Stam in casa ?

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
pescarusull
Mesaje: 593
Membru din: Joi Sep 10, 2015 1:06
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Stam in casa ?

Mesaj de pescarusull »

Daca se da liber la pescuitul sportiv peste noapte vor aparea pescari cu zecile de mii.
Ca e mai bine sa fii pescar, sa stai pe balta, sa faci gratar si sa bei bere decat sa stai in casa.
Vecinul meu are si el o undita. Deci poate pescui ca si mine. Sau sa se plimbe de colo colo cu undita in spate spunand ca merge la pescuit.
Si daca faci drumetie la munte, sau escalada, tot distantat social se numeste ca esti.
Sunt multe categorii care ar putea sa isi desfasoare activitatea fara sa incalce regulile de distantare sociala.
Dar nici ideea de libera circulatie nu e bine privita.
Pandemia asta a inchis ea afaceri grele, credeti ca se impiedica cineva de cateva zeci de balti ?
Niciunuia dintre noi nu ne place ca nu putem pescui.
Nici noua ca pescari nici propietarilor de balti.
Dar se pare ca momentan nu avem ce face.
Asa ca mai desfac o bere si fac cateva monturi.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

ilar
Mesaje: 220
Membru din: Vin Feb 08, 2019 21:12
Puncte: 0
Localitate: Oradea

Re: Stam in casa ?

Mesaj de ilar »

Doeat scrie:
Mar Apr 14, 2020 17:07
Dan Serban scrie:
Mar Apr 14, 2020 15:24
[quote=ilar post_id=746414 time=1586864035 user_id=38729

Noi ca pescari nu putem face nimic, ca suntem bagati in oala cu sporturi in aer liber. O scrisoare comuna ar trebui inaintatata de proprietarii de lacuri care nu au venituri din cauza restrictiilor , baga angajatii in somaj tehnic,nu pot plati impozite la stat in loc sa desfasoare o activitate comerciala care nu incalca regulile de distantare sociala.

Slabe sanse ar fi si asa ca nu avem o autoritate competenta care sa poata lua masuri in privinta asta sau sa ajunga respectiva scrisoare la un factor de decizie, dar ar fi singura care ar avea o sansa infima sa se faca o exceptie din mersul la pescuit macar ca pescarii sa poata pleca la pescuit maxim in judetul vecin nu sa colinde toata tara sau chiar si in aria judetul de domiciliu.
Spunem cam acelasi lucru dar in moduri diferite.

Si sunt total de acord cu postarea unui coleg care spune ca vor fi o gramada cei care cu o lanseta sau o undita in masina vor abuza de exceptia aceasta.
Iar cand nu va mai fi prohibitie cei care vor merge pe ape cutgatoare? Cu ei cum va fi? Si acolo sunt valabile distantele dintre standuri?

Stiu ca este greu( si mie imi este greu) sa acceptam ca in viitorul apropiat vom fi privati de cateva drepturi, ca in viitor lumea nu va mai fi la fel, dar ceea ce se intampla, din pacate este realitate.

Avatar utilizator
ionut72
pescar de competitie
Mesaje: 2784
Membru din: Mar Oct 09, 2012 15:52

Re: Stam in casa ?

Mesaj de ionut72 »

ilar scrie:
Mar Apr 14, 2020 14:33
ionut72 scrie:
Mar Apr 14, 2020 12:29
ilar scrie:
Mar Apr 14, 2020 7:09
Motivul este pe cat de simplu, interpretabilitatea legilor, s-ar gasi f multi care sa se folosesca de aceasta exceptie si in alte scopuri, nu toti ar merge pe balta cea mai apropiata de casa, ar fi foarte greu de controlat, etc. Si asa sunt multi care se folosesc de adev de la job, sau care pe motiv ca doresc sa isi ingrijeasca pomi vor sa calatoreasca dintr-un colt al tarii in celalalt samd. Nu suntem deloc cei mai corecti cand vine vorba sa pastram normele/ legile.
1.Care e diferenţa între a merge la o baltă aflată la 5 km de casă, sau la 50 de km de casă? Ce-i împiedică pe administratorii de bălţi să impună reguli stricte (nr maxim de pescari, care să păstreze, tot timpul distanţa, purtarea obligatorie a măştii etc)?

2. Virusul se transmite şi la pomi, sau care e justificarea pentru care nu te poţi duce să-ţi îngrijeşti grădina? De când decide garcea ce e justificat/nejustificat şi necesar/nenecesar, pentru fiecare dintre noi?

3. Mai trec 30 de zile de arest la domiciliu, timp în care vom mai avea încă 10000 de infectaţi, să zicem, şi câteva sute de decedaţi (asta dacă ne bazăm pe cifrele oficiale). DUPĂ CARE? Ce se întămplă, gata, se termină pandemia? Câte luni va mai trebui să stăm în casă? Până apare un vaccin (minimum 12 luni)? Îşi închipuie cineva că ăsta e un scenariu viabil? Crede cineva că sistemul sanitar va deveni, brusc (în 30 de zile), super performant, capabil să preia şi să trateze mii de cazuri concomitent? Sau, după asta, ieşim din case, caz în care numărul infectaţilor va exploda? Bine, vor spune unii, dar şi dacă ne vom relua activitate, o vom face menţinând nişte reguli stricte. Dacă-i pe aşa, ce ne împiedică s-o facem încă de pe acum?
1. Cam aceasi diferenta cat intre a calatori 50 sau 250 km! Cine si cum stabileste aceste lucruri? Deci interpretabil. La regulile impuse de administrator, ce sa zic? Nu vrem sa respectam legi si ordonante dar cererea administratorilor?

2 Subt de acord ca trebuie ingrijiti pomi/ingrijit gradina/ cele din jurul casei dar in exemplul dat de mine spunean de 500 km( adica dintr-un colt al tarii la celalalt) hai sa fim seriosi!

3. Cred ca incurcam putin lucrurile. Si eu vreau sa imi traiesc viata ca inainte, dar ma tem ca in curand nu va fi posibil acest lucru. Nu cred ca am vorbit, eu sau alti despre a ne inchide in casa, ci pur a face doar ceea ce este vital si foarte important. Adica mergi la munca, iti faci cumparaturile necesare si te intorci la cei dragi, de care incerci sa ai grija. Nu faci nimic altceva, decat ce este esential. Este un lucru aplicat si de alti, se pare cu succes. Acolo unde nu au fost respectate aceste reguli ritmul de imbolnavire este mai mare.

Si hai sa nu ne imbatam cu apa rece sistemul nostru sanitar este deja in delir, este bolbav, corupt si incapabil sa faca fata situatiei nici azi nici maine. In care tara ati mai vazut sa treaca armata la conducere pt ca managementul nu este in stare sa faca fata situatiei?
Cred ca acestea sunt motivele pt care trebuie sa ne traim viata cat mai izolat, ca sa nu ajungem in grija sistemului nostru sanitar.

Iar daca vorbim de pescuit, eu sunt de acord sa fim lasati sa iesim pe balta, dar ce ne facem cu restul care vor baschet, fotbal, sa iasa cu copii in parc care vor traseu montan, plimbari in natura sau stiu eu ce altceva ... cu ei ce sa facem?

Banuesc ca din cauza faptului ca nu au cum sa gestioneze aceste lucruri mai bine le interzic.

Pt ca din pacate nu toti sunt responsabili si civilizati suferim si noi restul.

1. şi 2. Ştiai că, în conformitate cu prevederile ordonanţelor militare în vigoare, poţi călători şi 500 de km (şi nu măr refer la interes de serviciu)? Dacă nu ştiai, surpriză!

Repet întrebarea, poate n-ai înţeles sensul ei: care e diferenţa, vis-a-vis de combaterea pandemiei, între a călători cu maşina proprie 5km, sau 50 de km, sau 500 de km?

3. - Vrei să stai cât mai izolat, dar să te duci la muncă? :D Cum faci? Peste 30 de zile se dă drumul la muncă. Eşti frizer? Ai contact cu zeci de clienţi zilnic. Medic stomatolog, notar, avocat, poliţist la evidenţa circulaţiei, angajat la bancă? La fel. Lucrezi în fabrică, în ateliere de producţie şi asamblare, la multinaţională? Ai contact cu zeci de colegi zilnic! Ai service, sau spălătorie auto? La fel. Eşti instalator, sudor, te ocupi de amenajări interioare şi exterioare, montezi geamuri termopan, sau acoperişuri, produci şi montezi mobilă? La fel, plus că te duci şi intri la om în casă, sau în curte. Îmi explici şi mie cum stai "cât mai izolat" în condiţiile astea? Şi îmi mai explici, cum se poate peste 30 de zile, dar nu se poate acum? Ce va fi diferit esenţial?

- Care muncă? Sunt, deja, 2 milioane de şomeri şi sute de mii de afaceri închise (multe dintre ele nu se vor mai deschide). Cu cât se prelungeşte starea de demenţă şi de arest la domiciliu, cu atât va fi mai rău. Probabil că nu ne vom reveni economic ce puţin în următorul cincinal.

- Am întrebat ceva: mai stăm în carantină încă 30 de zile (alte zeci de mii de afaceri închise şi sute de mii de şomeri), alte boli asociate carantinei (depresii, slăbirea sistemului imunitar etc), timp în care se vor mai infecta căteva mii şi vor mai muri câteva sute. DUPĂ CARE? Sau tu crezi că vom sta în carantină de acum şi până se va realiza un vaccin? Gata, până când găsim tratamentul, nu mai mergem în parc, nu mai mergem la pescuit, nu se mai deschid şcolile? Câte luni crezi tu că se poate chestia asta? Uită-te bine la lumea înconjurătoare şi la cifre şi ai să-ţi dai seama că lockdown-ul n-a funcţionat nicăieri, sau a avut rezultate, cel mult, marginale.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Avatar utilizator
DumiD
Pescar de competitie
Mesaje: 1650
Membru din: Joi Oct 21, 2010 1:52

Re: Stam in casa ?

Mesaj de DumiD »

ionut72 scrie:
Mie Apr 15, 2020 2:27
Uită-te bine la lumea înconjurătoare şi la cifre şi ai să-ţi dai seama că lockdown-ul n-a funcţionat nicăieri, sau a avut rezultate, cel mult, marginale.
La ce cifre te uiti, poate nu avem aceleasi date? Ce diferenta e intre regiunea Wuhan si restul Chinei, ca numar de imbolnaviri? Chiar daca sunt niste mincinosi chinezii, si au avut de 10 ori mai multi imbolnaviti, 800k la o populatie de peste 1 miliard e binisor as zice, avand in vedere ca virusul este extrem de contagios. Hai sa ne uitam putin si ce se intampla in Italia. Observi o diferenta intre nord si sud? In Statele Unite majiritatea cazurilor sunt localizate in New York si California, intamplator cele mai mari huburi.
Ridica carantina la Suceava, ce crezi, ramane virusul acolo, nu pleaca nicaieri?
Rezultate marginale....e plin de experti p-aici....
Sunt 2 milioane de cazuri in lume acum datorita lockdown-ului, nu in ciuda lui

ilar
Mesaje: 220
Membru din: Vin Feb 08, 2019 21:12
Puncte: 0
Localitate: Oradea

Re: Stam in casa ?

Mesaj de ilar »

Ionut, hai ca poate iese ceva bun din discutiile noastre.
“Stam in casa”, cred din cate se poate observa din comentariile mele, pt mine nu inseamna neaparat, a intra in autoizolare la domiciliu 30 de zile. Ci mai degraba distantare sociala, adica:
- merg la munca, imi iau toate masurile de protectie pe care le pot, nu mai dau mana cu colegi, nu mai stau 15 min. La taclale in pauza sufland in ceafa celuilalt( da este greu, si mai ales in marile orasea, tranport in comun, etc), nu beau cafeaua din ceasca colegului,
- daca vb de cei din servicii, se aplica deja cateva masuri in banci si in comert, clienti mai putini in interior pt a se putea pastra distanta, personal care lucreaza in ture( asa nu sunt 10/mp, si isi pastreaza cat mai multi jobul)
- renunti la tabieturile si obiceiurile care nu sunt esentiale, nu mai stai la bere dupa program cu baietii, nu se mai plimba lumea prin mall-uri doar de dragul de a se plimba, etc.
- nu te urci in masina si calatoresti decat daca este esential, prin faptul ca te iei si pleci din Suceava in Bucuresti, poate duci ceva cu tine si trecand prin cateva judete interactionand cu n persoane poti lua/ contamina.
- lock down unde? Poate doar la chinezi si coreeni, la noi in europa nu am vazut sa functioneze, nimeni nu a liat masurile in timp, nimeni nu a respectat regula decat prea tarziu. Pe cine vrei sa luam exemplu? Pe italieni, spanioli, englezi sau americanii?
Pau eu an coleg pescar care a fost in Italia la inceput si imi spunea speriat in primele 2 zile ca restaurantul hotelului in care era cazat era gol, inainte iti trebuia programare ca sa iei masa, dipa 2 zile lumea iar a inceput sa iasa sa isi faca damblaua, nu au respectat nici o regula. In Madrid a trebuit sa iasa politia cu bastonul sa alunge oameni in casa, ca altfel nu au respectat regulile, englezi in plina pandemie inca calatoreau in lume si spuneau ca se c..ca pe virus, la americani la fel cu bastonul pe oameni.... unde a functionat? Poate prea tarziu.
- crezi ca daca s-ar lasa libera circulatie sistemul sanitar de la noi ar face fata? Vrei tu sa risti atat de mult?
- cred ca doar se franeaza/ incetineste ritmul de raspandire si poate asa cei care cad bolnavi au mai multa sansa. Te gandesti, la noi, la sist de pile, cand vor avea nevoie 10 de un aparat pt a ramane in viata, CINE va fi cel care il va primi?
- nu stiu cat va mai tine, TU STII?
- eu sper si ma rog, sa se termine cat mai repede si cu cat mai putine sechele pt noi toti
Dar tare ma tem ca NIMIC nu va mai fi ca inainte. Tare ma tem ca aceste masuri care azi ni se par imposibile de tinut, vor deveni incet stil de viata, ca maine poimaine se va da in cap pt o felie de paine.
Economia deja scartaie din toate incheieturile, sigur vom avea o criza de care nu am mai vazut, cum am mai spus in postarile trecute, ma tem ca ceea ce azi ne irita ca nu suntem lasati sa facem maine va deveni lux, ca in viitor cea mai mica problema a multora va fi sa iasa la pescuit sau la bere si gratar cu baieti.
Mai ales ca traim in Romania! Unde statul anunta masuri de mai bine de o luna dar inca nu sunt norme de aplicate, unde una spun la televizor, iar realitatea este alta, unde anunta masuri pt IMM-uri dar nu fac real NIMIC, unde iti spune ca poti beneficia de somaj tehnic doar 2 luni, etc.

Ionut tu ai solutii?

eugen dragnea
pescar de competitie
Mesaje: 1090
Membru din: Lun Ian 30, 2012 21:58

Re: Stam in casa ?

Mesaj de eugen dragnea »

Lucian SV scrie:
Mar Apr 14, 2020 11:06
eugen dragnea scrie:
Mar Apr 14, 2020 10:14
nici pana acum nu a venit nimeni sa spuna clar cum zadarnicesc combaterea bolilor prin pescuit sportiv !!!
Te îmbeți și bei cu același pahar cu vecinul de stand. Mai ales noaptea când nu te vede nimeni! :D :D :D
In aceeasi logica pot sa te imbeti si sa ti-o tragi cu vecinul de stand si sa iei boli venerice fara sa fie pandemie... :lol: ...tot noaptea ca nu te vede nimeni :wink: ...
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

eugen dragnea
pescar de competitie
Mesaje: 1090
Membru din: Lun Ian 30, 2012 21:58

Re: Stam in casa ?

Mesaj de eugen dragnea »

marius25 scrie:
Mar Apr 14, 2020 11:43
Suntem in acelasi rahat cu totii Eugen,dar nu avem ce face .Vor fii obligati sa relaxeze masurile cat de curand,inainte de termenele anuntate probabil chiar dupa paste.
Si eu cred ca se va ceda presiunii "diversilor" lideri inainte de termen : pe baietii cu plasele i-au rezolvat pe motiv de scrumbie ca autoritati sa-i controleze nu sunt in perioada asta, Prealibidinosul Daniel a primit o mica imbulzeala la lumina de Paste si uite asa se duce dracu izolarea noastra de 30 zile, pe jigodiile alea de la sindicate le-au rezolvat si bugetarii primesc salariul full deci pot sta linistiti acasa (sa vad de unde!!! ca din 4 milioane de cotizanti au mai ramas 3 si pana in iunie raman 2 milioane ca se duc mai multe afaceri in cap)... e numai de bine ...
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

eugen dragnea
pescar de competitie
Mesaje: 1090
Membru din: Lun Ian 30, 2012 21:58

Re: Stam in casa ?

Mesaj de eugen dragnea »

Florin Pata scrie:
Mar Apr 14, 2020 14:15
Acum ne-am ''linistit'' !!! Inca 30 de zile de furat si distrus tot ce se poate ! Am anticipat asta !
Noi trebuie sa stam in casa , asa zic ei ca e ''bine'' pentru noi !
Parca vad un scenariu din Evul Mediu in care "pulimea" era speriata cu "balaurul cu 7 capete" si trebuia sa stea in cetate si sa faca rugaciuni zilnice...si bineinteles ceva sacrificii pe altar "ca sa fie bine ,sa nu fie rau"...
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

Lucian SV
Mesaje: 763
Membru din: Dum Apr 01, 2012 1:40
Puncte: 0
Localitate: Suceava

Re: Stam in casa ?

Mesaj de Lucian SV »

eugen dragnea scrie:
Mie Apr 15, 2020 9:10
Parca vad un scenariu din Evul Mediu in care "pulimea" era speriata cu "balaurul cu 7 capete" si trebuia sa stea in cetate si sa faca rugaciuni zilnice...si bineinteles ceva sacrificii pe altar "ca sa fie bine ,sa nu fie rau"...
Mergi la înviere sau aștepți covidu acasă?

eugen dragnea
pescar de competitie
Mesaje: 1090
Membru din: Lun Ian 30, 2012 21:58

Re: Stam in casa ?

Mesaj de eugen dragnea »

ilar scrie:
Mar Apr 14, 2020 14:33
In care tara ati mai vazut sa treaca armata la conducere pt ca managementul nu este in stare sa faca fata situatiei?
In care tara ai vazut ca medicul militar trimis in spital care trebuia sa fie super profesionist si sa rezolve situatia, se infecteaza la cateva zile de cand a calcat acolo?! deci despre ce conducere militara vorbim?! Am stat in casa 30 de zile ca statul roman sa-si auto-contamineze toate institutiile...acum riscul de infectare este maxim daca mergi in orice institutie a statului roman si este minim daca mergi pe strada sau la cumparaturi...oare nu ar fi mai bine sa bagam noi statul roman in "izolare" si sa-l lasam fie sa se "vindece" , fie sa moara ?!
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”