Lanseta pescuit momitor

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

atb333atb
Puncte: 0

Re: Lanseta pescuit momitor

Mesaj de atb333atb »

La fel ca la plumb - 10/20 in functie de aruncator
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Cristi Chiritoi scrie:Am inteles, nu ai schimba nimic. Poți sa-mi spui distanta maxima aruncata cu momitor ?
Un aruncator bun , o lanseta buna si un fir de 0,18 , constant 175-180m.
Personal dau constant 170-175m . Asta cu Classul.
Cu 14-le nu prea treceam de 170m.

Consider ca montura cea mai eficienta pentru un pescuit de cantitate este cea formata din momitor si sac solubil.
Deci "pescuitul la momitor" devine mai eficient prin atasarea unui sac solubil. Aici intervine problema reala a reglarii greutatii , pentru un pescuit la distanta.
Daca sacul este prea mare "intoarce" momitorul in lansare si ia din aruncare. Daca este prea mic, ii scade eficienta.
Personal ( pentru distanta maxima ) folosesc un saculet cat nuca si momitorul o idee mai putin incarcat decat atunci cand il folosesc fara sac solubil.
In conditiile astea arunc aprox. 145m cu Classul si pana in 140 cu MTX14. Am incercat orice sa pot mai mult.
Am zeci de mii de aruncari in ambele variante, cu si fara sac solubil la momitor. Niciodata nu am sa dau cu MTX14 ( "lenseta mai buna de momitor" dupa parerea unor pescari) , decat cu Classul.

Cunosc castigatori de castinguri pentru care cea mai buna lanseta pentru momitor este spodul de 5 lbs. Si ai sa vezi aruncari cu 0,25 si cu momitorul cat mandarina acolo unde arunc eu cu un momitor cat oul si cu 0,18.
Norocul nostru ( astia mai piperniciti :) ) este ca in majoritatea cazurilor, chiar si pe balti populate, nu prea trage la portocale din alea :D , ca altfel ne rupeau cu avantajul pe care il aveau. :wink:

Asa ca "lanseta aia de distanta speciala pentru momitor" , ramane tot o lanseta cu raportul rigiditate/ greutate cat mai mare. :wink:

Cristi Chiritoi

Mesaj de Cristi Chiritoi »

Mulțumesc.

Oprea Marian
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Oprea Marian »

O lanseta gandita pentru momitor e o lanseta cu actiune progresiv rapida si cu test de curbura ceva mai mare. Daca ar fi rapida (a se citi rigida), ar necesita mai mult efort depus din partea pescarului pentru incarcare optima si ai risca sa iti cada pastura de pe momitor (asta daca nu folosesti cimentul ca aditiv). Lansetele SUNT specializate. Prin definitie, lanseta pentru distanta e rapida, cea pentru nadire e progresiva, iar pentru pescuitul marginal ideal este sa folosim o lanseta semi parabolica.
Daca te speli pe dinti cu ce iti pica in mana, poti sa nici nu ti cont daca e pasta de dinti sau altceva :) Cam asa e si cu lansetele.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Oprea Marian scrie:O lanseta gandita pentru momitor e o lanseta cu actiune progresiv rapida si cu test de curbura ceva mai mare. Daca ar fi rapida (a se citi rigida), ar necesita mai mult efort depus din partea pescarului pentru incarcare optima si ai risca sa iti cada pastura de pe momitor (asta daca nu folosesti cimentul ca aditiv).
Sunt ferm convins ca asa "gandeste o lanseta de momitor" un ( hai sa-i zicem) pescar pentru care singura metoda ca pastura sa ramana pe momitor la aruncare , indiferent de forta de aruncare, este aditivarea cu ciment.
Arunca lumea de rupe cu lansete super rapide si nu am vazut in viata mea sa cada la unul ceva de pe momitor. Intradevar, nu le-am luat pulsul ca sa stabilesc nivelul suplimentar de efort, dar cunosc cateva sute de pescari care pescuiesc asa trei-patru zile si nu ii doare absolut nimic.
Oprea Marian scrie:Lansetele SUNT specializate. Prin definitie, lanseta pentru distanta e rapida, cea pentru nadire e progresiva, iar pentru pescuitul marginal ideal este sa folosim o lanseta semi parabolica.
"Prin definitie..." :) DEX ? :)
Lansetele sunt "specializate" numai in magazine. In bagajul pescarilor nu gasesti niciodata lanseta pentru momitor, lanseta pentru distanta sau lanseta pentru aruncat dupa colt. Vorbim de pescari cu vechime, nu tinere victime ale imbarligaturilor comerciale.
Un pescar foloseste o lanseta de o anumita putere, flexibilitate si greutate ( "prin definitie" carbonul pur este foarte rigid si usor, iar fibra de sticla este elastica si mai grea ... :wink: si ieftina ... :wink: ... si cu putina vrajala poti sa ceri bani multi pe ea ... :wink: ) pentru ca i se potriveste sau pentru ca atat isi permite , nu pentru ca da cu momitoare sau cu plumb. Asta imi mai trebuia sa aud in magazin : "lansete pentru plumb aveti ? ...ca pentru momitor mi-am cumparat deja de la cineva care a gandit special un model" ... :)
Oprea Marian scrie:Daca te speli pe dinti cu ce iti pica in mana, poti sa nici nu ti cont daca e pasta de dinti sau altceva :) Cam asa e si cu lansetele.
Nu am avut experiente de a ma spala pe dinti cu ce-mi pica in mana, ca sa pot face comparatia cu lansetele, asa ca aici sunt nevoit sa te cred pe cuvant.

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Din cate am vazut parca este si mtx spod.

Oprea Marian
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Oprea Marian »

Dan, traim pe planete diferite, e clar :D Fir intins in sezonul 2016!

osc1or
Veteran

Lanseta pescuit momitor

Mesaj de osc1or »

Oprea Marian scrie:Dan, traim pe planete diferite, e clar :D Fir intins in sezonul 2016!
Diferenta intre voie e de cativa ani buni de tot. Ce facea Dan acum vreo 7 8 ani ai inceput si tu sa faci acum... Marea diferenta intre voi e ca Dan nu stergea parerile sau comentariile negative la adresa produselor proprii. Pe aceasta tema, tu ai un mare minus.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Oprea Marian
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Oprea Marian »

Ce faceam noi acum cativa ani, altii nu fac nici acum :D
Daca te referi la comentariile de pe Facebook, atunci te pot asigura ca se vor sterge intotdeauna daca nu sunt argumentate si sunt vadit malitioase.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”