Pescuit platica barajul Bicaz

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: odoctee, mariosilaghi, Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, Alexandru Mihai

happah1
Mesaje: 35
Membru din: Dum Feb 24, 2019 10:57

Pescuit platica barajul Bicaz

Mesaj de happah1 »

Ma scuzati daca postez in categoria gresita - nu am gasit nici un forum care sa se potriveasca exact, asa ca postez aici. Rog un moderator sa mute in sectiunea corecta daca e cazul; multumesc anticipat.

Am fost acum cateva zile la Bicaz la o partida de 24 de ore. Am fost 4 insi si per total nu am prins mare lucru - vreo 5-7 kg de peste, DAR, am avut o platica de 1kg si cateva intre 500g - 800g, cu alte cuvinte platici foarte foarte frumoase.
Lacul bicaz dupa cum unii stiti este foarte adanc, si poate din aceasta cauza, oarecum dificil de abordat. Pentru cei care ati fost, aveti ceva recomandari despre abordarea unei partide la platica mare?

1) Nadirea "grea" - cum ar trebui facuta? Ar fi ok de nadit cu 5-10 kg de grau usor inmuiat pentru platica? Ma gandesc ca porumbul este cam mare, si nu ar prezenta interes pentru aceasta specie.

2) Ce adancimi ar trebui abordate? Am sondat putin cu un sonar Deeper, pe la 5-10 metri de mal apa avea intre 3-5 metri, pe la 10-20 se ducea in 7, iar mai departe scadea treptat, maximul la care am ajuns cu sonarul era de 11m.
In partida noastra platicile au fost prinse undeva la 20 de metri de mal, in pragul de 7 metri (noaptea s-au apropiat de mal, spre 5m).

3) Ce fel de nada se preteaza pentru platica - ar trebui ceva activ sa se ridice in coloana de apa, ca sa aduca pestii de sus? Daca iau o punga random de benzar, si adaug la ea srot de floarea soarelui, obtin efectul asta de nada activa? Cojile de la seminte tind sa se ridice sus.

Partida a fost deosebit de dificila din cauza ca barajul era foarte crescut, si, presupunem noi ca fluctua ca si nivel (miile de crengi si busteni care pluteau tot migrau, cand spre centrul apei, cand spre mal, facand imposibila o abordare fixa la o anumita distanta).

Orice sfat e binevenit! As dori sa mai incerc o partida de o zi, si sa vizez exclusiv platicile (mari).

senzor planet

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”