Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Ideea e in felul urmator, ambele au TC 3,75 lbs. Problema se pune pe actiunea lansetei, MTX 14 este o lanseta rapinda, unde lucreaza doar varful, iar Black Widow are actiune progresiva. Cu alte cuvinte, MTX 14 lucreaza doar pe primele 2 inele, iar Daiwa BW lucreaza pe toata lungimea blancului. Aici depinde de tine ce iti doresti, pentru ca sunt asemanatoare ca pret. Depinde ce vrei sa faci cu respective lanseta. Vrei un pescuit din mana, sa ajungi unde nu ajunge nimeni, sau vrei un pescuit normai si totusi sa poti sa folosesti un momitor. Un alt lucru pe care il tot aud este ca MTX se inmoaie, iar asta conteaza, folosesc BW de 3 ani si sunt tot asa se comporta, dar am folosit-o mai mult la plantat si e varianta de 3,6 m si 3,5 lbs.pescarusull scrie:am inteles, dar totusi, de unde asa mare diferenta de rigiditate din moment ce au amandoua 3,75 lbs la lungime identica?
deja sunt in ceata. e ca si cum as compara doua motoare de 1000cc si 100 cp dar vine unu si imi spune ca primul e mai puternic.
nit_matias scrie:Ideea e in felul urmator, ambele au TC 3,75 lbs. Problema se pune pe actiunea lansetei, MTX 14 este o lanseta rapinda, unde lucreaza doar varful, iar Black Widow are actiune progresiva. Cu alte cuvinte, MTX 14 lucreaza doar pe primele 2 inele, iar Daiwa BW lucreaza pe toata lungimea blancului. Aici depinde de tine ce iti doresti, pentru ca sunt asemanatoare ca pret. Depinde ce vrei sa faci cu respective lanseta. Vrei un pescuit din mana, sa ajungi unde nu ajunge nimeni, sau vrei un pescuit normai si totusi sa poti sa folosesti un momitor. Un alt lucru pe care il tot aud este ca MTX se inmoaie, iar asta conteaza, folosesc BW de 3 ani si sunt tot asa se comporta, dar am folosit-o mai mult la plantat si e varianta de 3,6 m si 3,5 lbs.pescarusull scrie:am inteles, dar totusi, de unde asa mare diferenta de rigiditate din moment ce au amandoua 3,75 lbs la lungime identica?
deja sunt in ceata. e ca si cum as compara doua motoare de 1000cc si 100 cp dar vine unu si imi spune ca primul e mai puternic.
MTX14 mi se pare o lanseta mai mult de concurs, sa arunce departe, sa traga de peste repede, sa rezite la regimul de concurs in general. Daca vrei ceva sa simti pestele si sa pescuiesti de placere Daiwa e raspunsul, blanc mai subtire, drill mai lejer.
Ambele sunt lansete bune pentru ceea ce sunt construite.
Iti mai trebuie multe pana sa emiti opinii pertinente. Nu o lua ca ofensa, este doar o constatare.ritesco scrie: Uite ai o parere de la cineva care a folosit lanseta.Nu am observat actiunea lansetei Daiwa,aveam impresia ca ambele sunt rapide.
Daca nu poti sa-l lamuresti pe om, macar nu-l zapaci...intelegi care-i shpilul?!ritesco scrie:Atata timp cat eu am lansete MTX,pot emite o parere.Crede-ma pe initiatorul topicului chiar nu il intereseaza off-topic-ul tau .