Intr-un buget de 500lei maxim, gasim 2 mulinete de spod dedicate . Shimano are un rulment in plus si este mai grea, in schimb Okuma are doar 2 rulmenti si este mai usoara (cu aproape 100gr). Insa depinde de preferintele fiecaruia, pentru ca eu unul le consider pe ambele 2 mulinete foarte bune.
Baitrunner, oricat ar fi el de aero, n-are ce cauta pe spod
Incearca o mulineta dedicata pt spod, aerlex-ul e ok
Nici okuma nu e o alegere rea, eu am doua oryx-uri 65, taport de recuperare 1:5,1, le-am facut frana "rapida" si, desi au ceva kilometraj, se tin destul de bine pe marker si pe spod
Frana rapida conteaza in practica, sunt numeroase situatii la spod in care ai crea sa mai lasi 20 cm de fir inainte de lanseu. Iar la marker, la o mulineta fara baitrunner, frana rapida e esentiala cand sondezi adancimea
La banii acestia recomand Aerlex, insa neaparat sa o desfaci si sa-i mai pui un rulment in partea dreapta a manivelei. parol, vei vedea o diferenta demna de remarcat in felul de miscare al mulinetei, si presupun ca si anduranta va creste semnificativ din moment ce eu muncesc inca o varianta XTA.
Daca insa vrei vrei o mulineta super dedicata, incercata si verificata, i.m.h.o. nu poate fi decat Daiwa Emblem Spod, care este suficient de usoara, grozav de rezistenta, are o recupereare mare si daca ii modifici capacul de frana o poti folosi cu mare succes si la marker.
Cele bune !
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !