fir pe mulineta de spod

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
raduionescu45
Puncte: 0

fir pe mulineta de spod

Mesaj de raduionescu45 »

salut,

am tot cautat dar nu am gasit niciun subiect pt aceasta intrebare a mea.

ce fir puneti pt spod? ca trebuie inaintas am inteles dar ce diametru trebuie sa aiba firul sa plece bine ori bulgarele ori racheta si sa si reziste la recuperare or in cazul unei greseli de manevrare cand se opreste firul brusc cu racheta plina!

diamentru, firma si eventual numele (codul lui) daca s-ar putea ar fi extraordinar.

eu am folosit un 0.40 cu inaintas textil dar a fost o solutie de moment. desi cred ca era prea gros s-a miscat destul de bine mai ales ca am nadit destul de aproape 30 40 50m cu racheta, bulgarii oricum zboara...

multumesc!

PS: stiu ca ma risc :D dar ... unde gasesc si eu un Atrospot pt marcat? am gasit pe un mag online dar aveau numai un kit cu 2 bucati si un cofrag si la pret era dublu.

marin laurentiu

Re: fir pe mulineta de spod

Mesaj de marin laurentiu »

raduionescu45 scrie:salut,

am tot cautat dar nu am gasit niciun subiect pt aceasta intrebare a mea.

ce fir puneti pt spod? ca trebuie inaintas am inteles dar ce diametru trebuie sa aiba firul sa plece bine ori bulgarele ori racheta si sa si reziste la recuperare or in cazul unei greseli de manevrare cand se opreste firul brusc cu racheta plina!
sa reziste la recuperare? pai cam ce ai de gand sa recuperezi ,in afara de o racheta goala? greseli de manevrare nu vad care ar fi....numai in cazul in care folosesti un echipament defect sau de ...amator, si aici ma refer la o mulineta care nu aseaza firul unde trebuie(mai sant unele care il mai baga si pe sub tambur) sau careia ii sare pick-up-ul aiurea...o alta varianta ar fi cazul in care vrei sa nadesti la punct fix sau in buza stufului si vrei sa lucrezi cu firul trecut prin clipul de blocare...asta se rezolva cu ...putina tehnica si un fir textil de calitate :wink: ...in rest,ptr nadire la 30-50 m nu mai conteaza grosimea firului...iar ptr nadiri la distante medii-mari,un inaintas nu f gros(35 lb max) dar de calitate,si un fir cat mai subtire(la combinatia asta ,ai grija ce nod folosesti :wink: ) si fff multa tehnica :mrgreen:
diamentru, firma si eventual numele (codul lui) daca s-ar putea ar fi extraordinar.
iti spun ce folosesc eu,dar asta nu inseamna ca e cea mai buna sau rentabila alegere: monofilament-shimano technium 0,22 sau textil- p-line spectrex de 8 lb :!: varianta in rola de 150 yd(aprox 136 m)...e un fir folosit de "rapitori" foarte rezistent comparativ cu grosimea lui...eu am mare incredere in ac fir incat il folosesc si pe marker la periat :wink: .daca totusi ti se pare prea subtire ,exista si variante de diametru mai mare...
eu am folosit un 0.40 cu inaintas textil dar a fost o solutie de moment. desi cred ca era prea gros s-a miscat destul de bine mai ales ca am nadit destul de aproape 30 40 50m cu racheta, bulgarii oricum zboara...
pai daca folosesti 0,40 ce inaintas ii mai pui? de 70 lb :?: :D :D :D

multumesc!

PS: stiu ca ma risc :D dar ... unde gasesc si eu un Atrospot pt marcat? am gasit pe un mag online dar aveau numai un kit cu 2 bucati si un cofrag si la pret era dublu.
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

raduionescu45

Mesaj de raduionescu45 »

exact de greseala asta zic eu cu pick-up-ul, nu l-am dat peste cap destul de bine sau l-am atins in momentul lansarii si s-a blocat dupa ce a zburat racheta 3m.

mulineta nu e defecta si nici chiar de amator dar nici vreo scula nu e. eu cred ca sunt mai amator decat sculele :D

am inteles ideea, un 0.30 sau 0.35 cu inaintas de 35lb 45lb si asta e. mi-am luat de la expoaventuri 2 role de prowess 0.30 si am sa-l folosesc si la mulineta de spod.

recuperarea rachetei goale (pana se ridica deasupra apei) sau a catapultei (la fel pana sare din apa) am observat ca e destul de grea si solicita destul de mult atat lanseta cat si firul si mulineta. cum deja am pierdut o racheta (un prowess) careia i-a zburat efectiv capul si l-am urmarit 2 zile sa ajunga la mal dar nu a facut-o, nu vreau sa incep sa "consum" rachete la fiecare partida.

serbtudor

Mesaj de serbtudor »

sfatu meu este ca principal sa ai un fir de 0.22-0.25mm si un inatas de 50lb...
greselile de manipulare vor duce la ruperea firului principal indiferent daca are rezistenta 5 lb sau 20 lb
SENIOR CRAP CLUB

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”