alegere fir textil??

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

gushteru78
Puncte: 0

alegere fir textil??

Mesaj de gushteru78 »

buna tuturor va rog sa ma ajutati intr-o mica (mare )probleme sau dilema cum vreti sa ii spuneti!M-ar interesa ce fir pentru inaintas sa mi pun de ce dimensiune ,de la ce firma ,si cati metri sa pun ,m am gandit la 10 metri,dar astept sfaturile voastre care sper ca ma vor face sa isu decizia cea mai buna?si de pe ce site sa il cumpar!

zfcristian
Pescar de competitie

Re: alegere fir textil??

Mesaj de zfcristian »

Berkley Whiplash de 0,21 folosesc de 0,21 si nu am rupt niciodata din aruncare .
Ca si cantitate de fir ce trebuie pus pt lanseuri lungi , tre sa ai 4-5 spire pe tambur in momentul in care te pregatesti sa arunci , in functie de betele folosite si de leadcore sau ce mai folosesti tu calculezi cat trebuie sa pui .

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Corect,4-5 ture pe tambur sunt suficient ptr inaintas si deasemenea sustin Berkley Whiplash

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

...Berkley Whiplash de 0,15(42lb) sau 0,17(48lb-diametrul dat de producator este mult mai mic decit diametrul real :evil: ), sau Tuf Line: 0,28mm(37lb), 0,31(55lb)...4-5 spire pe tambur si il lasi pina la primul inel max...

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

viorel dulamita scrie:......4-5 spire pe tambur si il lasi pina la primul inel max...
Cum adica il lasi pana la primul inel max?
C. S. PELICANUL

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

Razvan Ulmeanu scrie:
viorel dulamita scrie:......4-5 spire pe tambur si il lasi pina la primul inel max...
...daca folosesti leadcore, il lasi mai scurt, in sensul ca plumbul(momitorul...) sa ajunga max pina la primul inel, in fct de cum se incarca lanseta...sau mai pe romaneste lungimea inaintashul textil sa fie de doua ori lungimea lansetei...panimaesh :wink: :D ...

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

eeee....asa da. :D
pe romaneste suna asa: 2-3 spire de inaintas pe tambur, iar plumbul, fie ca are leadcore sau nu, sa fie pozitionat la aruncare in dreptul primului inel(cel de plecare) al lansetei. Rezulta cam 6-7 m de inaintas. Daca se doreste un drill mai sigur, mai ales in cazul unui fir gen 0,20-0,25, se recomanda 10 m de inaintas textil.
C. S. PELICANUL

George Andreescu

Mesaj de George Andreescu »

Sunteti un expert al teoriei, domnule Ulmeanu. Fara explicatia dumneavoastra, n-as fi stiut nici pana astazi care este primul inel al lansetei. Mereu il confundam cu inelul de varf :D

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

George Andreescu scrie:Sunteti un expert al teoriei, domnule Ulmeanu. Fara explicatia dumneavoastra, n-as fi stiut nici pana astazi care este primul inel al lansetei. Mereu il confundam cu inelul de varf :D
Da' lanseta stii care e? :mrgreen:
C. S. PELICANUL

acidutzu

Mesaj de acidutzu »

viorel dulamita scrie:
Razvan Ulmeanu scrie:
...daca folosesti leadcore, il lasi mai scurt, in sensul ca plumbul(momitorul...) sa ajunga max pina la primul inel, in fct de cum se incarca lanseta...sau mai pe romaneste lungimea inaintashul textil sa fie de doua ori lungimea lansetei...panimaesh :wink: :D ...

Va salut,
Deoarece sezonul bate la usa, am inceput pregatirile pentru marele start. Vreau sa fac totul ca la carte si sa am in dotare cele mai bune fire. In acest sens, si, datorita acestei postari, am achizitionat fir textil Berkley Whiplash Pro, rola de 110 m, diametru 0,17 mm, rezistenta 21,7 kg.
Totusi, am doua nelamuriri:
1. Cum se masoara corect ( am micrometru ) diametrul unui fir textil ( pe aici s-a spus ca diametrul dat de producator este mai mic decat cel real )!
2. Stiu ca lungimea firului textil trebuie sa fie aproximativ de doua ori lungimea lansetei, cum se spune pe romaneste, dar nu stiu ce inseamna expresia '' paniamaesh '' , daca tot vorbim romaneste!
"Invingatorii nu pierd niciodata"

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”