Mulineta Shimano Biomaster 8000 XTB

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Marian N.

Re: Mulineta Shimano Biomaster 8000 XTB

Mesaj de Marian N. »

Claudiu Garlea scrie:Da, cum a spus si DumiD, Biomaster e avion pe langa alte mulinete in banii astia. Plus ca o Okuma s-a facut 280-455lei, deci mergi pe Biomaster.

Dar daca toti vrei sa dai 470lei pe o mulineta, va un ofert si achizitioneaza-ti Shimano Ultegra 5500 Xtb, acelasi sistem de baitrunner in tambur, doar ca mai buna.
Mai buna in ce sens?In afara de greutate,mai este ceva...?
Ca aspect imi place Biomaster,Ultegra nu o stiu.

Numai bine si fire zbuciumate...

Claudiu Garlea
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Claudiu Garlea »

Mi se pare mai puternica chiar daca nu pare. In afara de asta, Biomasterul are 4 rulmenti si 720 grame, n-are tamburul forjat la rece, intradevar are Aero Wrap II (sistem ce iti asigura aranjarea cat mai corecta a firului pe tambur, din cauza asta se arunca mai departe cu ea, teoretic si la altii practic), dar la Ultegra compenseaza 2 speed oscillation, Arc Spool (evitarea perucilor pe tambur) etc

In schimb Ultegra 5500 XTB: 5 rulmenti, 570gr, aluminiu forjat la rece, galetul este supradimensiona pentru a evita rasucierea firului, aero wrap si 2 speed oscillation (tamburul urca repede si coboara incet, la fel te ajuta in aruncare, dar nu recomand folosirea firelor subtiri 0.25>) etc

Per total, Ultegra e mai performanta, mai usoara (din cauza asta se foloseste si la feeder), o mulineta mai puternica. Biomaster-ul cand pui mana pe ea, iti da senzatia de mulineta puternica.

Am aruncat cu Ultegra si am aruncat mai departe fata de Axeon, n-am testat si Biomaster-ul.

sper ca n-am zis vreo prostie in legatura cu caracteristicile lor :lol: :lol:

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

ionut72 scrie:
Allen Besnovich scrie:
DumiD scrie:In teorie insa biomasterul e mai buna la aruncat si 100% e mai buna la plantat.
Salut
Cum asa ??
In ceea ce ma priveste si in practica asa e! Arunc mai de parte constant (cu pana la 10-12m) cu o lanseta la care am atasat Biomaster-ul (sau Navi-ul) comparativ cu ultegra 5500, iar pentru plantat e "mai buna" pentru ca inmagazineaza mai mult fir.
Daca tu ai observat asta la stilul tau, asta nu înseamna ca este o regula generală. Sistemul de asezare al firului, greutatea si forma tamburului sunt mai recomandate la ultegra pt aruncat.

iulius 2010

Mesaj de iulius 2010 »

[quote="Claudiu Garlea"]
In schimb Ultegra 5500 XTB: 5 rulmenti, ....... (tamburul urca repede si coboara incet, la fel te ajuta in aruncare, dar nu recomand folosirea firelor subtiri 0.25>) etc
....care e motivul si ce diametru recomanzi :?: sau stii ca ar fi optim(eu am cumparat Ultima de 0.28)

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Daca tu ai observat asta la stilul tau, asta nu înseamna ca este o regula generală. Sistemul de asezare al firului, greutatea si forma tamburului sunt mai recomandate la ultegra pt aruncat.

1) Care parte din "in ce ma priveste", e neclara? :)

2) Sistemul de asezare a firului este "acelasi" la ambele mulinete (2 viteze de oscilatie, plus sistemul de infasurare Aero).

3) Faptul ca greutatea mai mica a mulinetei ajuta la castigarea de distanta e un mit neconfirmat de teste (cat de cat riguroase). Mai mult, cunosc mai multe persoane care lanseaza constant mai mult cu o lanseta cuplata cu BBLC, decat cu mulinete cu 2-300g mai usoare.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

ionut72 scrie:

1) Care parte din "in ce ma priveste", e neclara? :)

2) Sistemul de asezare a firului este "acelasi" la ambele mulinete (2 viteze de oscilatie, plus sistemul de infasurare Aero).

3) Faptul ca greutatea mai mica a mulinetei ajuta la castigarea de distanta e un mit neconfirmat de teste (cat de cat riguroase). Mai mult, cunosc mai multe persoane care lanseaza constant mai mult cu o lanseta cuplata cu BBLC, decat cu mulinete cu 2-300g mai usoare.

1. Sistemul de asezare al firului nu este la fel, ultegra xtb are slow oscilation, biomaster NU.
2. Cunosc mai multe persoane care lansează mai mult cu ultegra 10000 ci4, decat cu Biomaster, datorită faptului ca ... Este mai ușoară.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

1. Sistemul de asezare al firului nu este la fel, ultegra xtb are slow oscilation, biomaster NU.
Ultegra 5500 XTB n-are nici un slow oscillation, ci, exact ca si biomaster-ul si navi-ul, Aerowrap II + 2 viteze de oscilatie. Un simplu search pe google te va convinge (exista cel putin 6-7 magazine ce au in oferta cele 2 modele si specificatiile).

http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 13469.html

si

http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... p-7659.htm

Cat despre faptul ca tu cunosti persoane care lanseaza mai mult cu un ansamblu dotat cu ultegra 5500 XTB decat cu biomasterul, nu contest! Doar ca, repet, faptul ca o mulineta mai usoara te ajuta in aruncare e, mai degraba, un mit neconfirmat. Uite si un articol pe tema asta:

http://www.aventurilapescuit.ro/tehnici ... l-la-crap/

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Tu ai avut vreodată o ultegra xtb in mana ? Cred ca nu, pt ca altfel Știai ca scrie pe ea "slow oscilation sistem". Ia cauta.... Poate afli.
Cât despre faptul ca nu scrie pe site, e vorba despre un site care încadrează mulineta la "mulinete de crap".... Si ultegra NU este !
Te ajut cu imagini... Daca vrei :))

bradlly

Mesaj de bradlly »

ca sa punem umpik de lumina in discutii ...:)))
Fişiere ataşate
big pit reels 2012.jpg
big pit reels 2012.jpg (203.81 KiB) Vizualizat de 1076 ori
APS Bucuresti
Alexandru Brad

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Tu ai avut vreodată o ultegra xtb in mana ? Cred ca nu, pt ca altfel Știai ca scrie pe ea "slow oscilation sistem". Ia cauta.... Poate afli.
:lol: :lol: :lol:

Cine ziceai ca n-a tinut niciodata o ultegra 5500 XTB in mana? Dupa cum am mai spus aci pe forum, eu nu fac afirmatii decat din proprie experienta, niciodata din auzite!

Cat de usor e sa cazi in penibil dand informatii aiurea (la tine nu e prima data, a devenit obicei deja)!

Din 3 una: ori nu stii sa citesti, ori iti trebuie ochelari, ori chiar n-ai tinut niciodata o ultegra 5500 XTB in mana! :lol: :lol: :lol: Ori era contrafacuta, aia pe care ai citit tu! :lol: :lol:

Sa nu-mi spui ca nici catalogul Shimano nu stie despre ce vorbeste! :lol: :lol:

Hai sa te luminez eu, ca vad ca esti pe langa complet, faci confuzii mari si, ce e mai grav, e ca dai si informatii eronate: d'abia modelul ultegra 5500 ci4+ XTB/XSB are sistemul "2 speed slow oscillation", care nu e acelasi lucru nici cu "2 speed oscillation", nici cu "slow oscillation" si nici cu "super slow oscillation"!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”