Nedumerire-o ducem asa bine?

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Martin
Puncte: 0

Re: Nedumerire-o ducem asa bine?

Mesaj de Martin »

gor965 scrie:
Martin scrie:,
viorel dulamita scrie: raportat la puterea de cumparare si nu numai...
Ai construit vre-o casă ?
Nu poţi evalua o casă la puterea de cumpărare a lui x şi y !
Casa are un preţ rezultat din costul terenului, proiectului, materialelor şi al execuţiei.
Da ,dar toate componentele astea ale pretului casei pot fi supraevaluate si-atunci , pretul corect e exact ala la care casa se vinde (isi gaseste cumparator) !
Regret, se pare că n-ai înţeles ce am vrut să spun. Eu vorbeam de preţul de cost, al unei case, ok ?

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Martin scrie: Regret, se pare că n-ai înţeles ce am vrut să spun. Eu vorbeam de preţul de cost, al unei case, ok ?
Si eu regret ...dar ma refeream la pretul caselor care se vand pe piata nu la cele pe care si-i le construiesc oamenii ptr. uzul personal ! La acel pret (speculativ ,in functie de puterea de cumparare) a facut referinta nea Dulamita !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

Eu vorbeam de preţul de cost, al unei case, ok ?[/quote]
Pretul corect este acela, cind se adauga un beneficiu de bun simt nu de 100% sau mai mare.

doru_croc
pescar de competitie

Mesaj de doru_croc »

Sambata in Baneasa nu am gasit loc de parcare. In Ikea se statea la coada la scara rulanta, in mall aglomeratie ca la Petrache Lupu de la Maglavid....In concluzie e criza...de locuri de parcare :lol: :lol: :lol:
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

Zambaccian

Mesaj de Zambaccian »

[quote="MartinLa fel era şi astăzi, la Carrefour Militari.
Ştii care-i nedumerirea mea ? Preţurile sunt ca-n vest. Salariile la 20 % faţă de cele vestice. Ok, şi atunci totuşi, de unde au oamenii bani? Nu toţi au afaceri şi nu toţi lucrează la Multi-Naţionale.[/quote]

Preturile sunt mai mari la multe produse decat in vest si exista si diferente de calitate. Am probat chestia asta cu mai multe produse. De ce? Probabil ca la maimutzele din estul europei merge s-asa, ca oricum nu stiu ce e aia calitate si cumpara oricum (dovada aglomeratia permanenta in hipermarketuri). In plus, controalele privind calitatea si certificarile probabil nu se fac cum trebuie.
Cu preturile in hipermarketuri fusese un scandal cu ceva timp in urma, cum ca toate firmele facusera un cartel ca sa tina preturile sus. Base promisese ca se da la ei, poate doar sa mai ciupeasca ceva bani pentru campanie. S-a mai intamplat ceva cu chestia asta?
Essential fishing tackle: Jura, Bushmills, Glenmorangie

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

viorel dulamita scrie:Eu vorbeam de preţul de cost, al unei case, ok ?
Pretul corect este acela, cind se adauga un beneficiu de bun simt nu de 100% sau mai mare.[/quote]

Nea Vio, la restaurante adaosul minim este 100% si majoritatea sunt pline.... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Vladut Mateianu scrie:
Pretul corect este acela, cind se adauga un beneficiu de bun simt nu de 100% sau mai mare.
Nea Vio, la restaurante adaosul minim este 100% si majoritatea sunt pline.... :wink:[/quote]
Adaosurile la restaurante sunt mult mai mari de 100% plus ca mai au obiceiul sa mai si uite sa inregistreze fiscal toti banii, asadar taxe ZERO asadar o duc bine baietii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

Vladut Mateianu scrie:
Nea Vio, la restaurante adaosul minim este 100% si majoritatea sunt pline.... :wink:[/quote]
...dar nu te obliga nimeni sa intri acolo; daca bei horinca cu prietenii acasa te costa 25lei litrul si sigur nu e "contrafacuta" :wink: :D ...
Pt o familie, locuinta este absolut necesara, pe cind restaurantul....

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”