In primul rand daca doresti 10000 XSC, nu exista model MgS.
Exista 2 modele MgS 10000 XSB si 12000 XTB
Eu am modelul 10000 XSB, varianta mai noua al lui XSA.
In fond este cea mai usoara mulineta pt crap 440gr, fiind cu frana rapita.
Practic e singura diferenta intre XSB si XTB. Frana rapida vs baitrunner frontal. XTB ul are aprox 500 gr. diferenta la greutate este mica in schimb frana rapida de pe XSB este foarte buna. 2 rotiri ale franei= ca si la xtb deschiderea baitrunnerului, dar XSB are frana mult mai precisa! XSC are 550gr si nu este din magnesiu, are frana normala. Ca si cum la un BBLC nu ai avea baitrunner si ar trebui sa deschizi frana tot timpul, cam de 4-5 ori se invarte frana pt acest lucru.
Eu recomand modelul Aero Technium 10000 XSB MgS
le gasesti foarte greu deoarece nimeni nu le vinde dar toate persoanele care au avut mulineta asta au spus ca este pur si simplu cea mai buna mulineta facuta de shimano!!!!
Dar cati dintre voi ati folosit timp indelungat Shimano Aero Thehnium XTB MgS 12000 ca sa putem spune ca XT sau alt model este mai bun? Sunt doar pareri fara nici un fundament. Sa mai treaca ceva ani, sa pescuim cu noul MgS si atunci sa dam verdicte care este mai fiabila. Parerea mea!!! http://www.youtube.com/watch?v=cNo11ug4zf0
foarte adevarat!!!! am vazut ca deja multi pescari din UK folosesc noile MgS uri XTB. Mie sincer imi place mai mult sistemul de frana rapida decat baitrunnerul. in timpul drillului baitrunnerul nu se poate regla de multe ori prea bine. sau e prea strans sau prea liber. eu mi-am luat acum 2 saptamani mulinetele XSB MgS si aveam aceeasi dilema cele 2 fiind la acelasi pret. eu sincer nu am fost prea multumit de baitrunnerul de pe Ultegra XTB si din cauza asta am optat pt XSB. poate daca as fi avut ocazia sa testez XTB MgS pe balta as fi avut curajul sa il cumpar. dar asa in magazin nu prea poti sa iti dai seama de potential
carpxpert scrie:foarte adevarat!!!! am vazut ca deja multi pescari din UK folosesc noile MgS uri XTB. Mie sincer imi place mai mult sistemul de frana rapida decat baitrunnerul. in timpul drillului baitrunnerul nu se poate regla de multe ori prea bine. sau e prea strans sau prea liber. eu mi-am luat acum 2 saptamani mulinetele XSB MgS si aveam aceeasi dilema cele 2 fiind la acelasi pret. eu sincer nu am fost prea multumit de baitrunnerul de pe Ultegra XTB si din cauza asta am optat pt XSB. poate daca as fi avut ocazia sa testez XTB MgS pe balta as fi avut curajul sa il cumpar. dar asa in magazin nu prea poti sa iti dai seama de potential
baitrunnerul de pe fata nu e cel mai reusit lucru pe care l-a inventat shimano
carpxpert scrie:foarte adevarat!!!! am vazut ca deja multi pescari din UK folosesc noile MgS uri XTB. Mie sincer imi place mai mult sistemul de frana rapida decat baitrunnerul. in timpul drillului baitrunnerul nu se poate regla de multe ori prea bine. sau e prea strans sau prea liber. eu mi-am luat acum 2 saptamani mulinetele XSB MgS si aveam aceeasi dilema cele 2 fiind la acelasi pret. eu sincer nu am fost prea multumit de baitrunnerul de pe Ultegra XTB si din cauza asta am optat pt XSB. poate daca as fi avut ocazia sa testez XTB MgS pe balta as fi avut curajul sa il cumpar. dar asa in magazin nu prea poti sa iti dai seama de potential
Eu deja am pescuit tot sezonul acesta cu MgS XTB si iti spun sigur ca nu se poate compara frana rapida cu cea de la XTB. Pe cand XSB-ul are frana la aproape o rotatie , la XTB o reglezi tu asa cum iti place, chiar si la sfert de tura si asa inghiata. Nu trebuie sa mai reglezi la fiecare dril, se regleaza odata cand schimbi tamburul si asa ramane.
remus_cta scrie:baitrunnerul de pe fata nu e cel mai reusit lucru pe care l-a inventat shimano
..doar pentru ca n-a dat si manual de folosire a franei in combinatie cu baitrunnerul Ai fi surprins sa vezi cata lume regleaza frana pe post de baitrunner si invers
remus_cta scrie:baitrunnerul de pe fata nu e cel mai reusit lucru pe care l-a inventat shimano
..doar pentru ca n-a dat si manual de folosire a franei in combinatie cu baitrunnerul Ai fi surprins sa vezi cata lume regleaza frana pe post de baitrunner si invers
si ai fi surprins sa vezi la cata lume se strica baitrunnerul pe fata dupa 1 an sau 2 de folosinta!!!