Ramas fara solutii.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

ritesco
Puncte: 0

Re: Ramas fara solutii.

Mesaj de ritesco »

Eu unul nu vad rostul momitorului cu pelete.Mai bine iei o galeata si bagi acolo 0.5-1 kg tari si 0.25 k g de bile solubile cu 2-3 maini de pelete cu dizolvare rapida de atractie,pui niste ground pentru nor,lapte de porumb,csl si ceva aroma,dai cu spombu,daca ai cobra mai intretii cu solubile,daca nu cu prastia,nu bagi spombu intruna,maxim de doua ori pe zi.Dupa fiecare peste intretii cu 10-15 bile in proportie de 2:1 in favoarea bilelor tari.Ia-ti un kit de sondat si da-i bataie cauta o structura.

La carlig poti incerca solubile,sau tari cu pasta si cu pop-up ai multe variante,elimina din calcul momitorul daca pescuiesti cu boilies,eventual ia un plumb cu striatii si baga pasta pe el.

Ar fi mai indicat sa iti faci tu monturile,iti reglezi lungimea forfacului,lungimea firului de par etc .In caz ca scapi pesti in drill,schimba acele daca crezi ca nu sunt destul de ascutite si mareste distanta firului de par,eu unul nu pescuiesc cu distanta mai mica de 1 cm intre carlig si boilies,pescuiesc si cu distante de 3-3,5 cm in functie de carlig si marimea bilei.
Eu bine,Tu ?

AdrianG

Mesaj de AdrianG »

Multumesc foarte mult de sfat!!. Forfacul sa il fac cu fir camasuit? Sau cu textil simplu?Ce ma sfatuiti?

AdrianG

Mesaj de AdrianG »

Si de asemenea voiam sa va mai intreb:ce fir textil sa folosesc?Eventual si o marca si dimensiuni, rezistenta, etc.

AdrianG

Mesaj de AdrianG »

Si cam ce firme produc cele mai bune carlige de pe piata? Eu pescuiesc de obicei doar cu carlig nr.4 .Ma sfatuiti ca pe o lanseta sa pun si un carlig mai mic? Sa zicem un numar 6?

AdrianG

Mesaj de AdrianG »

Pentru ca tot suntem la capitolul fire si carlige as vrea sa stiu in opinia voastra si care e cel mai bun monofilament. Cateva firme m ar interesa. Va multumesc!

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

AdrianG scrie:Multumesc foarte mult de sfat!!. Forfacul sa il fac cu fir camasuit? Sau cu textil simplu?Ce ma sfatuiti?
Foloseste fir camasuit. Sau simplu. Tu alegi :) Cele de la Sufix sunt excelente si foarte ieftine.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

AdrianG scrie:Si cam ce firme produc cele mai bune carlige de pe piata? Eu pescuiesc de obicei doar cu carlig nr.4 .Ma sfatuiti ca pe o lanseta sa pun si un carlig mai mic? Sa zicem un numar 6?
Sunt foarte multe carlige bune pe piata, korda, fox, hayabusa, cpk, hakuyo, ace, pb, si lista poate continua.
Incearca Hayabusa L1 marime 6, la Teslui, legat cu un fir Sufix Stiff Silt sau Herculine, cu plumb de 90, si vezi cum merge.

ritesco

Mesaj de ritesco »

Allen Besnovich scrie:
AdrianG scrie:Si cam ce firme produc cele mai bune carlige de pe piata? Eu pescuiesc de obicei doar cu carlig nr.4 .Ma sfatuiti ca pe o lanseta sa pun si un carlig mai mic? Sa zicem un numar 6?
Sunt foarte multe carlige bune pe piata, korda, fox, hayabusa, cpk, hakuyo, ace, pb, si lista poate continua.
Incearca Hayabusa L1 marime 6, la Teslui, legat cu un fir Sufix Stiff Silt sau Herculine, cu plumb de 90, si vezi cum merge.
Atentie la marimea firului de par ,la carligele mici
Eu bine,Tu ?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”