Marian Cosereanu scrie:
Ai dreptate Ionuț, dar este Jaxon nu gingu-mingiu
Scuze, dar Jaxon este exact gingu-mingiu. Iau chinezarii si isi pun eticheta pe ele. Un fel de Baracuda din Polonia. Ba chiar am incredere mai mare in Baracuda decat Jaxon.
Deci...rămân pe Carp Expert! Îl folosesc de ani de zile și nu am avut probleme cu el.
Anul asta am tras pe tamburii pt Dunăre fir de 0,40 de la Decathlon, este foarte rezistent și probabil unul dintre cele mai ieftine (6 lei 250 de metri).
Acum câțiva ani am tras pe aceiași tamburi un 0,5 de 5 lei rola de 150 de metri (okon power...nu l-aș fi luat în veci daca mă raportam la "brand"). L-am schimbat anul asta pur și simplu că am dorit ceva mai subțire pentru niste lansete mai fine, a făcut serviciu fără reproș, foarte rezistent.
Ca și "regulă", am constatat ca cele mai rigide fire sunt și mai rezistente la abraziune. Dar, și mai important este sa fie proaspăt. Daca mai e și transparent, e și mai rezistent.
Că sunt si fire de calitate superioară, specializate, pe care se merita sa dai mai mulți bani, așa o fi. Dar pe alea nu vei găsi scriind că la 0,40 sa țină 20 kg. Etichetele de pe jaxon, carp expert și alte asemenea (in frunte cu trabucco) sunt doar niste sorcove care (mă mir cum de inca se mai întâmplă) sunt menite doar sa ia ochii și banii pescarilor mai puțin informați.
Că or avea și ei fire bune, nimic de zis. Doar că nu face banu, cu atât mai puțin când vorbim de pescuit pe Dunare
Salut! Am folosit firul de la Jaxon Crocodile, varianta verde. Nu am avut ce să îi reproșez. Doar poate faptul ca ceea ce scrie pe rolă (20 kg) este o ,,gugumănie”. Am mai crescut puțin și am aflat ulterior că cele 20 sau 30 de kg nu reprezintă greutatea la nod.
Acum folosesc un Trabucco Carp T-Force care, scrie pe rolă, ține în jur de 11 kg la nod. Ce mi-i Dunărea, ce mi-i Prutul? Scoici, cioate, buturugi, agățături, găsim peste tot. L-am schimbat cu altul nou după doi ani de folosire intensivă.
Așadar, T-Force, 0, 30!!!
Fire întinse!!!
carp_fisher scrie:Am mai crescut puțin și am aflat ulterior că cele 20 sau 30 de kg nu reprezintă greutatea la nod.
Acum folosesc un Trabucco Carp T-Force care, scrie pe rolă, ține în jur de 11 kg la nod. Ce mi-i Dunărea, ce mi-i Prutul? Scoici, cioate, buturugi, agățături, găsim peste tot. L-am schimbat cu altul nou după doi ani de folosire intensivă.
Așadar, T-Force, 0, 30!!!
Fire întinse!!!
N-ai prins ideea
Niciun monofilament din lume nu îți tine liniar 11 kg la 0,30 mm, cu atât mai puțin la nod
Iar cu 0,30 pe Prut (daca ar fi tot una cu Dunărea) mă indoiesc că a fost intens folosit (praguri, cioate etc). Ca sa citez un clasic, un 0,30 face plici numai când aude de Dunare. Poate doar in zona fara agatatura