Sfaturi iesire la crap

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
husky jerk

Sfaturi iesire la crap

Mesaj de husky jerk »

Salutare , urmeaza sa fac o iesire cu cortul de 3 zile pe un lac salbatic populat cu majoritatea speciilor , dar cea vizata de mine ..crapul. Lacul se prezinta cam asa - nu foarte mare ca intindere in jur de 1 hectar ( zona montana) adancime maxima 14 metri -praguri foarte foarte abrupte inca aproape din mal am verificat cu sonarul , in extremitatile lacului apa este mai mica cu ceva cocioc si trestie , in rest curata ,pe o parte a malului padure . Vreau sa fac un pat de nada dupa cu barca sa plantez monturile in zona nadita ( ma gandeam pe apa mare ....sau ? Sa-l caut pe apa mica ? Sau in loc de un pat de nada mare sa nadesc 4 zone mici diferite pe adancimi si sa pun fiecare lanseta pe zona ei ? Cum ma sfatuiti sa procedez ? Ceva momeli ?

husky jerk

Re: Sfaturi iesire la crap

Mesaj de husky jerk »

65 vizualizari niciun raspuns ...poate altadata !

carbocalm
Puncte: 0

Mesaj de carbocalm »

Nu iti poate da nimeni o reteta.

Personal m-as feri sa fac un pat de nada fara sa stiu daca am ales bine sau nu locul.
Daca ai posibilitatea sa plantezi , alege cate o zona pentru fiecare lanseta ( adancimi diferite , structuri diferite etc) nadite moderat ( max 0.5 kg/ montura) . Daca ajungi sa ai 1-2 trasaturi dintr-o zona abia atunci as face un pat de nada.

E doar o varianta , conteaza foarte mult cum si unde se hranesc pestii cand vei fi pe balta.
Fir intins!

husky jerk

Mesaj de husky jerk »

Da , este o varianta rapida si buna pentru a castiga timp si a se acoperii mai rapid zone in care ar putea sta crapii .

ovideli

Mesaj de ovideli »

husky jerk scrie: Sau in loc de un pat de nada mare sa nadesc 4 zone mici diferite pe adancimi si sa pun fiecare lanseta pe zona ei ? Cum ma sfatuiti sa procedez ? Ceva momeli ?
Cel mai bine asa, mai ales ca ai posibilitatea sa plantezi si ai si sonar (am vazut ca ti-ai cam dat seama de praguri sau structuri), pune cate o lanseta pe fiecare, cu una sau doua maini de boilies tare si solubil, iar in functie de trasaturi schimbi: locuri, posibil monturi, boilies, etc.
Asemenea partida se bazeaza pe testare la toate capitolele si mai putin pe pat de nada si asteptare.
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

husky jerk

Mesaj de husky jerk »

Multumesc am plecat , cand ma intorc revin cu cele intamplat .

ovideli

Mesaj de ovideli »

husky jerk scrie:Salutare , urmeaza sa fac o iesire cu cortul de 3 zile pe un lac salbatic populat cu majoritatea speciilor , dar cea vizata de mine ..crapul.
da stii sigur ca e crap in balta salbatica :shock: (la noi in Romania, unde-i balta asta)
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

Ca si momeli sfatul meu e sa mergi cu pop-uri, plastice sau porumb.
La nadire m-as baza pe seminte , prafuri , pelete , mamaliga , bile solubile si daca reusesti sa il strangi pe un loc as baga si bile tari pentru ultimele 2 zile.

Daca ai capturi accidentale de caras, platica sau alta albitura maresti distanta firului de par de la momeala la carlig.

Asteptam vesti. Fir intins!

Ps Materialele filmate sau aricolele scrise de Vlad Pavlovici pot fi o mina de aur cu adaptarile la situatia ta.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”