Alegere mulineta pentru spod

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Teddy
Puncte: 0

Alegere mulineta pentru spod

Mesaj de Teddy »

Vreau sa imi iau un spod , optez intre Shimano Tribal si Free Spirit , ambele au primul inel de 40 (unul dintre modelele FS are si de 50 dar e cam scump si nu il iau momentan in calcul).

Ce mulineta credeti ca e mai potrivita, nu neaparat pentru aceste bete, cat pentru nadire in general.

Daiwa Emcast 4500
Okuma Oryx RXS-65
Okuma Synex 665
Mitchel Avocet BigSurf AV-BS 6500
Okuma AxeonAXS 65
Okuma Longitude 65

Toate au raport 5:1 , numarul de rulmenti este intre 3 si 6, depinde de model.
Am pus si poze, poate este mai usor de dat un sfat, dar in primul rand as dori sa imi spuna cei care deja le folosesc ce parere au . Poate mai sunt si alte modele in jur de 250-300 Ron(asta ar fi bugetul).
Dragos Dimache - Pescar sportiv

legio1083

Re: Alegere mulineta pentru spod

Mesaj de legio1083 »

DIn ce ai scris tu acolo, Emcastul cred eu ca ar fi cel mai Ok. Vezi ca mai ai si Ryobi Proskyer... Arunca si catre el un ochi. :wink:
Legio - Patria Nostra !

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

legio1083 scrie:DIn ce ai scris tu acolo, Emcastul cred eu ca ar fi cel mai Ok. Vezi ca mai ai si Ryobi Proskyer... Arunca si catre el un ochi. :wink:
Legio, Ryobi are raport doar 3,8/1 si bobinezi la spod de-ti vine rau.In schimb e foarte buna la pescuit la distante foarte mari ,o ajuta forma de ,,basia'' a tamburului.
Mai degraba as alege Mitchelul sau Okuma Orix.
Mad carp Team

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Eu am Ryobi si crede-ma ca acel 3.8 de care spui nu te incurca absolut deloc. Inschimb angrenajele de mare putere care se ascund in spatele raportului asta mic o sa faca toti banii cand o sa ai nevoie de forta - sa aduci racheta de la distante mari nu e o chestie tocmai facila , si dupa parerea mea okuma si Mitchel-ul care sunt aceeasi Marie cu alta palarie nu stralucesc la capitolul asta- in spatele unor denumiri diferite fiind acelasi produs vandut sub denumiri comerciale diferite, in functie de gradul de finisare. Practic in toata lista aia nu sunt decat 2 mulinete si de aceea daca in materie de finisaje lucrurile stau diferit in materie de concept functional designul Daiwa are avantaje enorme fata de celelalte. E ca la masini... degeaba pui un motor cat vaca pe ea, daca sasiul are limite clare.
Singurul punct slab dupa parerea mea al Proskyerului este frana. Deosebit de fina , nu rezista la abuzuri repetate din partea unui pescar grabit care poate pune fluturele gresit pe ax, deteriorand filetul. Altfel, cred ca doar mulinetele dela Daiwa ar mai putea lua bataie la capitolul spodding.
Legio - Patria Nostra !

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

legio1083 scrie:Eu am Ryobi si crede-ma ca acel 3.8 de care spui nu te incurca absolut deloc. Inschimb angrenajele de mare putere care se ascund in spatele raportului asta mic o sa faca toti banii cand o sa ai nevoie de forta - sa aduci racheta de la distante mari nu e o chestie tocmai facila , si dupa parerea mea okuma si Mitchel-ul care sunt aceeasi Marie cu alta palarie nu stralucesc la capitolul asta- in spatele unor denumiri diferite fiind acelasi produs vandut sub denumiri comerciale diferite, in functie de gradul de finisare. Practic in toata lista aia nu sunt decat 2 mulinete si de aceea daca in materie de finisaje lucrurile stau diferit in materie de concept functional designul Daiwa are avantaje enorme fata de celelalte. E ca la masini... degeaba pui un motor cat vaca pe ea, daca sasiul are limite clare.
Singurul punct slab dupa parerea mea al Proskyerului este frana. Deosebit de fina , nu rezista la abuzuri repetate din partea unui pescar grabit care poate pune fluturele gresit pe ax, deteriorand filetul. Altfel, cred ca doar mulinetele dela Daiwa ar mai putea lua bataie la capitolul spodding.
Legio si eu am Ryobi asa ca e clara treaba.Nu toti sint dispusi sa dea cu 3,8/1 la spod indiferent de cit de puternic e angrenajul.Ca si calitate Ryoby Proskyer nici nu are adversari in lista omului asa ca degeaba discutam diferit despre acelasi lucru.Si nu are nici prin categoriile de pret mai superioare,eu am de 5 ani aduse de afara si inca nu am vazut cum arata inauntru vreuna.Cu putin efort le poti adapta convertoarele de BR de la Daiwa.
Numai bine.
Mad carp Team

cristi ionescu

Mesaj de cristi ionescu »

Daiwa spod

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”