Hakuyo mtx6 sau mtx8 (sau mtx9 care ii 8-ul camuflat)

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
adi1980
Puncte: 0

Hakuyo mtx6 sau mtx8 (sau mtx9 care ii 8-ul camuflat)

Mesaj de adi1980 »

Buna tuturor,

Va rog daca se poate sa imi dati nishte sfaturi/impartasiti pareri, deoarece sunt indecis in a cumpara un mtx6 sau un mtx8.
De precizat ca nu am tinut in mana nici una din aceste lansete, dar cel putin despre mtx8 am auzit si citit ca este f ok la lansari, iar eu asta urmaresc.
Cand m-am uitat la Mitranescu pe site am vazut ca mtx6 pare a avea cam aceleasi specificatii.

CARACTERISTICI MTX8: - Pret: 210 Lei
- LUNGIME : 3,90 cm .
- GREUTATE : 550 g .
- TRONSOANE : 2 .
- ACTIUNE : semirapida , 4 lbs .
- MATERIAL : carbon .
- INELE : SIC , plecare 50 mm, varf 12 mm .
- L.TRANSPORT : 200 cm .
- HUSA : material textil .

CARACTERISTICI MTX6: - Pret: 160 Lei
- GREUTATE : 420 g .
- TRONSOANE : 2 .
- ACTIUNE : semirapida , 4 lbs .
- L.TRANSPORT : 200 cm .

Inafara de greutate si pret nu vad diferente dar am citat ca cica MTX6 este mai flexibil....ceea ce mi se pare inca un avantaj, nu de alta, dar sunt care se plang ca MTX8 e prea rigid si in drill nu mai simti bine pestele.
Deasemenea vreau sa interb daca 4 lbs nu vi se pare cam mult?? eventual ce parere aveti de varianta din 3 buc MTX8 (nu ma incanta variantele din 3 buc da....neah:

CARACTERISTICI MTX8 - 3 buc: - Pret: 180 Lei
- GREUTATE : 550 g .
- TRONSOANE : 3 .
- ACTIUNE : semirapida , 3,5 lbs .
- L.TRANSPORT : 137 cm .

Sau ce recomandati pt lansari lungi, drill macar ok si in plaja de pret 150-200 ron (maxim 210).

Multumesc anticipat pentru orice raspuns si/sau parere, iar persoanele care le detin sunt bine venite cu orice parere. :)

Dan Mitranescu
Veteran

Re: Hakuyo mtx6 sau mtx8 (sau mtx9 care ii 8-ul camuflat)

Mesaj de Dan Mitranescu »

MTX 6 este o lanseta care se rupe atunci cand i se depaseste puterea de aruncare. Nu de alta, dar din descriere se poate compara direct cu MTX14.

MTX8 este mai grea, dar duce, fara sa se rupa la expluatari putin gresite.( incarcate mai mult decat trebuie ).

Cei care se plang ca o lanseta este prea rigida in drill, asa cum spui, ori nu au pescuit in viata lor o lanseta rigida ( eventual usoara ), ori sunt vanzatori care incearca sa gaseasca un produs compatibil cu investitia pe care vrei sa o faci, iar ca singur criteriu pe care pot sa il foloseasca pentru a ridica o lanseta cu calitati precare ( lipsita de putere la greutatea si pretul avut ) din punct de vedere al destinatiei pe care o are ( lanseta = lansare, nu drillete, placireta , ... ) invoca "placerea in drill" sau sa "simti pestele". Ca fizica de la scoala asa le-a spus lor, ca prin ceva rigid transmiterea vibratiilor se face mai greu. :)

adi1980

Mesaj de adi1980 »

multumesc pt raspuns,

voi merge pe mtx9 (am inteles ca sunt 8-ul dar camuflat). In cazul in care comand de pe http://danmitranescu.ro/, exista varianta ca la o anumita valoare transportul sa fie gratuit?? ca nu am gasit pe site.

multumesc si o zi placuta :)

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

adi1980 scrie:multumesc pt raspuns,

voi merge pe mtx9 (am inteles ca sunt 8-ul dar camuflat). In cazul in care comand de pe http://danmitranescu.ro/, exista varianta ca la o anumita valoare transportul sa fie gratuit?? ca nu am gasit pe site.

multumesc si o zi placuta :)
Camuflajul este numai pe cotor , de la mandrina si pana la jumatatea lansetei. Un fel de spoiala. :)
Stocul este de anul trecut, iar mandrinele nu au prinderea pe care o au mandrinele de pe MTX8-urile de anul asta . Mai exact, sunt mai prost lipite.
Eu recomand 8-ul. :wink:

Valoarea transportului este specificata pe toate paginile cu produse, in josul paginii.
http://danmitranescu.ro/56_205/LANSETE-CRAP-HAKUYO.php

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”