MTX 14 INEL DE 40 SAU 50

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

DanielManea

MTX 14 INEL DE 40 SAU 50

Mesaj de DanielManea »

Salutare,am fost cuprins de curand de microbul pescuitului la crap si ca orice incepator as avea nevoie de un sfat in alegerea lansetei
Am achizitionat la inceputul saptamanii 4 mulinete Okuma Powerliner 860 si acum am o mare dilema in alegerea lansetelor.Nu sunt genul caruia ii place sa schimbe asa ca vreau sa cumpar o data si bine.Am citit mult despre MTX 14 din 2 bucati si par sa fie lansete pe care vreau sa merg,despre inele sunt o gramada de posturi dar am deschis aici ptr a primii un sfat strict pe ce detin.
Ce inele sunt recomandate ptr a avea un ansamblu echilibrat intre mulineta si lanseta si ptr a atinge distante mari?

Bogdan Zaharia
Moderator
Puncte: 0

Re: MTX 14 INEL DE 40 SAU 50

Mesaj de Bogdan Zaharia »

din cate s au povestit si s a constat, s a ajuns la concluzia ca, diferenta dintre inele de 50 si 40 ,o face doar marketingul...
ImagineImagine
BÂZ

govo
pescar de competitie

Mesaj de govo »

Depinde si de ce fire folosesti...

Daca dai cu fire mai groase de 0.30 trebuie sa iti iei cu inel de 50... Daca nu, de la promtie noi noute :)
C.S. Friends Carp Team

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Inelul de plecare de 50 este un avantaj doar in cazul lansarilor din mana cu fire groase (peste 0,35), cazuri, de altfel, destul de rare (esti undeva unde plantatul este interzis/ nu mai functioneaza navomodelul). Pentru fire subtiri (avand in vedere ca nu vorbim de un nivel superavansat al aruncarii) lanseta echipata cu inel de plecare de 40 e suficienta (ba chiar, in anumite cazuri, te ajuta mai mult sa atingi distante mai mari).
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

jdmishere

Mesaj de jdmishere »

Depinde foarte mult si de calitatea aruncatorului; la un aruncator mai putin "antrenat" nu cred ca se va vedea diferenta indiferent de fire/inele.
Mai poate interveni si factorul psihologic la momentul revanzarii daca e cazul-varianta second cu inel de 50 se pare ca e mai cautata decat cea cu inel de 40
In contrabalans cu banii dati pe un MTX 14 second hand cu inel de 50 iti iei un MTX 14 nou cu inel de 40

Fiecare "cantareste" si actioneaza in consecinta :)
Dragos MARDARE
CS APS

DanielManea

Mesaj de DanielManea »

jdmishere scrie:Depinde foarte mult si de calitatea aruncatorului; la un aruncator mai putin "antrenat" nu cred ca se va vedea diferenta indiferent de fire/inele.
Mai poate interveni si factorul psihologic la momentul revanzarii daca e cazul-varianta second cu inel de 50 se pare ca e mai cautata decat cea cu inel de 40
In contrabalans cu banii dati pe un MTX 14 second hand cu inel de 50 iti iei un MTX 14 nou cu inel de 40

Fiecare "cantareste" si actioneaza in consecinta :)
De cumparat le cumpar noi,tehnica de aruncare cred ca mi am insusit o dupa cateva ore bune de lansari,fire folosescde 0,26 si probabil o sa cobor spre un 0.24 sau chiar 0.22, de revanzare nu ma intereseaza,ce ma intereseaza e daca este o diferenta mare lansari intre cele de 40 si50 si cand spun mare ma refer undeva la 10 15 M

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Depinde foarte mult si de calitatea aruncatorului;
Calitatea aruncatorului e irelevanta aici. Tot ce conteaza e grosimea firului. Inclusiv un aruncator de clasa va arunca la fel cu ambele inele.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Remus Drobota

Mesaj de Remus Drobota »

S-a mai discutat odata acest subiect. Diferenta pe testate de mine cu fir de 0.40 lanseta cu inel de 50 arunca cu 2-3 m mai mult decat cea cu inel de 40.
Detin ambele modele, cred ca am avut toate modelele de MTX 14 (inel 40 mandrina neagra, inel 40 mandrina fuji, inel 50 mandrina fuji, mandrina de 18, mandrina de 20 etc).

PS. Ce pot sa iti spun despre MTX 14, mandrinele fuji la toate modelele capata joc dupa o perioada mai lunga sau mai scurta dupa noroc.
Cele mai bune MTX 14 sunt cele cu mandrina neagra (cu putina grija sa nu le strici mandrina) pentru ca isi pastreaza propietile de aruncare si dupa ANI (adica nu se moaie). Am MTX14 de 2011 care este mai tare de MTX2013/2014 ;)
Drobota Remus-Mihai
EnjoyFishingClub

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut.

Asa cum au zis si baietii mai sus, inelul de 50 conteaza doar in cazul in care pescuiesti cu fire mai groase.
In momentul de fata, tinand cont de promotia existenta, cea mai buna alegere ar fi MTX14 cu inel de 40. Lansetele sunt la un pret foarte bun, iar diferenta de pret pentru cele cu inel de 50, ar fi prea mare, tinand cont de avantajul oferit.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

inel de 40 chiar daca dai cu fire groase, diferenta de pret pana la inel de 50 nu se justifica din metrii castigati pentru ca arunca aproximativ la fel.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”