Banax Helicon 5600NF vs Okuma Distance Carp Integrator 80

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Ion Costin
Puncte: 0

Banax Helicon 5600NF vs Okuma Distance Carp Integrator 80

Mesaj de Ion Costin »

Rog posesorii sau fostii posesori ai acestor mulinete sa-mi dea cateva detalii referitor la modul de functionare al lor,plusuri sau minusuri,multumesc anticipat,stima!

osc1or
Veteran

Re: Banax Helicon 5600NF vs Okuma Distance Carp Integrator 8

Mesaj de osc1or »

Intamplator am avut ambele modele de mulinete, cu mentiunea ca Integrator am avut de 60.
Nu stiu cum te-ai gandit tu sa compari cele 2 mulinete pt ca sunt foarte diferite.
Banax Helicon mie mi-au placut la nebunie. Din cand in cand mai imi vine cate o idee prin cap sa revin la Helicoane. Aveau baitrunner si infasurau foarte bine firul, mult mai bine decat concurenta ei Okuma Powerliner. Mulineta era foarte bine inchegata in primii ani de folosire, dar dupa 2 ani apareau urmele de imbatranire, diverse jocuri, vopseaua proasta incepea sa se scorojeasca.. Ce nu mi-a placut la ele era cand schimbai tamburul. Trebuia sa fi atent sa intre clema aia pe dintii de la tambur ca sa auzi caraitul franei. Per total era o mulineta OK in gama ei de pret, mie mi-a placut mult.
Okuma Integrator 60 era cu totul altceva. U mulineta foarte usoara, infasura firul foarte bine, ii lucre frana foarte bine. Ce nu imi placea la ea, frana aia dubioasa de integrator.. si lipsa tamburilor de rezerva. Daca mi-as fi luat DIstance Carp normal (nu integrator) probabil nu as mai fi avut sansa sa imi cumpar shimano pana acum...

Cam asta e parerea mea despre cele 2 mulinete. Sper ca ti-am fost de ajutor.
Critic echilibrat

darius123

Mesaj de darius123 »

Spune si la ce pret le-ai gasit. Dupa parerea mea, nu prea mai merita sa dai 250-300 pe o mulineta Okuma sau Banax noua, cand poti sa gasesti Ultegra 5500 second in suma de 300-350 ron.
O alta mulineta pe care ti-o recomand, este Ryobi Proskyer Nose Power, este cu mult peste orice mulineta Okuma, Attack, Banax, etc. In mod normal, pretul lor pe forum este de 200-250 ron.
Si Okumele sunt mulinete bune, nu am avut probleme cu ele, dar nu as da mai mult de 150-200 ron pe o mulineta. Eu am folosit Okuma Distance si am fost foarte multumit de ele, cu mult peste Powerliner sau Attack, mulinete cu care am mai pescuit.

Ion Costin

Mesaj de Ion Costin »

darius123 scrie:Spune si la ce pret le-ai gasit. Dupa parerea mea, nu prea mai merita sa dai 250-300 pe o mulineta Okuma sau Banax noua, cand poti sa gasesti Ultegra 5500 second in suma de 300-350 ron.
O alta mulineta pe care ti-o recomand, este Ryobi Proskyer Nose Power, este cu mult peste orice mulineta Okuma, Attack, Banax, etc. In mod normal, pretul lor pe forum este de 200-250 ron.
Si Okumele sunt mulinete bune, nu am avut probleme cu ele, dar nu as da mai mult de 150-200 ron pe o mulineta. Eu am folosit Okuma Distance si am fost foarte multumit de ele, cu mult peste Powerliner sau Attack, mulinete cu care am mai pescuit.
Ryobi Proskyer Nose Power nu are tambur de grafit?Ms.mult de interventie..

darius123

Mesaj de darius123 »

Sunt mai multe variante pe piatza. Eu ma refer la varianta cu 3 tamburi de aluminiu. Mai exista varianta cu 1 tambur de aluminiu si 1 tambur de grafit. Mulineta este identica ca si angrenaje, diferenta este de 1 rulment in plus pentru varianta cu 3 tamburi de aluminiu. Mulineta este scumpa de noua, dar pe forum s-au vandut si cu 150 ron.

Ion Costin

Mesaj de Ion Costin »

darius123 scrie:Sunt mai multe variante pe piatza. Eu ma refer la varianta cu 3 tamburi de aluminiu. Mai exista varianta cu 1 tambur de aluminiu si 1 tambur de grafit. Mulineta este identica ca si angrenaje, diferenta este de 1 rulment in plus pentru varianta cu 3 tamburi de aluminiu. Mulineta este scumpa de noua, dar pe forum s-au vandut si cu 150 ron.
Am vazut o varianta la pretul de 280 ron,noua,pe un site,si cred ca are tambur de grafit.

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

daca ar fi sa imi iau un set de mulinete in banii astia, cel mai probabil m-as orienta catre oferta de la tata nitu. helicoane sub brandul anaconda, la 150 de lei

Bogdan87

Mesaj de Bogdan87 »

De ce nu te orientezi spre okuna axeon axs 60? Sunt cu mult peste mulinetele peste cele mentionate de tine. Daca nu ma insel sunt 5 buc la vanzare cu tambur de rezerva de aluminiu la pretul de 300 ron/buc.

Ion Costin

Re:

Mesaj de Ion Costin »

Bogdan87 scrie:De ce nu te orientezi spre okuna axeon axs 60? Sunt cu mult peste mulinetele peste cele mentionate de tine. Daca nu ma insel sunt 5 buc la vanzare cu tambur de rezerva de aluminiu la pretul de 300 ron/buc.
Am avut powerliner si vreau sa cumpar altceva,problema e ca nu stiu ce.... :D

Neamtul
pescar de competitie

Re:

Mesaj de Neamtul »

Bogdan87 scrie:De ce nu te orientezi spre okuna axeon axs 60? Sunt cu mult peste mulinetele peste cele mentionate de tine. Daca nu ma insel sunt 5 buc la vanzare cu tambur de rezerva de aluminiu la pretul de 300 ron/buc.
Nu crezi ca e cam mult ? :? La cati ani au mulinetele astea vor arata ca dracu si vor avea jocuri la greu. Cred ca e sf sa crezi ca poti lua mai mult de 200lei pe bucata. :)
Prea le ridicati in slavi, la 300lei iti iei Shimano sh si e cu totul altceva.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”