2.70 m sunt suficienti ca sa prinzi suficienti crapi.
Daca pui plumb greu lansezi departe. (peste 80m) Avand in vedere ca eu am 110 Kg, si ceva tehnica.
Ca doar n-o sari crapu' din balta sa vada ca am lanseta cu 50 cm mai scurta.
Iti spun din experienta ca 2.70 sunt ok.
Dar trebuie sa fie puternice peste 120g. (lansete de firma) si peste 200g (daca sunt China)
Sper ca sfatul meu sa nu lezeze pe nimeni...depinde numai de tine...ce ti pot spune concret e ca dispun atit de lansete de 3.60 cormoran cit si de lansete de 2.70 no name...am pescuit bine cu ambele ....ca sa fiu cuser o sa precizez faptul ca cele de 3.60 mi-au oferit mai multe satisfactii..dar facand raportul calitate pret....sincer optez spre 2.70...daca iti cumperi de 3.60 cum am vazut ca ti s a sugerat...parterea mea e sa ti cumperi ceva bun pretul oscileaza intre 2 si 3 mil.lei...si vezi trebuie sa pui in balanta pret- calitate...greutatea de aruncare...recomandata nu de mine ci de pescarii...profesionisti ar fi intre 3 sau 4 lbs depinde in ce scopuri o folosesti..ca ex 3lbs inseamana aproximativ 80-110gr greutate folosita la aruncare...cam atit...repet nu vreau a leza pe nimeni a fost o simpla parere....toate cele bune tuturor...si fir intins. In final ca sa ti faci o parere...repet nu eu ci campionii...afirma...ca lungimea in raport cu distanta este...3.60 aproximativ 100 de metri..100 si ceva...daca vrei distante...peste 1oo...140 iti sugerez a planta ...montura
si inca una care inteleg ca a fost facuta la misto de MirceaF - dar e cool
Si eu am un Shakespeare Mustang de 2,70 fibra de sticla, tare, o am de cativa ani si o mai tin pentru ca m-am atasat de ea.
La capitolul tehnica stau foarte bine, zic eu, daca vreau sa arunc 80-90 de metri pun plumb de 100 grame. Daca vreau sa arunc peste 100 de metri pun plumb de 140 grame si trebuie sa ma bag tare in ea. Odata am dat pe malul celalalt. Am speriat un om care era cu vacile pe acolo. De atunci m-am cumintit, nu arunc mai mult de 130 de metri nici sa ma pici cu ceara.
Pentru inceput 2,70 e ideal, rar iti trebuie mai mult.
Felicitari Vali pentru locul 2 de la Tincabesti !! Din pacate nu am primit nici pina acum clasamentul oficial al acestui concurs . Sunt sigur ca ar fii interesat multa lume .
val,
multumesc mult. nici acum nu-mi vine sa cred. bafta incepatorului... si ajutorul prietenilor.
eu il am, dar cred ca ar fi frumos sa-l anunte organizatorii...
Foarte multumesc de aprecieri, ca din cauza umorului mi-am mai si luat-o din cand in cand
Vali, sincere felicitari pentru locul ocupat, m-am bucurat mult pentru tine, mai ales ca inceputul iti cam scose-se peri albi. Si bine ca ai pus tu mai multe poze de la concurs ca era cam goala rubrica ......
mircea,
multumesc mult. da, am avut momete cand imi venea sa rup lansetele... mai ales dupa ultimul scapat (i-a sarit carligul din gura in buza minciocului...) i0am spus colegului ca nu ma mai ating de lansete la intepat. lansez, nadesc, fac orice dar nu mai intep... si crezi ca am putut ???
Sa sti ca si eu am o lanseta de care ma simt tare atasat. Este o amintire de familie, o lanseta facuta din fasii de bambus lipite intre ele si prinse din loc in loc in niste "cepuri" matisate. Este foarte teapana dar i-au ruginit inelele. Poate o sa ii pun unele SIC. sic
@Vali
De curiozitate, dupa ce am trecut cele 48.7 secunte pe la standul tau ai mai scapat ceva?
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania