Simt pestii durerea?

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

gabisandu
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Simt pestii durerea?

Mesaj de gabisandu »

ali_sef2007 scrie:ce am inteles ,ca au memoria scurta .uita dupa un anumit timp.(24h) :D
Eu, asa din experienta, iti spun ca am vazut pesti prinsi a doua oara si dupa o ora. Dar poate aia aveau alzheimer. :D

MihneaBV

Mesaj de MihneaBV »

tind sa cred ca intr-adevar nu simt durerea datorita unei intamplari de acum 4-5 ani. pescuiam impreuna cu un prieten pe lacurile de la Sanpaul jud Harghita. am avut o trasatura , drill-ul aferent, cand sa intre in minciog firul s-a frecat de o creanga iar pestele , un mic cten, a plecat cu momitorul meu cu tot, dupa maxim 2( doua) minute prietenul meu are trasatura. evident scoate acelasi cten cu momitorul meu inca in gura. nu am crezut ca e posibil asa ceva dar era 100% acelasi peste atat dupa caracteristicile lui cat si dupa montura + momitor ! deci treaba cu durerea sau cu sperietura cam pica in fata lacomiei unor pesti.
Buia Mihnea

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

cornel.s scrie:Cum sa nu simta durerea frate? Daca au coloana vertebrala, nervi, neuroni, matze care se strica de la atata ulei, caseine sau betaine expirate sau sintetice, imposibil sa nu ii ia vreo crampa. S-au facut niste teste pe rechini care au reactionat in prezenta obiectelor metalice imediat, chiar daca intre acestia si fiare erau puse niste paravane ca rechinii sa nu le vada.
Apar oameni de stiinta, asa din boscheti, din cauza ca saracii pesti n-au gura sa spuna.
Cornele din ce vad eu nu prea ai treaba cu Fiziologia...Sistemul Nervos Central (ala cu citez:coloana vertebrala, nervi, neuroni,dar fara mate ca e din alt aparat :) ) pe scara evolutiva are mai multe grade de dezvoltare si perceptie a stimulilor externi,pestii percep stimulii externi (temperatura,presiune,vibratii etc.) chiar mult mai mult decat omul doar ca acestia nu percep notiunea de durere si aceasta este o caracteristica a animalelor cu sange rece.
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

...

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

eugen dragnea scrie:
cornel.s scrie:Cum sa nu simta durerea frate? Daca au coloana vertebrala, nervi, neuroni, matze care se strica de la atata ulei, caseine sau betaine expirate sau sintetice, imposibil sa nu ii ia vreo crampa. S-au facut niste teste pe rechini care au reactionat in prezenta obiectelor metalice imediat, chiar daca intre acestia si fiare erau puse niste paravane ca rechinii sa nu le vada.
Apar oameni de stiinta, asa din boscheti, din cauza ca saracii pesti n-au gura sa spuna.
Cornele din ce vad eu nu prea ai treaba cu Fiziologia...Sistemul Nervos Central (ala cu citez:coloana vertebrala, nervi, neuroni,dar fara mate ca e din alt aparat :) ) pe scara evolutiva are mai multe grade de dezvoltare si perceptie a stimulilor externi,pestii percep stimulii externi (temperatura,presiune,vibratii etc.) chiar mult mai mult decat omul doar ca acestia nu percep notiunea de durere si aceasta este o caracteristica a animalelor cu sange rece.
Da-i in sangele lor rece!
N-au cum tata sa nu-i usture-n dos de cat cili se baga-n bile. N-ai vazut crap cu hemoroizi inca?
Parerea mea e ca si stimulii aia externi produc ceva iritatie, crampe si alte alea. Voi testa sa fiu sig8ur. Altfel n-ar reactiona asa brusc si violent cateodata.
Altfel, cat de rece au sangele?!!!!!!!!!!!
Urban culture.

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

La fel de rece ca mediul ambiant in care traiesc. :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”