Monofilament-Monturi?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

G.G.
Puncte: 0

Monofilament-Monturi?

Mesaj de G.G. »

Cum se realizeaza o montura folosind un fir Amnesia sau Stiff Rig Mono de la Fox(lungimea forfacului,nodul folosit pentru legarea forfacului si a carligului )?"Firul de par" este tot din acelasi material?
Multumiri anticipate,
George Grigore

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Poate gasesti o sursa de inspiratie aici:

http://www.foxint.com/articles.php?lang=&article=11

G.G.

Mesaj de G.G. »

Multumesc Florine.In afara de blow-back si D-rig ,se mai pot face si alte monturi cu firele mentionate?
George Grigore

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Cei de la Senzor folosesc Amnesia frecvent ! Poate iti spun ei ce si cum . Eu am vazut la ei montura normala - adica carlig legat cu fir de par cu tot - din Amnesia . Cu o astfel de montura ( cumparata de la Fox ) am agatat si eu vreo 1 crap pe Hobaia ( dupa calificari ) Era luat de nari . Important este ca pestele sa se hraneasca in ritm sustinut , pentru crapi suspiciosi mai bine renunta la acest fir .

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Cu amnesia se poate face orice montura. Cea mai simpla fiind direct legarea acului cu amnesia rigul din acelasi momofilament iar la celalalt capat un antirasucitor. Lungimea forfacului intre 15 si 25 cm in functie de fundul baltii. Legarea acului cu nodul fara nod.

Daniel Costache

Mesaj de Daniel Costache »

si firul de par?
Fire intinse!

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

Eu n-am dat niciodat cu amnesia, dar un prieten mi-a legat cateva riguri inspirate din monturile lui Grabmayer.
Si firul de par este tot din amnesia.

G.G.

Mesaj de G.G. »

Domnule Rosioru,atasarea forfacului de vartej ar trebui facuta printr-o bucla(pentru mai multa mobilitate) sau printr-un nod?Ce parere aveti?

Caaron

Mesaj de Caaron »

Am dat si eu cu fluorocarbon stiff rig (IQ 25 lb, rigul facut din acelasi material) la Tancabesti si nu am prins decat 2 pesti, in conditiile in care la o montura facuta din textil imbracat prindeam 10 pesti. Am folosit carlig fox seria 6 si ce rana am vazut facuta de carligul asta, nu am mai vazut in viata mea. Cred ca a fost doar ghinion, dar pe mine ma convins sa renunt la el.
IQ ul de la Korda , are o memorie fantastica, cel putin ala de 25!
In schimb Amnesia de 9 kg mi se pare super misto, fara memorie si poate fi lucrat mai usor, fiind mult mai subtire.
Combi rig insa mi se pare solutia ideala pt o montura care foloseste fluorocarbon sau monofilament. La Peris,singura lanseta din patru la care am prins, a fost cea care avea combi rig. Pura intamplare sau nu?

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

@ GG

obligatoriu, bucla!
vezi ca exista un nod special pentru bucla aia. se numeste THE NON SLIP LOOP! il gasesti desenat in catalogul Kryston( s-ar putea sa fie si pe site-ul lor)
raspuns anticipat la intrebarea " de ce nod special la bucla?"
PENTRU CA IESE BUCLA MULT MAI ROTUNDA

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”