ar fi sa nu te pui pe băut, cel puțin asa gândesc eu.
Am pescuit pe un lac imens in vară. Deși sunt adeptul nădirii masive, colegul cu care eram a recomandat sa mergem pe săculet pva si izolat, întrucât mai prinsese asa. Rezultatele au fost 0.
Eu propusesem sa nadim pe o suprafața mare dar cantitate mică de bile... Mai rău, nu putea merge :D

Stoica dragos

Mesaj de Stoica dragos »

La un lac imens cum l-ai descris tu ,iti imaginezi sansele ca un crap sa dea peste saculetul ala ??? poate atunci cand a prins asa a nimerit din greseala, sunt convins, vreun loc unde erau stansi crapii ...dar pe un lac imens iti dai seama, ce bulan a avut atunci ...Astea cu saculeti sunt valabile pe lacurile englezesti ( care au de la 2 Hectare la 15 hectare ) :) trebuia, parerea mea, sa procedezi cum ai avut tu ideea de la inceput , sau cum erati doi , incerca unul o strategie, altul pe cealalta
Dragos Stoica
Presedinte - CS CARP LEGION CLUB ....

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

pescuit din mana aruncat / plantat din barca ?
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Allen Besnovich scrie:Daca faci 2000 km pana la un lac, de preferabil ar fi sa nu te pui pe băut, cel puțin asa gândesc eu.
Am pescuit pe un lac imens in vară. Deși sunt adeptul nădirii masive, colegul cu care eram a recomandat sa mergem pe săculet pva si izolat, întrucât mai prinsese asa. Rezultatele au fost 0.
Eu propusesem sa nadim pe o suprafața mare dar cantitate mică de bile... Mai rău, nu putea merge :D
Allen daca faceai si-un sprit erai mai castigat :lol:
In general astfel de partide fac cu partenerul meu traditional si intotdeauna avem strategii diferite. Eu caut vreo structura mai in larg, nadesc masiv cu seminte si boiliesuri si pasez 2 lansete pe pat si doua in afara patului la 15-20m. Partenerul meu pescuieste aproape tot timpul izolat, pe o plaja mai larga de distante. Astfel imi permit ca dupa ce termin treaba mea sa ma apuc de bere si sa-l las pe el cu munca pana gaseste pestele :) insa de multe ori strategia mea e castigatore....plus ca el mananca cand nu trage pestele si-mi ramane mie mai multa bautura :lol: :lol:

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

petre iulian scrie:pescuit din mana aruncat / plantat din barca ?
Plantatul nu este pescuit sportiv. Te duci cu barca sau barcuta, bagi sonarul, afli in juma' de ora tot ce e de aflat, plasezi "farfurii"...indemanare 0 barat

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

petre iulian scrie:pescuit din mana aruncat / plantat din barca ?
Nu vorbesc despre un lac anume, încercam sa generalizez. Desigur ca situatiile sunt diferite de la caz la caz, si nu exista o metodă care sa fie universală dar de asta suntem aici.

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Allen,

Uita strategiile “under water”. Sunt valabile doar pe baltile asemanatoare. Peste putin, pretentios, apa limpede…

Nu o sa gasesti usor doua balti la care sa-ti mearga aceiasi strategie de nadit. Sau chiar pe o balta. Una e Corbu A si alta e Corbu B. Una e Montargil A si alta e Montargil B sau C.

Oricum, in 90% din cazuri localizarea este cea mai importanta. Si asta poti sa o aflii dupa multe partide de pescuit, dupa zile petrecute pe balta, chiar si (sau poate mai bine) ca observator. Vezi ce si cat si unde se nadeste si cu ce pescuieste. Dupa care iti faci o strategie si o aplici pe balta. Nu-ti iese, inseamna ca ai gresit si mai ai de studiat.

NU EXISTA STRATEGIE UNIVERSAL VALABILA. SI SOLUTIA O SA O GASESTI DOAR PE BALTA.

Parerea mea.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”