Doua fire 0,50, unul tine 20 kg, altul dublu! Pareri?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
shopy
Puncte: 0

Doua fire 0,50, unul tine 20 kg, altul dublu! Pareri?

Mesaj de shopy »

Salut! In cautarea celui mai bun monofilament, am cumparat printre altele urmatoarele doua: Dam Tectan, care la 0,50 zice ca "tine" aproximativ 20 kg, si Awa-Shima - ISO Professional Fluorine tot de 0,50, care cica ar tine 34,700 kg! As vrea sa aflu parerea voastra, daca la acelasi diametru este posibila asa mare diferenta!

gor965
Moderator

Re: Doua fire 0,50, unul tine 20 kg, altul dublu! Pareri?

Mesaj de gor965 »

shopy scrie:Salut! In cautarea celui mai bun monofilament, am cumparat printre altele urmatoarele doua: Dam Tectan, care la 0,50 zice ca "tine" aproximativ 20 kg, si Awa-Shima - ISO Professional Fluorine tot de 0,50, care cica ar tine 34,700 kg! As vrea sa aflu parerea voastra, daca la acelasi diametru este posibila asa mare diferenta!
Da, diferenta e posibila in cazul in care rezistenta unuia dintre fire este testata la nod iar a celuilalt este testata liniar !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

shopy

Mesaj de shopy »

gor965 scrie:
shopy scrie:Salut! In cautarea celui mai bun monofilament, am cumparat printre altele urmatoarele doua: Dam Tectan, care la 0,50 zice ca "tine" aproximativ 20 kg, si Awa-Shima - ISO Professional Fluorine tot de 0,50, care cica ar tine 34,700 kg! As vrea sa aflu parerea voastra, daca la acelasi diametru este posibila asa mare diferenta!
Da, diferenta e posibila in cazul in care rezistenta unuia dintre fire este testata la nod iar a celuilalt este testata liniar !
Bun punct de vedere! Oare nu putem afla realitatea decat facand noi insine teste?

silviu_ms

Mesaj de silviu_ms »

cu awa shima m-am lamurit, nu poti face nici un nod care sa tina, suplu dar are memorie mare si elongatie, iar la rezistenta la nod e execrabila...la ce vrei sa il folosesti?

shopy

Mesaj de shopy »

silviu_ms scrie:cu awa shima m-am lamurit, nu poti face nici un nod care sa tina, suplu dar are memorie mare si elongatie, iar la rezistenta la nod e execrabila...la ce vrei sa il folosesti?
silviu, eu am folosit pana acum alt tip de awa-shima, unul verde smarald, care mi s-a parut foarte bun, am tras de el in agatatura cu lanseta pe carca si abia l-am rupt, era de 0,40. imi poti spune ce diametru ai folosit si ti s-a parut prost?

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

shopy scrie:Dam Tectan,
Asta-i un clasic :)
In anii '90 era un fel de Technium...scump, bun si greu de gasit. Nu stiu cum e acum dar daca ai posibilitatea eu zic sa-l incerci. Si daca e la jumate din calitatea pe care o avea tot da clasa la multe fire :)

P.S. La ce-ti trebuie 0.50?

shopy

Mesaj de shopy »

Albert scrie:
shopy scrie:Dam Tectan,
Asta-i un clasic :)
In anii '90 era un fel de Technium...scump, bun si greu de gasit. Nu stiu cum e acum dar daca ai posibilitatea eu zic sa-l incerci. Si daca e la jumate din calitatea pe care o avea tot da clasa la multe fire :)

P.S. La ce-ti trebuie 0.50?
Am cumparat Tectanul din Germania, i-am facut noduri, am tras de el mai sa-mi tai mainile, nici vorba sa-l rup. 0,50 ca sa scot ceva dihanii de sub butuci, pe Dunare!

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

shopy scrie: Am cumparat Tectanul din Germania, i-am facut noduri, am tras de el mai sa-mi tai mainile, nici vorba sa-l rup. 0,50 ca sa scot ceva dihanii de sub butuci, pe Dunare!
Sa inteleg ca ai ales Tectan?Bravos. Cu acelasi fir scoteam si eu "dihanii" mai mari sau mai mici in Delta prin '96-'97...da' era de 0.35.
Sa-l folosesti sanatos si sa fie cat de intins vrei tu :)

popescugeorge

Mesaj de popescugeorge »

Ambele sunt niste prostii de fire. Awa Shima sunt slovaci cu aere de japonezi, iar Dam nu mai e de mult ce era odata (am inteles ca acum a incaput pe mana unor chinezi care incearca sa profite de pe urma nostalgicilor). Si oricum nu stiu ce teste vreti voi sa faceti la un fir de 0.50. Oricat de prost ar fi, va tine suficient de bine daca pescuiti crapi.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”