Capacitate tambur

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
yoogoofy
Puncte: 0

Capacitate tambur

Mesaj de yoogoofy »

Aveti vreo idee cum pot calcula necesarul de fir pentru un tambur, in raport cu cele precizate pe tambur ??? In cazul de fata vorbesc despre Okuma PL 860, la care un fir cu diam. de 0.33 intra 350 m , 0.30 intra 420 m !!! Ma intereseaza in cazul de fata, daca o rola de fir de 500 m cu diam. de 0.28 , imi ajunge pentru a umple un tambur intreg in limite normale, sau tre sa mai folosesc si ceva umplutura ??? Daca aveti vreo idee despre ceva calcul simplu... mersi!!!

Albert
pescar de competitie

Re: Capacitate tambur

Mesaj de Albert »

Daca nu plantezi chiar iti recomand sa folosesti umplutura. Iei role de 100 m de fir de 0.40, 0.45 cel ieftin pe care-l gasesti, il pui pe tamburii goi si apoi completezi cu 0.28.Procedand asa iti ajung cei 500 m de 0.28 sa umplii trei tamburi, de exemplu.

yoogoofy

Mesaj de yoogoofy »

Mersi Albert pt. sfat, probabil voi folosi si ceva umplutura, la urma urmei ce sa si fac cu 500 m de fir :) ...

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Si cu umplutura asta e cu dus si intors,pt ca diametrul firului face ca asezarea sa pe tambur sa difere- unul se aseaza spre buza tamburul iar celalalt spre mulineta. :wink:
eu reglez din saibe conicitatea prima oara si pun firul cap-coada si atunci imi iese perfect.costa cu vreo 100 lei mai mult,dar stau linistit.
catch&release

atb333atb

Mesaj de atb333atb »

Se poate downloada pe pc o aplicatie draguta: "Line Capacity Calculator"
nu stiu daca e ok linkul urmator: http://www.ilovefishing.co.za/blog/line ... calculator dar daca nu este ok cautati pe google ce am scris eu in ghilimele. Este destul de util.
La Opl nu este mare diferenta de felul cum aseaza firul in raport cu grosimea. Am si eu o bucata pentru marker si imi lasa spatiu gol atat la buza cat si la baza cate 2-3mm orice as face. Am mai incercat cu buraj manual ca oricum am umplutura dar cad faci o lansare ceva mai departe se consuma si burajul si apoi aseaza ea firul cu doreste. Cu cat firul e mai subtire fnomenul e mai accentuat. Ore este vreo posibilitate sa cresc cursa tamburului pe ax atat in jos cat si in sus concomitent?
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”