Inel de plecare: 50 vs 40

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Albert
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Inel de plecare: 50 vs 40

Mesaj de Albert »

marian_popescu scrie:set de inele
Despre asta trebuie vorbit. Degeaba ai inel de plecare de 50, 40..20 daca restul inelelor sunt puse aiurea.
Oricum discutia despre o lanseta trebuie sa fie legata de modul in care blankul, lungimea acesteia,actiunea, mandrina, inele te ajuta pe tine sa pescuiesti cum iti doresti. Putina, foarte putina lume gandeste asa. Majoritatea vor lansete de 3,90, cel putin 3,5 lbs musai inel de 50. Nu conteaza ca n-au ce face cu lanseta aia, asa tre' sa fie :) Cand ma gandesc cat am cautat eu, acum 7, 8 ani lansetele alea de la Shimano cu inele low-rider...pfff..Normal ca nu le-am gasit. Nici Shimano, nicio alta lanseta asemanatoare asa ca m-am calmat cu un 3,90, 3 lbs si asta a fost :lol: Nu ma intrebati ce inel de plecare au ca habar nu am :lol:
Una peste alta discutia e extrem de interesanta.

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Pescuiesc din 2011 cu lansete Beast Master de 390, 3,5 lbs cu inel de plecare de 40, arunc la fel si cu 40 si cu 50.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Alin Galbenu
Moderator

Inel de plecare: 50 vs 40

Mesaj de Alin Galbenu »

In Septembrie, la Ebro, am întâlnit un englez care pescuia lângă noi. Avea un set de 2 bete century, nu stiu modelul dar aveau o mandrina diferita (gen fuji plate reel seat) echipate cu inele Kigan cu plecare 50.
Si am avut discuția asta despre inele, el sustinand tare ca inelul de 50 conteaza foarte mult daca pescuim la crap.
Pentru ca, spunea el, folosim mulinete cu diametrul tamburului mare iar pe fir se creează bucle, care se lovesc de inel, si cu cât diametrul este mai mare, frecarea între inel si fir, scade.
Din păcate nu am putut face lansări de test, întrucât pescuiam si eu si el, cu textil de 031.
Teoretic, nu sună rău ce afirma el dar practic ?

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Allen Besnovich scrie:In Septembrie, la Ebro, am întâlnit un englez care pescuia lângă noi. Avea un set de 2 bete century, nu stiu modelul dar aveau o mandrina diferita (gen fuji plate reel seat) echipate cu inele Kigan cu plecare 50.
Si am avut discuția asta despre inele, el sustinand tare ca inelul de 50 conteaza foarte mult daca pescuim la crap.
Pentru ca, spunea el, folosim mulinete cu diametrul tamburului mare iar pe fir se creează bucle, care se lovesc de inel, si cu cât diametrul este mai mare, frecarea între inel si fir, scade.
Din păcate nu am putut face lansări de test, întrucât pescuiam si eu si el, cu textil de 031.
Teoretic, nu sună rău ce afirma el dar practic ?
Puteai sa ii spui ca daca urci un munte , indiferent ca o iei pe serpentine sau ca o iei de-a curmezisul , tot energia aia o consumi .

Sau daca vrei sa reduci un diametru de bucla la una mai mica ( inelul de varf ) consumul de energie este acelasi ( frecarile ) . Consumul total este dat de suma frecarilor de pe toate inelele. Frecarea mai mare pe un prim inel mai mic reduce frecarile pe celelalte inele .
Frecarea mai mica pe un inel mare lasa o frecare mai mare pe urmatorul.

Nicu Dinescu la un antrenament de casting a aruncat fara sa isi dea seama cu firul trecand pe langa primul inel . Dadea 180 si ceva de metrii . Cand a observat problema si a remediat-o ,credea ca "rupe norii" . Surpriza . Aceleasi aruncari . :wink:

P.S. pot sa spun orice , ca tot alea cu inel de 50 se vand mult mai bine. Si una este sa vinzi un inel de 50 si alta este sa vinzi unul de 40 :wink: . Stiu ei ce stiu ,cei care promoveaza inelul de 50 . :wink:

xdocx

Mesaj de xdocx »

Dan Mitranescu scrie: Si una este sa vinzi un inel de 50 si alta este sa vinzi unul de 40 :wink: . Stiu ei ce stiu ,cei care promoveaza inelul de 50 . :wink:
Adica?
Daniel Spoiala

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Am mai discutat pe acest subiect si parerea mea era/este ca inelul de 50 este ceva pur comercial (ceva nou inventat care vinde ca-i nou :D )....pana sa testez si sa vad credeam povestile de adormit copii :lol: :lol:
Daca maine apare o mare firma cu lansete cu inele de 60 o sa vanda ....e ceva nou si cu o abordare de marketing buna abureste pescaru si cum trebuie sa fie in trend ... :wink:

Dupa ce-am folosit bete cu inel de 40 am trecut pe 50 pe acelas blank si nu am vazut nici o diferenta in favoarea lor (50) . Inelele sunt mai grele si ingreuneaza aiurea lanseta si chiar au un minus :wink:
Cu stilul meu ciudat de lansare am avut mari problema ca am inceput sa fac un fel de "peruca" intre anumite inele ....nu se cheama chiar peruca dar nu stiu cum sa explic .

La betele cu inel de 40 nu pateam acelas lucru :!:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Dan Mitranescu
Veteran

xdocx scrie:
Dan Mitranescu scrie: Si una este sa vinzi un inel de 50 si alta este sa vinzi unul de 40 :wink: . Stiu ei ce stiu ,cei care promoveaza inelul de 50 . :wink:
Adica?
Inelele de 50 sunt mai scumpe . Mai ales cele de calitate. Cam cat toate celelalte la un loc. :)
Interesul este sa vinzi lucruri mai scumpe . Asa ca inventezi ... "distanta". :wink:

Inelele de 50 sunt mai scumpe justificat. Am inteles ca sunt foarte multe rebuturi la scoaterea din matrita. Contractiile la marimea aceasta nu se pot controla foarte bine, si crapa materialul . Ce rezista nu se mai sparge usor . Vorbim de inele subtiri.
Mai mari in diametru am inteles ca este aproape imposibil sa se faca pe tehnologia actuala . ( din fabrica stiu asta )

Levi

Mesaj de Levi »

As dori sa adaug si eu ceva pe aceasta tema despre care nu s-a vorbit pana acum (sincer nu inteleg de ce): frecarea firului de blankul lansetei. Presupunem ca exista o anumita frecare fata de inele, cu toate ca acesta nu poate fi masurata cu aproximatie (daca se poate, sa-mi spuna cineva cum se face acesta in practica). Mai mult, cele mai avansate inele sunt produse din siliciu carbid (SiC), la care cred ca nu exista atata frecare cat rezulta din contactul firului cu blankul lansetei. Personal cred ca nici nu ar trebui sa ne preocupam de discutii legate de frecarea firului de inele...

Legat de frecarea de blank: firul desfasurandu-se de pe tambur trebuie "condus" printr-un sir de inele asa zise "high stand-off" (inelul fiind pozitionat putin mai departe de blank) ca sa evitam acest tip de frecare. Evident, daca folosesti inel de plecare de 50, acesta si restul care urmeaza (5 bucati in general) nu va controla firul, astfel firul se va "izbi" de blank pe durata lansarii. S-ar putea ca si inelul de 40 sa fie mare pentru aruncari la distanta.

Dan Mitranescu
Veteran

"Frecarile" lasa urme. :wink: Cand nu gasesti urme, degeaba te gandesti la frecari.

Levi

Mesaj de Levi »

Dan Mitranescu scrie:"Frecarile" lasa urme. :wink: Cand nu gasesti urme, degeaba te gandesti la frecari.
Si pe inele unde vezi frecarile produse in timpul lansarilor? :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”