miyagi scrie:Eu am 1,75m si am dat cu tot felul de lungimi: 3m, 3,3m, 3,6m, 3,9m si 4,2m. Actualmente folosesc la crap pe balti bete de 12 si 13 inci. De lansat am reusit totdeauna sa lansez fara probleme cu toate lungimile. In majoritatea cazurilor insa nu am reusit sa ating aceleasi distante cu cele de 12" pe care le reuseam cu cele de 13". Acum imi achizitionez un nou set de bete de 12" pe langa celelalte pe care le mai am, dar si cu inelul de plecare mai mic. De 40. In mod firesc ar trebui sa nu mearga prea departe insa TC-ul e mai mare si suporta o incarcatura in plus. Voi vedea. Ce e sigur insa e ca la aceeasi lungime nu s-a putut arunca cu doua bete de 3,9 la fel. Ideea e ca daca te descurci cu ambele nu trebuie sa-ti bati capul. Doteaza-te si cu unele, dar si cu altele si foloseste-le dupa caz, balta, marimea pestelui, dimensiunea firului, sau frecventa prezentarilor.
Cornele, vorbeste si tu ori in m ori in cm ori in inch ca ne-am zapacit de tot.
Pai decat sa dau pe 3 bete 5000 ron mai bine unele mai ieftine si le schimb dupa 3 ani. Nu cred ca dupa 5-6 ani de lanseuri, la betele Century/F-S/Harrison si care or mai fi in aceeasi clasa nu se slabeste blancul.
Le astept pe cele cu ghidajul aruncarii prin laser, pe ele as da 5000
[quote="miyagi"]Diferentele sint semnificative in functie de calitatea constructiva a betelor si de proprietatile lor. Vezi TC-u, compozitia sau tipul carbonului, a rasinilor cu care se acopera insertia de carbon, de actiune ( si aici e cea mai mare capcana ), diametrul inelelor, greutatea lor, si nu in ultimul rand durata lor de viata. Daca folosesti niste bete 2-3 ani si apoi le simti transformarile care te fac sa le dai, iti iei altele relativ similare si iarasi patesti acelasi lucru cu ele e firesc sa-ti pui intrebari insa incearca cu unele care trec de aceste limite si care nu suporta transformari rapide in timp. Vei ajunun moment dat sa te bucuri de betele pe care nu le puteai inghitii din anumite motive, la inceput.[Zgarcitule,ai atatea cunostinte despre pescuit ,mai da din casa,lumineaza-ne la somn ce bete folosesti
miyagi scrie:Eu am 1,75m si am dat cu tot felul de lungimi: 3m, 3,3m, 3,6m, 3,9m si 4,2m. Actualmente folosesc la crap pe balti bete de 12 si 13 inci. De lansat am reusit totdeauna sa lansez fara probleme cu toate lungimile. In majoritatea cazurilor insa nu am reusit sa ating aceleasi distante cu cele de 12" pe care le reuseam cu cele de 13". Acum imi achizitionez un nou set de bete de 12" pe langa celelalte pe care le mai am, dar si cu inelul de plecare mai mic. De 40. In mod firesc ar trebui sa nu mearga prea departe insa TC-ul e mai mare si suporta o incarcatura in plus. Voi vedea. Ce e sigur insa e ca la aceeasi lungime nu s-a putut arunca cu doua bete de 3,9 la fel. Ideea e ca daca te descurci cu ambele nu trebuie sa-ti bati capul. Doteaza-te si cu unele, dar si cu altele si foloseste-le dupa caz, balta, marimea pestelui, dimensiunea firului, sau frecventa prezentarilor.
Cornele, vorbeste si tu ori in m ori in cm ori in inch ca ne-am zapacit de tot.
Mi-e greu cu transformatu` frate. Faceti si voi conversia la 3.00 m, 3.3 m, 3.6m ( 12" ), 3.9 ( 13" ) si intermediarele de la engleji.
A raspuns cineva cu inci si m-a loat si pa mine priceperea .
miyagi scrie:Diferentele sint semnificative in functie de calitatea constructiva a betelor si de proprietatile lor. Vezi TC-u, compozitia sau tipul carbonului, a rasinilor cu care se acopera insertia de carbon, de actiune ( si aici e cea mai mare capcana ), diametrul inelelor, greutatea lor, si nu in ultimul rand durata lor de viata. Daca folosesti niste bete 2-3 ani si apoi le simti transformarile care te fac sa le dai, iti iei altele relativ similare si iarasi patesti acelasi lucru cu ele e firesc sa-ti pui intrebari insa incearca cu unele care trec de aceste limite si care nu suporta transformari rapide in timp. Vei ajunun moment dat sa te bucuri de betele pe care nu le puteai inghitii din anumite motive, la inceput.[Zgarcitule,ai atatea cunostinte despre pescuit ,mai da din casa,lumineaza-ne la somn ce bete folosesti
Depinde. Pescuiesc in 5 situatii la somn si folosesc tot atatea feluri de bete. De la 2,1m pana la 3m, uneori si cu spodul de 3,6m ( 12 inci ). Ia `ntrebati-l pa Vlad Parfene cand m-a gasit cu bambine puse la spod la el pa ponton de a zis ca-s braconier . Cand dorm la pescuit nu ma mai intereseaza ce lanseta e in apa.
Bah da Matale tre sa vii la pregatire serioasa ca vaz ca te preocupa somnu` meu mereu .
miyagi scrie:Da mah! acuma mi-a iesit. Deci e vb de picioare, da pa ele scrie inci sau au simbolu` incilor ... " ...
aici gresesc multi: foot are simbolul ' sau ft iar inch are simbolul "
eh...cum e maestre dumi_id???? daca tot ne corectezi sa o faci cum trebuie.
(12ft = 12 picioare = 3.66 m si nu inch (12")
13ft = 13 picioare = 3.96 m)
Da mah! Asa e. Oricum si dumi_id scrisese ft nu inci. Eu am zbarcit-o ca asa stiam ca-i scris p-ale mele chiar daca de-acolo mi s-a tras. Oricum datele problemei raman aceleasi. Parerea mea, ca am si io dreptul la o parere n Cimpo e ca e bine, daca te descurci cu aruncatu`, sa ai din fiecare. Eu asa voi proceda si-n continuare. Dupa Cupa Rezistentei de anu` trecut am vazut cat de important e sa ai la tine si de 12, dar si de 13 picioare, iar daca si conditia ti-o permite, cel putin pentru linistea sau confortul tau psihologic in concursuri, sa ai 4 seturi cel putin, pe care sa le folosesti functie de actiunea ce se impune la fata locului.