Comparatie lansete 3.9 m - Shimano vs Senzor vs Maver

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

iulianM
Puncte: 0

Comparatie lansete 3.9 m - Shimano vs Senzor vs Maver

Mesaj de iulianM »

Salutare,

Vreau sa va cer parerea despre urmatoarele lansete de 3.9 m. Au inceput sa fie disponibile tot mai des pentru cumparare SH, la preturi undeva pe la 250-300 ron. Caut sa-mi cumpar lansete care sa-mi permita sa lansez pe la 110-120 m fara probleme si sa fie ok si in drill.
Daca sint printre voi care ati avut ocazia sa le folositi, puteti face o recomandare? Eventual argumentind.

Senzor Magic 3.9m, 3.5lb
Maver Genesis Extreme 3.9m, 3.5lb
Shimano BeastMaster 3.9m, 3lb - modelul nou sau vechi

Dintre toate trei am avut ocazia sa arunc doar cu Magic (cu montura si boilies) si mi s-au parut destul de bune (am aruncat in jur de 100 m cu montura plumb pierdut de 110 gr) insa am simtit ca ar trebui sa le folosesc mai mult pina sa scot maxim din ele. In ce priveste BeastMaster am folosit doar modelul vechi de 3.6m, 3lb, Long Range, si mi-a placut mult, pot zice ca mi se potrivesc foarte bine ca actiune, insa nu se mai gasesc iar despre modelele noi nu stiu mai nimic (de 3.9m mai ales). Cam cum sint Beast-urile de 3.9m si Maver-urile fata de Magic? Merita Maver cumparate, avind pur si simplu un raport pret/calitate exceptional (totusi surprinzator de multi oameni le vind)?

Multumesc frumos!

dumi_id

Re: Comparatie lansete 3.9 m - Shimano vs Senzor vs Maver

Mesaj de dumi_id »

Fiind foarte accesibile, multi isi cumpara pentru inceput maver, isi fac mana si dupa un an sau 2 cu ele vor ceva mai bun. De asta sunt destul de multe la vanzare. Daca ti-au placut Shimano de ce nu mergi pe ele?
Poti incerca si Prologic Tournament sau CC30 pe care le poti gasi la preturi accesibile.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

BeastMaster dar de 3,5 lbs, modelul nou , merita toti banii!

iulianM

Mesaj de iulianM »

dumi_id scrie:Fiind foarte accesibile, multi isi cumpara pentru inceput maver, isi fac mana si dupa un an sau 2 cu ele vor ceva mai bun. De asta sunt destul de multe la vanzare. Daca ti-au placut Shimano de ce nu mergi pe ele?
Poti incerca si Prologic Tournament sau CC30 pe care le poti gasi la preturi accesibile.
Eu am folosit doar un model vechi de 3.6, am pus anunt de cumparare insa sint sanse mici sa gasesc, de 3.9 n-am avut ocazia sa vad de aproape. S-a schimbat ceva in privinta actiunii la modelele noi (cele negre) fata de cele vechi (vishinii):

Se pare ca sint multe modele de BeastMaster :):
- din 2008, 2010, 2011
- BMAX1n3m0L, BMAX1n3m0DL, BMAX1n3m0LDL,
BMBX1n3m0L, BMBX1n3m0DL, BMBX1n3m0LDL, unde n poate fi 2 sau 3 (12' sau 13'), m poate fi 0 sau 5 (3 sau 3.5 lb), L=Long Range, DL-Double Leg
- din cite am aflat, diferenta dintre AX si BX e ca BX sint modelele mai noi
- de 3.6 sau de 3.9

Prin anunturi sint multe modele, dar nu prea as stii exact ce as cumpara. Povestea continua si la SpeedMaster :).

Multam pentru raspuns. ;)

max-carpfishing

Mesaj de max-carpfishing »

BeastMaster sunt 3 modele mari si late:1.modelul 2008 BM nu se mai gaseste demult timp prin magazine,decat sh si din cate tin eu minte,parca aveau inelele cu doua puncte de prindere!?!...2. BM cele din 2010 AX-urile (cele visinii) au actiune semiparabolica si se gasesc mai greu,deci eu unul nu le-am mai vazut pe nici un site de vanzari on line din IT de ceva vreme.3.BM modelul 2011 ( BMBX12300L - BMBX12325L - BMBX13350L...ex. traducere ultimul cod:SHIMANO BEAST MASTER BX 13FT 3,50LBS LONG RANGE),au actiune de varf.Ce nu imi place mie la ele,este doar simplul fapt ca nu au pus zgarcitii aia de la shimano un dop din inox in capat la maner,in rest sunt niste bete de nota "24,chiar daca unele amanunte,de altfel foarte minore, lasa de dorit.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

max-carpfishing scrie:BeastMaster sunt 3 modele mari si late:1.modelul 2008 BM nu se mai gaseste demult timp prin magazine,decat sh si din cate tin eu minte,parca aveau inelele cu doua puncte de prindere!?!...2. BM cele din 2010 AX-urile (cele visinii) au actiune semiparabolica si se gasesc mai greu,deci eu unul nu le-am mai vazut pe nici un site de vanzari on line din IT de ceva vreme.3.BM modelul 2011 ( BMBX12300L - BMBX12325L - BMBX13350L...ex. traducere ultimul cod:SHIMANO BEAST MASTER BX 13FT 3,50LBS LONG RANGE),au actiune de varf.Ce nu imi place mie la ele,este doar simplul fapt ca nu au pus zgarcitii aia de la shimano un dop din inox in capat la maner,in rest sunt niste bete de nota "24,chiar daca unele amanunte,de altfel foarte minore, lasa de dorit.
Conteaza mai putin designul pentru mine unul cel putin , una peste alta in mainile cui trebuie si cu o mulineta buna este o lanseta pe care te poti baza!

iulianM

Mesaj de iulianM »

Multumesc baieti de raspunsuri.

Daca Beast-ul de 3.9 (cel putin cel de 3.5 lbs) are actiune de virf (la fel ca modelele de 3.6m) pe mine ma duce cu gindul la o actiune semirapida (sau semiparabolica, cum se mai zice). Nu cred totusi ca actiunea ei a asa "de virf" ca in cazul unei lansete rapide prin definitie, cum e Sonik Sk4 sa zicem (mai ales varianta de 3.6m, 3.5 lbs, pe care am si incercat-o). Oricum, chiar daca ar fi, nu m-as supara. :D Cu ceva antrenament, m-as obisnui sa sfichiuiesc lansetele in locul incarcarii ample si ceva mai lente cu care m-am obisnuit pina acum. Pentru distanta, orice. :P

Pe de alta parte, inteleg si ca acest Beast e ceva mai rigid decit Magic-ul, ceea ce, pentru mine, il califica in fata Magic-ului (doar in privinta caracteristicilor pentru casting, la finisaje inca nu ma pronunt).

Totusi, cum ramine cu Maver Genesis? Aceeasi lungime si TC, lumea vorbeste destul frumos de ea (puternica, subtire, finisata ok). Daca-i asa, zic si eu, daca poti cumpara o lanseta mai ieftina care sa-ti ofere aceeasi performanta, de ce nu? Sau este ceva ce o dezavantajeaza (ce bine mi-ar prinde sa o vad la cineva)?

Multam inca o data.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

De ceva vreme ma bate gandul sa mai cumpar un set de lansete.
Vreau sa arunc cu plumb minim 100m si sa pot folosi momitoare care cu tot cu nada sa nu depaseasca 100gr.
Caut ceva rezistent, ieftin si bun. Betele vor si sh.
Voi ce ati alege intre Maver Genesis Extreme 13ft 3,5lbs si Beastmaster 13ft 3lbs modelul vechi din 2008 cu blanc negru ?

Cristian Andrei

Mesaj de Cristian Andrei »

salut,eu am folosit maver un sezon.drilurile sunt exceptionale.despre aruncari, nu pot spune exact distanta(nu am masurat niciodata).ca idee pe MV2 cu plumb de 115 gr am aruncat la 10-15 m fata de malul de vis a vis(undeva in zona locurilor 14-16).daca stie cineva distanta poate ne spune care e.am un prieten care are aceste bete si le incarca f bine cu plumbi de 140 gr.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

cred ca in fata pontonelor respective distanta pana in malul celalalt este aproximativ 130m
Critic echilibrat

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”