Pentru cei interesati fac o mica descriere a noilor "jucarii" achizitionate si anume a mulinetelor Okuma Aventa Baitfeeder AB-6000. Dupa indelungi cugetari si cautari mi-am gasit in sfarsit doua mulinete potrivite pentru mai multe stiluri de pescuit. Pentru mine personal acestea vor fi un fel de mulinete allround, le voi folosi atat pe niste heavy feedere pe rau sau lac in functie de situatie cat si la pescuit stationar de peste rapitor, stiuca, salau, somn mic si mediu in functie de noroc.
Asa ca o prima impresie mulinetele ruleaza foarte lin, fara jocuri in angrenaj, per ansamblu par niste mulinete foarte inchegate, ca si modelele precedente, gen Longbow, Powerliner, etc. par ca isi vor face treaba multi ani de acum incolo. Frana are denumirea comerciala de Fast Progressive Drag, in traducere libera este o frana rapida. Mulineta vine insotita de tambur de rezerva metalic, ambii tamburi fiind identici si dotati cu clips rotund si metalic pentru pescuitul clipsat. Ca sa va faceti o idee despre marimea modelului de 6000, tamburul are exact acelas diametru cu al unui tambur de Shimano Ultegra 5500, dar per ansamblu mulineta este mai mica ca un Shimano Medium Baitrunner sa zicem. Conform specificatiilor producatorului, tamburul este mai putin incapator ca la o Ultegra 5500, dar de proba am transferat firul de pe un tambur plin al unei Ultegra 5500 XTB si tamburul Okumei nu s-a umplut de tot. Buza tamburului este tesita asemanator cu tamburii ARC de la Shimano.
Mulinetele au fost cumparate din strainatate, la noi inca nu se gaseste acest model. Importatorul Okuma, Arrow International mi-a raspuns ca la noi se preconizeaza sa inceapa comercializarea undeva prin luna mai, eventual.
Ca o concluzie generala, asa la prima vedere nu pot decat sa recomand acest model acelor pescari care-si doresc o mulineta allround, bine construita, probabil fiabila, si frumoasa dupa parerea mea. Dupa parerea mea designul seamana cu ale vechiului model de BBLC, evident la o scara redusa, data fiind marimea mulinetei.
Poze
https://www.dropbox.com/sh/rz7mzvt4btp8 ... --HSa?dl=0