Leadcore

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

pescarusull
Puncte: 0

Leadcore

Mesaj de pescarusull »

Care e scopul leadcore-ului ? Aduce ceva avantaj folosirea lui la monturi ? Si in ce situatii e recomandat ?
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

gabi1
Veteran

Re: Leadcore

Mesaj de gabi1 »

Camuflează pe substrat zona din apropirea rig-ului.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Pai si pt asta e nevoie de plumbul din interior ? E ceva ce nu se leaga aici.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

pescarusull scrie:Pai si pt asta e nevoie de plumbul din interior ? E ceva ce nu se leaga aici.
E nevoie de puţină logică, imaginaţie, şi dacă se poate fără marote.
Cal bătrân învaţă să mai joace în buiestru... :roll:
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Daca tot te-ai chinuit sa scrii un raspuns.. de ce masa de treaba nu ai facut asta ca sa si inteleg ceva?
Nu exagerez cu nimic cand spun ca nu inteleg rostul unui fir cu miez de plumb.
Lasa-ma pe mine ca poate stau prost cu logica si imaginatia.
Daca imi poti raspunde e ok. Daca nu, asta e.
De ghicitori sunt satul.

adyprico

Mesaj de adyprico »

Hai ca incerc eu sa iti raspund din mica mea experienta. Deci leadcore-ul este un fir textil "impletit/brodat" in jurul unui fir de plumb. Firul de plumb nu contine alte aliaje pentru duritate si este f. maleabil , daca ai sa pui mana pe o rola de leadcore in magazin ai sa vezi ca se "balangane" usor si nu este tare ca sarma de cupru. Pb fiind un metal f greu conform legilor fizice acesta se va scufunda f rapid iar pentru ca este moale are tendinta de a se mula f bine pe substrat. Personal eu nu vad rolul lui in baltile de prin muntenia/dobrogea poate doar in balastiere sau in balti cu substrat f denivelat ; si din ce am mai auzit am inteles ca pe unele balti ar fi chiar interzis.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

pescarusull scrie: Nu exagerez cu nimic cand spun ca nu inteleg rostul unui fir cu miez de plumb.
Lasa-ma pe mine ca poate stau prost cu logica si imaginatia.
Daca imi poti raspunde e ok. Daca nu, asta e.
De ghicitori sunt satul.
Dacă te interesează ca fir de forfac, e alta discutie. :wink:

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Firul ala din interior nu este plumb .
Este cositor, ca nu statea nimeni sa faca fire de plumb pentru pescuit.

Rolul leadcor-ului nu are nicio legatura cu "asezarea" pe substrat, asa cum se tot vehiculeaza, iar daca, sa zicem, ca lasam linia fleasca , sa se aseze firul pe substrat asa cum ne imaginam, tot nu are nicio relevanta in pescuit.

Parerea mea este ca leadcore-ul ofera cu totul alte avantaje.
1. stabilizeaza plumbul la aruncare .
2. rol antitangle.
3. fereste in drill coama crapului ( ca si montura cu varnis ) . Deci nu o mai "ia pe coama" asa cum se spune, aspectul ingreunand scoaterea pestelui.
4. ajuta in situatia monturilor helicopter, in care se folosesc direct doua bile de cauciuc bagate fest pe leadcore. ( pe varnis se baga mai greu, ca nu poti sa tragi cu firul de el )
5. in comparatie cu monturile helicopter facute direct pe inaintas, asigura o mai buna "eliberare" a plumbului in caz de ruptura, datorita diferentelor de diametru. Opritorii iesiti de pe leadcore ies usor si peste nodul de la inaintas, lucru ce se intampla putin mai greu in cazul opritorilor folositi direct pe inaintas...
6. montura se leaga imediat de linia principala atunci cand o ai pregatita separat. ( in comparatie cu montura cu varnis, unde bagatul inaintasului necesita ceva indemanare si timp pierdut ).

ejas

Mesaj de ejas »

Dan Mitranescu scrie:Firul ala din interior nu este plumb .

Rolul leadcor-ului nu are nicio legatura cu "asezarea" pe substrat, asa cum se tot vehiculeaza, iar daca, sa zicem, ca lasam linia fleasca , sa se aseze firul pe substrat asa cum ne imaginam, tot nu are nicio relevanta in pescuit.

2. rol antitangle.
3. fereste in drill coama crapului ( ca si montura cu varnis ) . Deci nu o mai "ia pe coama" asa cum se spune, aspectul ingreunand scoaterea pestelui.
4. ajuta in situatia monturilor helicopter, in care se folosesc direct doua bile de cauciuc bagate fest pe leadcore. ( pe varnis se baga mai greu, ca nu poti sa tragi cu firul de el )
5. in comparatie cu monturile helicopter facute direct pe inaintas, asigura o mai buna "eliberare" a plumbului in caz de ruptura, datorita diferentelor de diametru. Opritorii iesiti de pe leadcore ies usor si peste nodul de la inaintas, lucru ce se intampla putin mai greu in cazul opritorilor folositi direct pe inaintas...
6. montura se leaga imediat de linia principala atunci cand o ai pregatita separat. ( in comparatie cu montura cu varnis, unde bagatul inaintasului necesita ceva indemanare si timp pierdut ).
Excelent punctat Dane!

Dar cu atitea avantaje, cum de spuneai tu in alt post ca iti place mai mult "la vinzare", decit sa-l folosesti?
Multumesc

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

ejas scrie:
Dan Mitranescu scrie:Firul ala din interior nu este plumb .

2. rol antitangle.
Excelent punctat Dane!

Dar cu atitea avantaje, cum de spuneai tu in alt post ca iti place mai mult "la vinzare", decit sa-l folosesti?
Multumesc
Subiectul se refera la leadcore, nu la ce foloseste sau nu Mitranescu.
Pescuiesc cat de simplu pot, asta nu inseamna ca pot sa recomand monturi, sau ca poate sa o faca cineva. Fiecare cu pasarelele lui din acest punct de vedere.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”