In primul rand, ca sa nu ti se mai inmoaie alte lansete, oricare sunt astea, trebuie sa dai Class-ul.carpdiem scrie:Nu va "formolizati", scrieti, scrieti, dezbaterile sunt cele mai bune, mai ales dupa ultimul viscol.Florin Pata scrie:La distanta , nu ma bate nimeni! Navomodelul meu planteaza si peste 500 de metri
!
Cele mai bune lansete pe care le am si cele care imi plac cel mai mult din toate lansetele cu care am pescuit eu sunt Century Focal System varianta 2 !
Hai ca i-am facut varza topicul omului .
Elit D...sunt cele mai bune din lume ! Gata !
Si daca tot s-a vorbit si despre MTX, am in traista si un Class. Lansetele principale sunt Daiwa Emblem. Intrebarea si dezbaterea venea de la faptul ca Daiwele par a se fi inmuiat dupa cei 3 ani de cand le pescuiesc, iar Class ul, pt mine este usor cam greu de incarcat, dar o lanseta f buna pt distanta.
Dorinta mea pt schimbare venea de la a gasi ceva intermediar intre cele 2, de aici intrebarea Elite D versus Shimano TX 7.
Cu cat dai mai mult cu asta, cu atat TI SE PARE ca celelalte bete se inmoaie.
Faptul ca lansetele se inmoaie este ori o nascocire din piata, ori o impresie gresita. Carbonul nu se inmoaie.
Si in sens invers este la fel. Atat timp cat o sa folosesti lansete moi, una tare ti se va parea "greu de incarcat".
Real, folosire unei lansete tari se resimte ca o "inmuiere" a lansetelor moi, iar folosirea unei lansete moi se traduce ca "greu de incarcat" atunci cand se trece pe una mai tare.
Eu am un caz similar chiar in familie. Am doua masini, una cu 90cp motorina si una cu 200cp benzina. Consoarta, cand se urca pe aia de 200cp, spune ca ii este greu sa o conduca, ca o ia ameteala daca apasa pedala prea busc, ca nu vede botul masinii si ca nu aude motorul.

I-am spus intodeauna ca nu trebuie sa se streseze si sa conduca ce i se potriveste mai bine.

Totul e sa nu ajunga sa o foloseasca pe aia de 200cp mai mult, ca o sa incep sa merg mult mai des cu consum redus, ...vazand botul masinii.

Daca nu vindeam lansete bune, va lasam si eu cu ce "vi se potriveste cel mai bine", ca oricum e concurenta mare pe garle, dar asa nu pot.

Asta este si motivul pentru care copii si juniorii din orice sport folosesc fix aceleasi scule ( minge, paleta, tac, ... ) ca cele de la seniori. Obisnuinta cu ceva mai usor sau mai mic ( pentru copii ) creeaza mari probleme de adaptabilitate la trecerea pe sculele din sportul de baza.
La fel si cu lansetele. Nu mai aruncati cu floscaituri si orice lanseta adevarata o sa fie usor de incarcat.

Cunosc persoane de sub 70kg, altele de peste 60 ani, altele sub un 165cm, care arunca cel mai bine cu Class-ul si au invartit multe lansete la viata lor.
Asa si cu Elite D-ul vs. TX7 . La fel cu oricare lanseta de pe lumea asta. Mai buna pentru aruncat si pentru pescuit o sa fie intotdeauna aia mai tare, cand ambele au greutati similare.
De multe ori se limiteaza o lanseta buna la notiunea de distanta si lumea se gandeste numai la fire subtiri si pescuit pe distanta mare cu o bila. Este gresit sa ne limitam la asta.
Pescuitul inseamna si pescuit cu fire de 40 in agatatura, cu momitoare mari, cu saci solubili, cu nevoia de a forta pestii din agataturi sau de a-i controla mai bine la mal.
In toate cazurile astea, o lanseta tare si usoara o sa isi faca treaba mult mai bine.
Nu mai pun ca o lanseta tare nu este atat de expusa riscurilor de a se rupe cum este una moale. De asta nu prea tine cont nimeni, totusi este o problema importanta.
P.S. cele precizate sunt pentru cei care placerea pescuitului este atunci cand prind peste, nu cand bataie lansetele la rece prin magazine si le verifica lacul in lumina soarelui.