2 sau 3 tronsoane?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Sebi_20

2 sau 3 tronsoane?

Mesaj de Sebi_20 »

Salut! Vreau sa cumpar 2 lansete de crap, acestea fiind primele. Imi puteti spune pro, contra?

carp_fisher
Puncte: 0

Re: 2 sau 3 tronsoane?

Mesaj de carp_fisher »

Eu am avut si din 3 tronsoane si din 2.
Daca ai cum sa le transporti, sunt preferabile cele din doua. Mie mi s-a parut ca cele din trei tronsoane forteaza putin grosimea blankului datorita mufarii inverse. Nu mai vorbesc de faprul ca ai mai putine sanse de rupere. Mai stiu baietii de forum si alte avantaje ale lansetelor din 2 segmente. Eu, ca novice, cam atat pot sa spun!!!

Buricu

Mesaj de Buricu »

Daca nu te incurca la transport, preferabil din 2 bucati. Daca sunt primele lansete pentru crap banuiesc ca vei pescui lansat. In momentul lansarii se dezvolta cele mai mari forte in lanseta. Orice zona de mufare reprezinta un concentrator de efort ce poate duce la ruperea batului. Ideal ar fi dintr-o bucata dar cum nu se fabrica asemenea lansete pentru crap, mergi pe 2 bucati. La pescuitul plantat poti folosi si din trei tronsoane dar este bine sa poti acoperi cu aceleasi lansete orice mod de a pescui (nu se stie niciodata ce se poate intampla pe balta).
Spor si fire intinse!
Adrian Bunea
Peştele scapat este întotdeauna cel mai mare

Sebi_20

Mesaj de Sebi_20 »

Multumesc pentru sfaturi!

betucu

Mesaj de betucu »

Cu cat are mai putine imbinari cu atat mai bine , mai putine sanse sa o rupi.

Sebi_20

Mesaj de Sebi_20 »

A folosit cineva hakuyo advance?

Buricu

Mesaj de Buricu »

De folosit nu le-am folosit dar am pus mana pe ele in magazin: sunt foarte grele! Parca ar fi spodul MTX 10! Depinde cat vrei sa investesti, deoarece daca mai pui 50 lei poti lua MTX 6. Daca ai grija sa folosesti monturi de 90-100 g nu ai treaba cu ele! Eu folosesc una de 3.60 de aproape 6 ani si nu am avut nici o problemă (chiar am aruncat cu spombul cel mic). In mod obisnuit folosesc MTX 8 - astea nu au moarte , dar sunt ceva mai scumpe!
Gandeste-te bine caci este păcat sa cumperi lanseta si sa constati după prima partidă ca nu este o alegere buna!
Adrian Bunea
Peştele scapat este întotdeauna cel mai mare

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Decat o lanseta din trei tronsoane, mai bine o lanseta mai scurta din doua tronsoane ( acelasi model ).

Ambele arunca la fel, dar cea din doua este mai usoara, mai subtire, mai rezistenta si mai usor de montat.
La transport ramane o diferenta foarte mica.

merlin21

Mesaj de merlin21 »

Cel mai important avantaj al lansetelor din 2 bucati este ca gasesti f multe modele.
Piata pt cele din 3 bucati este destul de limitata.

Din categoria celor din 3, am avut si recomand MTX8 si Energoteam Rubin Boillie 3,5.

Desi acum folosesc din 2 bucati inca mai am un set din 3 pentru partide scurte si pe balti cu distanta mica pana in mal (gen Magura 9)

Sebi_20

Mesaj de Sebi_20 »

Multumesc, pentru sfaturi, apreciez.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”