Din 2004, de cand pescuiesc pe Tancabesti, am vazut balta crescand de la an la an. Datorita investitiilor si muncii fratilor Parfene, balta a ajuns cunoscuta in toata Europa. Acum, vin niste mojici si incearca sa-si bata joc de munca lor.
Cei 24 de mebrii ai clubului "Ovidius" se alatura protestului pescarilor si ii sustin pe Vlad si Ovidiu Parfene in demersul lor.
sunt foarte mandru de mine ca am inetiat protestul in potriva abozulor ne justificate a supra lacului tancabesti dar mai mandru de fratii meii pescar ca pana la urma sa-u dat sama ca o singura mana nu poate sa aplaude . hai sa fim cei mai uniti si aratam acest Valvis cine sunt nepoti lui Stefan Cel Mare
ps:manifestarea c ea mare o sa facem atunce la Cupa Challenge 17.10.2012
PRO Team ® Ali Motaz Life For Angling ViceCampion National 2016
CS Senzor si CS Senior Crap sunt prezente , ambele inaintand deja sesizari legate de acest abuz la Agentia ptr Protectia Mediului, singurii care mai pot salva locurile noastre dragi de pe Tancabesti !
pentru sesizari poate oricine sa adreseze Agenția Națională pentru
Protecția Mediului la adresa de Email: office@anpm.ro
sa nu va fie rusina nici frica,pt ca este dreptul nostru
si iata mesagul meu catre A.N.P.M:
pe scurt , devin din tara poate mai putin civilzata (Sudan) cu gandul ca o sa gasesc aicii in tara Dvs traiul pe care visez.
dar din pacate incercarea Diavolului sa strica tot ce e frumos , si unde? chiar in locul unde poate fata mea de 4 luni nu sa apuca sa o vada. LACUL PISCUL TANCABESTI care in maniera foarte apuziva sa incalcat regul mondiale (zona de protctia si zone inondabila) de catre niste indvis (iguiesti) care gandesc numai la placerele lor. este vb de Sc Valvis holding SA si Dun-l Dumitru Stefan. care au ocupat apuziv zona de protctia lacului si zona inondabila. acest lac pista oficiala de concursuri nationale si mondeile este pe cala de desparitia,potam sa l numim de acum incolo lacul (DENAZORULUI)ca o sa despara daca nu o sa luati Dvs ca agentia nationala de protectia masurele necesare sa opriti acest proect (DIABOLC) poate stiti sau nu stiti ca acest lac a dus multe faima si respect tara noastra in longul anelor , a sprijint Echipa nationala A Romaniei (CAMPOIANA MONDIALA LA PESCUIT LA CRAP 2012) . haideti sa ne gandim si sa lasam la copii nostri si nepotii cel putin o mandria ca au cel mai renumit lac din eroupa.
va multumesc frumos
Ali Motaz
Imi doresc solutionarea pe cale legala a acestui litigiu pe care, eu personal, il consider abuziv. Lacul Tancabesti este un paradis al pescuitului recunoscut si pe plan european si asa ar trebui sa ramana. Avem obligatia de a proteja astfel de locuri de relaxare si pescuit sportiv de care acum suntem foarte mandri.
Sunt Oztekin Bora Burak cetatean turc ,traiesc de 15 ani in bucuresti iar acum 14 ani am avut placerea de a descoperii in apropierea Bucurestiului acest loc minumat de care acum ma leaga multe amintiri frumoase .
Am fost foarte impresionat de acest habitat de modul in care el este intretinut de catre fratii Parfene.
Fratii Parfene ar trebui sa fie dati de exemplu pentru munca pe care au facut-o ,pentru implicarea lor trup si suflet in munca depusa pentru a aduce recunoastere mondiale printre pescari sportivi de crapi si somni.
Lacul Tancabesti (Two Lakes and Two Brothers)este acum datorita lor apreciat de echipe de renume international care vin si participa in competitiile sportive de pescuit de crap organizate aici.
Ei contribuie la imaginea Romaniei in strainatate .
Asa ovaloare nu ar trebui lasata la voia intamplarii sa fie tinta abuzurilor si a intereselor private unui singur individ.
Acest loc ar trebui protejat,el nu apartine unui singur om ci unei comunitatii.Este o valoare nationala .Un loc unde pescarii sportivi vin sa se relaxeze,sa participe la competitii sportive nationale si internationale. Iar oameni ca Fratii Parfene nu trebuie lasati in mana abuzurilori , din contra trebuie sustinuti in fata acestora .Numai asa vor fii incurajati si ceilalti administratori de lacuri , sa faca cea ce au facut ei si sa ajungem sa inbunatatim pistele de concurs pentru acest minunat sport din romania.
Mi-as dorii sa vad ca in Romania Autoritatile competente in aceasta masura vor lua o decizie corecta si dreapta si vor proteja acesta valoare nationala sustinuta cu multa truda de Fratii Parfene.
am pescuit si eu o singura data,la un concurs in primavara pe acest lac,mi-a lasat o impresie deosebit de buna,iar la anul am planuri sa mai merg...,asa ca le urez succes fratilor Parfene,si sper ca aceste probleme sa se rezolve cat mai repede!
Frati pescari frati iubitori de frumos de aer curat si liniste de ce va mira cea ce se intimpla???? Ne-am vindut frumusete de tara strinilor care ne cotropesc fara mila . Murim cu legea in mina fiindca peste tot banul si coruptia la nivel inalt nu va disparea .Avem si noi in acest lac Tincabesti o oaza de paradis si acest cetatean grec vrea sa ne ia bucuria vrea cu tot dinadinsul sa ne strice jucaria de care se bucura poate mii de pescari din tara si strainatate.De ce si cine a putut sa dea aprobari peste aprobari , cum oare a putu obtine autorizatie de construire acest cetatean grec Valvis ??? Zona de protectie sanitara trebuie sa existe pana la luciu apei 10 m, in ciuda faptului celor care au dat gresit actele, si ar trebui reparata greseala ciocoilor vechi. Nici una din aprobarile obtinute de acest domn Valvis nu este legala , toate aprobarile si autorizatiile sunt obtinute numai si numai prin influente si coruptie care despasesc orice limite . Acesti 2 frati Parfene impreuna cu parintele lor au muncit si an de an au facut din acest loc ceva de vis , au facut un lac de renume mondial de care ne bucuram impreuna mii de pescari din tara si foarte multi pescari renumiti din straintate care pasesc pe acest lac cu multa bucurie. De ce vrea acest domn Valvis sa ne ingradeasca drepturile noastre de oameni de cetateni si lupta pe toate planurile sa ne inchida cea mai frumoasa parte a acestui lac??? Cum se poate ca aceia care au dat aprobari ilegale acestui cetatean grec sa nu se gindeasca nici macar o clipa ca suntem Romani si trebuie sa ne aparam frumusetile acestei tari. Se poate sa ne vindem pe citiva euro celor care ne COTROPESC incontinuu, cetateni straini care pe bani putini au cumparat cam tot ce avem mai frumos in tara asta .Putem oare sa lasam acesta mindrie a noastra a pescarilor de rind sa ne fie luata ??? Domnule Valvis nu veti reusi sa ne luati bucuria noastra nu veti reusi sa ne despartiti de cea mai frumoasa zona a lacului Tincabesti, va anuntam ca suntem trup si suflet alaturi de frati Parfene si vom lupta impreuna cu ei pina vom reusi ca Zona de protectie sanitara sa existe pana la luciu apei 10 m. Avem o mare rugaminte ca cei care au dat aprobarile dl Valvis sa mai treaca o data peste acele aprobari sa vada ca au gresit si sa indrepte greseala facuta . Noi va anuntam ca nu vom renunta NICIODATA la zona de pescuit pe care dl Valvis vrea sa ne-o distruga. Se poate ca cineva din anturajul dl Valvis sa citeasca aceste proteste ale noastre si sa il anunte si pe dl Valvis despre rugamintea noastra de a renunta sa ne distruga cea mai frumoasa parte din lacul Tincabesti.
Va scris aceste rinduri din inima un om de 54 de ani din Alexandria care impreuna cu fiul meu iubim din tot sufletul lacul Tincabesti .
Ps- Vom participa in orice moment la orice se va intreprinde pentru salvarea Zonei de protectie sanitara care trebuie sa existe pana la luciu apei de 10 m