Pentru a ...nu fi udat de ploaie sunt bune si goretex-rile groase prezentate si vechile modele de pelerine si chiar si "celofanu' pentru solar"

!
Dar sunt valabile pentru pescuitul clasic , arunci undita/lanseta si apoi...astepti ! Problemele apar la efort , miscare , schimbarea relativ rapida a liniilor , scoaterea pestilor , etc.
Atunci corpul transpira si esti ud pe...sub celofane,pelerine,etc..Transpiratia nu are pe unde ...iesi !
Aceeasi problema la costumele performante groase , e perfect daca stai pe scaun , dar daca te misti transpiri abundent ! Iar ud=frig cu o singura exceptie - lana merinos .
Alternativa la costumele foarte groase e ...cu sau fara ele

! De aceea s-au inventat tehnicile de imbracare in straturi , iti este frig mai pui unul , iti este cald mai scoti unul(strat) !
PS - Anul trecut pe la 0 grade,ninsoare&toate alea , m-am imbracat in costumul meu Nash ZT Sub 20 ! Cat am stat pe scaun a fost ..."parfum" , putea sa fie si minus 20 de grade .In schimb cand am scos 2 pesti si am replantat liniile a inceput sa-mi curga transpiratia pe picioare pe sub pantaloni ! Am schimbat costumul cu o tinuta in straturi si a fost perfect !