"Doamna fizica" imi este prietena de ceva timp ... Fir intins !Eduard Sutu scrie:"Stratificarea termica" zice asa cum ,pe drept ,ziceti si dumneavoastra domnule ! Uneori crapii nu inteleg asta !

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
"Doamna fizica" imi este prietena de ceva timp ... Fir intins !Eduard Sutu scrie:"Stratificarea termica" zice asa cum ,pe drept ,ziceti si dumneavoastra domnule ! Uneori crapii nu inteleg asta !
Pentru ca la adancimi mai mari temperatura apei este constant mai calda (se raceste mai greu) si pestele gaseste confort mai mare pentru el !cipibm scrie:[
Dan Mitranescu scrie:Apa in marile lacuri si Dunare are acum peste 12 grade.
Pestele se hraneste in primul rand unde are hrana si sta de obicei unde este ferit de pericole.
Nu am gasit niciodata crapul in cea mai adanca apa a unui lac daca acolo nu exista obstacole.
Asa ca eu recomand in sezonul rece sa se caute crapul in zona cu structuri din imediata apropiere a apelor adanci. Daca, sa zicem, pomii sunt pe 2-3m, crapii o sa ii gasim numai aici, chiar daca de la pomi substratul pleaca oblig pana la o adancime de 15m.
Mai pune Dane,mai pune...apa se raceste de 10 ori mai greu decat aerul,apa are acum o medie de 18 grade celsius (atentie,vorbim de medie termica masurata cu termometrul,nu cand te speli pe maini de groundbait),este corespondentul lunii Mai...problema este ca s-a "jmekerit" cumatrul crap,nu mai mananca orice cum o facea imediat dupa hibernare...Dan Mitranescu scrie:Apa in marile lacuri si Dunare are acum peste 12 grade.
http://www.afdj.ro/ro/cotele-dunariieugen dragnea scrie:Mai pune Dane,mai pune...apa se raceste de 10 ori mai greu decat aerul,apa are acum o medie de 18 grade celsius (atentie,vorbim de medie termica masurata cu termometrul,nu cand te speli pe maini de groundbait),este corespondentul lunii Mai...problema este ca s-a "jmekerit" cumatrul crap,nu mai mananca orice cum o facea imediat dupa hibernare...Dan Mitranescu scrie:Apa in marile lacuri si Dunare are acum peste 12 grade.